Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zde naleznete pár postřehů z akcí, kterých se s pejsky účastníme. Není to zdaleka z každé akce - času na sepisování je pomálu a tenčí se úměrně s množství našich čtyrnožců :-)

 

 

 

MVP DUO CACIB, 5.-6.2.2011 Brno, Bastien Pylades, Aida Jungle King

Po tom co jsme v pátek odvezli Balasta na soustředění, jsem se v sobotu brzo ráno vydala do Brna na mezinárodní výstavu. Tentokrát jeli pouze Bastík a Aida. Bonička se doma chystala na hárání. Oba dva dny velké výstavy byly značně náročné nejen pro mě ale i pro psy. Spoustu milých setkání s kamarády však předčilo i únavu a čekání u kruhu - výstava byla velice silně obsazena. V sobotu posuzoval pan rozhodčí Dr.R.Schill (Ro) a v sobotu  p. Schalata (Ukr).

Bastík se po oba dva dny velice líbíl. V kruhu ho to baví a předvádí se s velkou chutí. V neděli zabojoval opravdu krásně a odnesl si hodnocení BEST PUPPY!!!!

dsc5703.jpg

Aida se v sobotu předvedla jako ještě nikdy. Krásně spolupracovala, reagovala na mě a i přez to že ji pan rozhodčí nic nevytkl, udělil ji známku VD. V neděli nebyla Aida ve své kůži - asi se už také začala chystat na hárání, takže jsem ji dál neznepříjemňovala život a nevystavovala jsme ji.

dsc5990.jpg

 

Bastien Pylades - VN2 - tř. štěňat - so

                                 VN1 - BEST PUPPY - tř.štěňat - ne

Aida Jungle King - VD - tř. mladých -so

 

MVP Wintershow, 23.1.2011 Trenčín, Bastien Pylades, Aida Jungle King, Bona Bohemia Pechos 
Tentokrát jsem neponechala nic náhodě a na Slovensko si vezla i pomocnici Míšu Kalousovou, které tímto ještě jednou moc děkuji. O půl druhé ráno byla v autě dobrým společníkem a na výstavě skvělým pomocníkem.

Díky brzkému výjezdu a pohodové cestě jsme přijeli k výstavišti tak brzo, že jsme sithli i malé venčení v přírodě. Poté jsme se přestěhovali ke kruhu, v klidu vybalili a chvíli vydechli. Poté jsem seznámila pesany s kruhem, což především Ajda ocenila a bylo to znát! :-)

Pohodovou výstavu se skvělými výsledky ještě umocnilo setkání se slovenskými přáteli. Bastík se předváděl naprosto bez problémů, Ajda tentokrát nepředvedla akci - lehám si při chůzi na bok a udělala mi ohromnou radsot přijatelným předvedením no a Bona se předvedla s jí vlastním skvělým temperamentem.

Mrzí mě, že jsme nezůstali s Bastíkem na závěrečné soutěže, ale cesta domů byla dlouhá - snad někdy příště :-)

 

 

VI. ročník Hanácké národní výstavy psů, 7.1.2011 Olomouc, Bastien Pylades, Aida Jungle King, Bona Bohemia Pechos 
Ač jsme vyjela za opravdu časných ranních hodin, deštivá a kluzká cesta způsobila, že jsem přijela do Olomouce spíš pozdě než včas :-) Tři psi, přepravka, židlička, foťák, taška... Ještě se spoceným čelem jsem rychle seznámila alespoň Bastíka s kruhem a šlo se na věc. Bastík jako první JRT v kruhu se předváděl jako ostřílený matador. Krásně běhal, super spolupracoval, byla jsem s jeho prezentací moc spokojená. Panu rozhodčímu se líbil a jediné negativum co nám do posudku napsal je doposud nedobarvené víčko. S tím jsem počítala, takže hodnotím Bastíkovu premiéru ve výstavním kruhu jako velice zdařilou a doufám že budeme v našláplém trendu pokračovat :-)

 p1290250.jpg

p1290255.jpg

p1290262.jpg

 

Ajda mě velice mile překvapila. Ač ji díky pozdní socializaci stále trvá trochu dýl než ,,nasaje´´ nové prostředí, chovala se nad mé očekávání. V postoji nemá již sebemenší problém a jsem přesvědčená, že pokud bych dojela včas a nechala ji seznámit se s výstvaním kruhem, i chůze by byla o něco lepší. Pan rozhodčí nešetřil chválou, fenka se mu líbila a promluvil ke mě ve smyslu, že až se fenka naučí prezentovat, bude výborná. Dnes tedy VD - neumí chodit na vodítku :-) a opět má spokojenost. Pan rozhočí Václavík je velice přísným a během dne nešetřil známkami VD a dokonce i D, takže jsem byla za vyřčené pozitivum velice ráda. Chůzi dopilujeme a pokud bude Ajdu vystavování bavit, ráda ji světu ukážu. Jsem z ní totiž naprosto nadšená! Odpovídá mým představám o JRT - nespoutaný temperament, obrovské, obrovské lovecké pudy a nedbalá elegance - prostě, hned po Boničce, moje srdeční záležitost!

 p1290375.jpg

 p1290391.jpg

Bonička byla přihlášená do pracovní třídy. Nastoupila jsem do kruhu spíš jen ze zvědavosti :-) Pan rozhodčí udělil ze všech tříd psů pouze dva! CACe takže jsem ani po pravdě nedoufala v uspokojivý výsledek. Jaké bylo mé překvapení když pan rozhodčí Bonu pochválil a udělil - výborná1 CAC. Byla jsme hrozně ráda, proběhly jsme se ještě s konkurentkami z ostatních tříd o nejlepší fenu a potom jsem již plnými doušky vychutnávala pocit štěstí - tímto CACem Bona totiž splnila podmínky pro udělení titulu Český šampión krásy!!!! Mám velkou radost, protože u hladkosrsté fenky je to v dnešní době ,,chlupáčů z austrálie´´ úspěch.

p1290418.jpg

p1290428.jpg

p1290435.jpg

 

 Bastien Pylades - VN2

Aida Jungle King - VD

Bona Bohemia Pechos -V1, CAC

 

NZ Ostaš 26.6. Bona Bohemia Pechos, Crazy Shell Eldorádo Lipí

Bona - 84b. - splnila. 3.místo

Shella - 71b. - splnila

Poklidné zkoušky ve fajn atmósféře. Shellinka krásně ochotně nastoupila, po celou dobu nepřestala hlásit, ale bohužel na čas se jí běhat nechtělo. Ustla si v posledním kotci a tam čekala jestli ten infarkt dostanu nebo ne :-) Nakonec si to rozmyslela a doběhla až k lišce a tím zkoušky splnila.

Bonička překvapila. Po ostýchavých nástupech na nácvikách vletěla na zkouškách do nory jako neřízená střela a začala okamžitě hlásit. Po pár sekundách začala hrabat do mřížky a tak jí byl zkrácen čas u prvního kotce a byla puštěna dál. To samé se opakovalo i u druhého kotce no a kolečko na rychlost už byla lahoda. Svým skvělým časem a perfektní prací, si pouze v závislosti na čase, vysloužila třetí místo za Parsonkou a Jezevčcí - Russlíci opět ovládli noru :-)

 dsc02358.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 FOTOGALERIE

 

ZV Neznášov 15.5. - Bona Bohemia Pechos

I. cena - 149b.

Jak jsme si vedli si můžete přečíst ZDE

 Obrazek

 

DUO CACIB Brno 7.2. - 8.2.2009 - Asen Borojo

7.2. Rozhodčí: Jaroslav Kubala SK, 51 přihlášených JRT

Třída otevřená, Výborný

Posudek: Oko tmavé, záhryz nožnicový, dospělý pes pevnější kostry, pevnější hlava, správné ucho, mírně klopené bedýrko, v pohybě správný

8.2. Rozhodčí: Pavel Seman SK, 35 přihlášených JRT

Třída otevřená, Výborný 4

Posudek: Silný, výrazný pes na horní hranici výšky, výb. hlava, výb.nesené ucho, přiměřený krk, kratší lopatka, pevná, méně plynulá hor. linia, výb. srst, paralelný pohyb.

Na náš výlet jsme se vydali už v pátek odpoledne se zastávkou u koňských přátel na Moravě. Zúčastnili jsme se jejich výroční schůze, přespali a v sobotu v 5.hod ráno vyjeli směr Brno. Na Výstaviště jsme dojeli něco málo před sedmou hodinu a děkovali si, že jsme vyjeli tak brzo - fronty u vjezdu, plnící se parkoviště, spoooousty pejsků.... Celkem bez problémů jsme našli náš kruh, uložili Ramba do bedýnky a šli koupit nové výstavní vodítko.

Po malém protahování začal pan rozhodčí posuzovat. V naší třídě jsme šli s Rambem ,,na stůl´´ jako první. Pan rozhodčí byl dle reakcí ohromen :-) Stále Ramba prohlížel a komentoval slovy - krásný, silný pejsek, super nasvalený. I po našem posouzení nás stále sledoval, každého psa pohledem srovnával s Rambem. Moje pochybnosti o dobrém posudku ,pramenící ,,velkými jmény´´ v naší třídě, se pomaličku vzdalovali a začala jsem směle pomýšlet na dobré umístění :-) Po posouzení všech si nás a ještě jednoho pejska pan rozhodčí nechal znovu předvést - moje srdéčko plesalo. Jak se za chvilku ukázalo, předčasně. Pan rozhodčí seřadil pejsky (mírně úsměvně) a nás nechal stát na místě. Potom - výborný bez umístění :-) I za výbornou jsme byli spokojeni a poučili se, že ne vše je takové jak se zdá :-)

Po výstavě jsme se ubytovali v  příjemném motorestu Rohlenka jeli jsme na další koňskou návštěvu - tentokrát za Oskarem na koňařské posezení. Po krásně stráveném odpoledni jsme všichni tři ( i Rambo) usli s peřinou až u nosu.

Ráno jsme se probudili do deště. Po předešlém prosluněném dni celkem šok. Pršelo i po našem příjezdu na Výstaviště a potom i celou cestu domů ( za Brnem i se sněhem).

I v neděli byl Rambo moc hodný, krásně se předváděl, líbil se a tentokrát se i umístil.

I v neděli dostal velice pěkný posudek.

Obrazek Obrazek

 

KV teriérů 2.11.2008 Nitra - Asen Borojo
Rozhodčí: Andres Kazmiersky PL

Třída střední, Výborný 2

Posudek: Pes dobrého formátu s typ. samč. výrazom a s proporciami, mierne klenuté rebrá, dobrý temperament, dynamika pohybu.Tentokrát se mnou jel do Nitry i Míra a výlet jsme si krásně užili. Přijeli jsme již v sobotu v poledne, ubytovali se na hotelu a jeli za našimi milými slovenskými přáteli. Eliášovi nás jako obvykle skvěle pohostili a dobře jsme se celý večer bavili.

V neděli jsme v klidu rozložili židličky, uklidili obě dětičky (tentokrát i Shelly) do boudičky, dali si čajík a obhlíželi konkurenci.

Rambo se předváděl průměrně, občas v sedě zaprotestoval. Bohužel jsme doplatili na to, že z třídy mladých ,,vyrostl´´ báječný Rapunnzellin Wildlands Billy a pan rozhodčí neuděloval žádné! res. CACe. Porážka od takového psa nás ale vůbec nemrzí :-)

 

 Obrazek

 

KV teriérů 2.11.2008 Nitra - Crazy Shell Eldorádo Lipí
Rozhodčí: Andres Kazmiersky PL

Třída mladých, VD4

Posudek: Příliš na vysokých nohách, ale s výrazným sučím šarmom,dobrá hor.linia, mierne strmšie zadné končatiny, pohyb štandardný Shellinka vyrazila na první výstavu a byla opravdu zlatá. Krásně se předváděla a panu rozhodčímu se moc líbila. Sám ke mě v kruhu promluvil a velice Shelli chválil. Bohužel musel spravedlivě udělit VD - asi budeme řezat nožičky :-)

Shelinka mi udělala velkou radost a její příští výstavní cesty povedou do Polska, kde jsou nohatější Jaci běžnou záležitostí.

Společně se Shellinkou byla v kruhu další odchovankyně Eldoráda - Dapper Lassie, které se moc dařilo - tentokrát V2. Moc gratulujeme!!!

 Obrazek

 

KV teriérů 20.9.2008 Mladá Boleslav - Asen Borojo
Rozhodčí: Eva Letáčková

Mezitřída, V3

Posudek: Vyšší pes, dobrý krk, mírně strmá lopatka, korektní hřbet, výborný prut,silná kostra,výborný pohyb. Výrazná hlava, pasuje k síle psa. Klubová výstava teriéru a rekordní počet Jacků - 55. Přísná paní Letáčková (před naší třídou vyřadila několik psů bez posudku a rozdávala čile i hodnocení dobrý!!! ) a poblinkaný Rambo. Uložila jsem nezvedence do klece a doufala, že se z cestovní horečky rychle dostane. A opravdu. Rambo si schrupl a v kruhu se krásně předvedl. Paní rozhodčí bohužel preferuje brocken zvířátka, takže výborný a třetí pořadí. Po pravdě jsem to ani nečekala, takže jsem domů odjížděla velmi spokojená.

           ObrazekObrazek

 

Obrazek

          

 

 PZ ohařů 13.9.2008 Dolany - Andy ze Štípek

I.cena, 252b., nos 4

Andy je velice problematické zvířátko. Jak jinak, zásluhou lidí. Díky naší trpělivosti, radám a pomoci p. Prouzi, Štefana a Míry se dobrá věc podařila a zkoušky jsme absolvovaly pouze s jednou dvojkou (společný hon - silný vítr a absolutní hluchota čuby). Hodně jsem se za celý den zapotila a zestárla minimálně o dvacet let - Andy nás zkoušela.

Po dlouhém dni jsme odjížděli domů spokojeni a šťastni za první cenu. Andy byla po zkouškách prodána.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

MVP - Duodanube 17.8.2008 Bratislava - Asen Borojo

Rozhodčí: Róbert Kanás SL

Třída otevřená,V1 CAC,Res.CACIB !!!

Posudek: dosp. pes, kor. hlava i ucho, spr. hor. línia, širšia pred. fronta a mohut hrudník, celk. pes mierne vysoko-volnym dojmom, plynulý pohyb.

Velká radost a opět hodně špatné předvedení Michalem a moje přesvědčení o příštím předvedení mnou

Obrazek

 

Obrazek

 

MVP - Duodanube 17.8.2008 Bratislava - Andy ze Štípek

Rozhodčí: Ing. Josef Jursa,CSc SL

Třída otevřená, V3

Posudek:Suka stredne silnej kostry, menší telesný rámec, pevný chrbát, hlboká, dob.zauhlená,výb.pohyb

Tentokrát jsem vzala na výstavu i ohařku Andy, kterou jsem cvičila. Moc se líbila, ovšem její drobná postava jí odsunula až na třetí místo. Byla jsem moc spokojená, čekala jsem problémy s výškou, ovšem vše ostatní perfektní. Kdyby fenka nebyla drobná, vážne uvažuji o jejím ponechání. 

 Obrazek

 

 

 

 19.7.2008 Mladá Boleslav - Asen Borojo
Rozhodčí: pí. Olga Hrabáková

Mezitřída a zcela nečekaně V1 CAC !!!

Posudek: 2xP4 chybí.Typický, dobře osvalený pes, výborná hlava,rovný hřbet, výborný pohyb

Ovšem velká výtka pro Michala (bohužel jsem měla neodkladné pracovní záležitosti) za špatné předvedení a v souboji o BOBa díky tomu porážka. 

Obrazek 

 

 

 

 

 

 

Norovací zk.28.6.2008 Ostaš - Asen Borojo
84b - vše za 4!

Krásný slunečný den, vylosované číslo 10 z 10  velké čekání,ne příliš přesvědčivé výkony soupeřů a příliš neukáznění diváci. V tomto duchu se nesly norovací zkoušky na Ostaši. Rambo se po celém dni válení a čekání na lišku moc těšil a moje obavy o jeho ospalosti čile odsunul. Krásně hlásil a noru proběhl bez sebemenšího zaváhání za 14s a tím se stal vítězem norovacích zkoušek. Moc mě to potěšilo. Ovšem OMS Náchod mě už tak moc nepotěšil. Jako snad jediný z OM spoluků tady v okolí, nedává ani pro vítěze žádný pohár či něco na památku. Dostali jsme granulky od sponzora, diplom a jeli domů. Asi si na poličku vystavíme prázdný papírový obal :-)

 Obrazek

 

ZV 17.5.2008 Rožnov - Asen Borojo
I.cena 165b., nos -4, hlasitost 2 na stopě, do tabulky připsáno: vlohový pes, ukázněný vůdce.

Ani Rambo nezklamal. Choval se slušně, poslouchal, ale jako Shelli měl smůlu na zvěř. Trochu víc jsem podezírala rozhodčí z neochoty. Moji psy byli jediní Jaci na zkouškách a myslím, že i první psy plemene, které páni rozhodčí viděli. Nevadí, vydržíme. 

 

 Obrazek

 

ZV 17.5.2008 Rožnov - Crazy Shell Eldorádo Lipí
I.cena - 165b., nos 4, hlasitost 2 - do tabulky připsáno: mladá, vlohová fena.
Shellinka se ukázala jako poslušná slečna. Měli jsme trochu smůlu na zvěř, tudíž jsme nemohli na 100% ukázat co v nás je.

 

Rozhodla jsem se na Shelli počkat a naordinovala jsem jí letos odpočinek a pouze na podzim nějakou tu výstavu.

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

dsc0326.jpg

dsc0451.jpg

dsc0513.jpg

Bastien Pylades - VN - tř. štěňat

Aida Jungle King - V2 - tř.mladých

Bona Bohemia Pechos -V1 - tř.pracovní