Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy a zkoušky 2017

14.října 2017

Ebby dnes dovršila letošní sezónu, střihla si barvářské zkoušky. Již ráno bylo jasné, že to bude velice těžké, když od včerejších odpoledních hodin neustále pršelo až do rána. Ale na ohaře zvládla 15ti hodinovou totálně smytou barvu dobře. Ačkoliv II. cena krásné 7. místo z 12.
No a poprvé jsme byli lepší než má drahá polovička. Naše Lucy je nejtvrdohlavější zvíře naší smečky a dává to patřičně najevo. Šoulačka za 1, tudíž vysoký počet bodů 78, ale III. cena.

2.října 2017

Uplynulý víkend jsme strávili na Memoriálu Josefa Sobotky (VZ) pořádaný OMS Náchod. Já si tentokrát užívala jako pozorovatel :-). Nádherné počasí a dobrá nálada byla celý víkend, jen davy houbařů s volně pobíhajícími psy byli takřka na "nabitou zbraň" a to hlavně na barvách. Fanda si vylosoval číslo 3, tak šli s Akirou v sobotu do pole, kde se vše zadařilo, na vodě si postavila hlavu na přinášení kachny, ale další disciplíny zvládla dobře. I v neděli nám přálo štěstí a tak si naše hnědá holčička opravila všestranné zkoušky na výbornou. Konečné umístění 488 bodů, I. cena, vítěz zkoušek.

akira-3.jpg

akira-4.jpg

18.září 2017

Máme za sebou další víkend, kdy jsme se s Ebby z Golštýnů zůčastnili dalších všestranných zkoušek, tentokrát MS Vestec, MS Chrast-Skála. Říkala jsem si "Máme to zaplacené, tak si to zopakujeme", ale nervózní jsem byla strašně. Los nám přál, a tak jsme v sobotu šli velké pole, malé pole, voda. V poli člověk nevěděl kam se dívat, jestli sledovat pádící zajíce nebo létající bažantí slepice. Ale vše Ebby ustála na výbornou. Na malém poli jsme udělali chybku při dohledávce bažanta. Na vodu se nám pokazilo počasí a tak jsme první den jeli domů úplně mokří, ale spokojení. Druhý den počasí překvapilo a nespadla ani kapka. Ebby stejně jako minulý týden provedla všechny disciplíny v lese bez chyby. Ačkoliv obavy byly, když někteří vůdci na barvách potkali srnčí a muflony. Myslím si, že snad každý spolek by si přál takovou honitbu. Konečný verdikt rozhodčích byl 487 bodů, I.ceny, vítěz zkoušek. Jsem na Ebby moc pyšná, že ve dvou víkendech zvládla dvoje všestranné zkoušky s minimálním počtem chyb a navíc se tyto zkoušky pořadané OMS Chrudim konali naposledy před pěti lety. No a ty vyhrál Fanda s Citem z Čermenskýho stežníku wink

vz-chrudim-3.jpg

vz-chrudim-1.jpg

img_4588.jpg

(krásná kytička od jednatelky OMS Chrudim paní Lenky Kubalové)

10.září 2017

Tak jsem se i já dočkala a předvedla úspěšně svého prvního všestranného ohaře! O tomto víkendu jsme se s Ebby z Golštýnů zůčastnili všestranných zkoušek v MS Švábenice v Bohuňovicích na Svitavsku. V sobotu jsme šli do pole a na vodu, kde jsme měli drobná zaváhání, ale v neděli jsme si to bezchybně opravili v lese. Ebby získala 476 bodů, I. ceně a celkové druhé místo.

img-20170910-wa0002.jpg

img-20170910-wa0012.jpg

13.srpna 2017

O tomto víkendu se Akira od Bernatů samoty zúčastnila Moravskoslezského poháru. Tuto soutěž posuzovanou jako všestranné zkoušky Akira absolvovala se zaváháním na klidu před zvěří pernatou, nato, že se jsme ji teď tolik nevěnovali to nebylo nejhorší, 450 bodů, II. cena.

Za foto děkujeme Evě Fajtové, CHS Z Golštýnů

imgp0209.jpg

imgp0256.jpg

imgp0257.jpg

imgp0459.jpg

imgp0305.jpg

7.srpna 2017

O předcházející sobotě 5. srpna se Lucy zúčastnila lesních zkoušek . Na zkoušky se dostavil kompletní počet dvanácti účastníků. Počasí již od rána nasvědčovalo, že bude krásné a velmi teplé. Lucynka byla po celou dobu zkoušek moc šikovná a klidná, ale bohužel příroda si usmyslela, že nám na přes barvu přejde srnčí a Lucy má ráda červstvé stopy, takže z barvy dostala známku 2, což znamenalo druhou cenu s vysokým počtem 248 bodů. Třeba dopadne ještě letos oprava :-)

img_4195.jpg

1.července 2017

A další víkend věnovaný Lucy, zkoušky z vyhledávání a vyhánění zvěře (ZVVZ). Lucynka předvedla, řekla bych, luxusní práci. Byla hodnocena se samými 4 a jako nejlepší pes zkoušek. Šikovná je!

24.června 2017

Opět v režii jezevčice Lucy, tentokrát zkoušky z norování nováčků na nově vybudované noře na Peklách u Cerekvice. Lucy nastoupila razantně do nory, ihned začala u prvního kotle hlásit a lomcovat se zarážkou, ale bohužel když se nic neděje, tak jí to přestává bavit. Tedy z vytrvalosti 3, jinak vše ve 4, s časem 16 vteřin. Tímto je naše holčička chovná a můžeme vybírat krycího psa.

27.května 2017

První letošní a na delší dobu poslední výstavou byla Oblastní výstava psů na zámku Kačina u Kutné hory spojená s klubovou výstavou jezevčíků a  bonitací. Jedinou naší účastnicí byla Lucy od Slučí doliny, ve třídě otevřené obržela hodnocení VD1. Při následné bonitaci byla vybrána do chovu a všichni tři rozhodčí se shodli na její krásné typické hlavě.