Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy a zkoušky 2022

23.října 2022

OMS Chrudim ve spolupráci s MS Krouna-Otradov pořádali BZH. Nastoupilo 12 psů. Fanda s Derrickem si vylosovali číslo 1, já s Axi číslo 8, a tak jsme byli každý v jiné skupině. Derrickovo i Axi odložení a vodění bylo bezchybné.

Na stopě byla Axi úžasná, klidná, přesná a výborně zvládla přechod stopy přes cestu, kterou prošli houbaři, po vypuštění si ihned našla kus a začala ho škubat. Při vyhlášení známek a velké pochvalu rozhodčích za nejlepší práci ve skupině se mi chtělo křičet radostí. Jsem na tu naši malou zrzku náležitě pyšná!

Derrick doplatil na svoji přílišnou rychlost a dychtivost na stopách, u kusu se nenechal zahanbit a také pořádně kusem škubal.

Dokončilo 11 psů, 6 v I.ceně, 3 v II.ceně, 2 ve III.ceně.

Axi z Kubalova, 204 bodů, I.cena, vítěz

Derrick vom Strootbachtal, 184 bodů, I.cena, 3.místo (mezi 2 a 3 rozhodoval věk)

Velké díky všem organizátorům, byli perfektně připraveni i na celý deštivý den.

bzh-2.jpg

bzh.jpg

16.října 2022

Konec ohaří zkouškové sezóny dopadl výborně, zvládli jsme s Grimem opravu PZ.
Dnes v MS Opatovice nad Labem, sice propršený den, ale strávený v příjemné společnosti.
Grimeček má své rezervy, na těch zapracujeme a příští rok nás čekají LZ a VZ.
Grim Heart of Europe 288 bodů, I.cena, 3.místo
pz.jpg

13.října 2022

V sobotu ráno jsme se vydali cca 200km na LZ ostatních plemen. Axa předváděla krásnou práci (šoulačka, barva, vyhánění, vodění i odložení), než došlo na slídění. Slídění v hustém porostu, kde jsem neviděla rozhodčí, natož oni mě a fenu. Bohužel se mé představy o slídění neshodovali s rozhodčím a nakonec jsem ani nevěděla co vlastně po mně rozhodčí chce, výsledkem bylo odvolání zkoušek. Pro mne velmi zvláštní zkušenost.

Derrick bohužel zbrkle sešel po čerstvé stopě vysoké zvěře, a na konci barvy se nejen Derrick, ale i Fanda nechali zmást a šli k trubačům, kteří byli úplně jinde, než ve směru padlého kusu. Ostatní disciplíny plnil výborně.

Derrick vom Strootbachtal 241 bodů, II.cena

Rychlé převzetí dokladů a hurá na 250km dlouhý přejezd na ubytování a nedělní barvářské zkoušky.

Tyto zkoušky byli parádní a užili jsme si je, ikdyž nedopadli dle našich představ.

Absolutně rychlé, výstižné, krátké zahájení a odjezd do honitby.

Fanda si vylosoval první barvu. Říkala jsem si paráda, budou mít relativně čerstvou stopu. No při pohledu, kdy se z barvy vraceli mi tuhl úsměv na tváři. Fanda spocený, obalený jehličím, rozhodčí ufuněný. Na stopě měli více než pravé úhly, také se dvě barvy scházeli k sobě, rozhodčí hledali stopu, prasata, houštinu, kde lezli po čtyřech, no a nakonec i vysokou. Výsledek odpovídající, za 2. Ostatní disciplíny výborné.

My s Axou jsme si trochu počkali a užívali si krásného slunečného počasí. První disciplína šoulačka mě pěkně vyškolila, Axa si při prvním odložení došla potichoučku za mnou, druhé odložení už bez chyby, takže hned 2 a mně to pěkně rozhodilo. Barva v Axině podání byla klidná, ale nejistá při zadrhávání řemene v borůvčí, ačkoliv jsme nesešli, musela jsem ji hodně pobízet a to nás penalizovalo. Další disciplíny jsme už zvládli bezchybně.

Derrick vom Strootbachtal 92 bodů, II.cena, 3.místo

Axi z Kubalova 86 bodů, II.cena, 4.místo

Při ohlédnutí za tímto víkendem musím konstatovat, že ne vždy se vše vydaří. Někdy není dostatek zkouškového štěstí, někdy nemá člověk den, jindy ho nemá pes a někdy narazíte na.....

bz-2.jpg

1.října 2022

OMS Ústí nad Orlicí ve spolupráci s MS Albrechtice pořádal barvářské zkoušky na které nastoupilo 12 psů.

Mé první plánované vedení jezevčíka dopadlo dobře, Fanda s Derrickem takové štěstí neměli, ale došli.

Axi z Kubalova - 102 bodů, I. cena, 2.místo

Derrick vom Strootbachtal - 92 bodů, II.cena, 3.místo

Vítězem zkoušek se stal Brix s Monikou Novákovou, které moc gratulujeme. Mimochodem všichni jsme z jednoho MS a cvičíme spolu, zřejmě dobrý oddíl.

bz.jpg

28.září 2022

Máme za sebou výstavu a pokus o zkoušky :-)

Já s Faty Memoriál Jaromíra Dostála, pořádaného OMS Třebíč.

Celková atmosféra byla pohodová, přátelská prostě fajn. Ráno velmi studené, ale krásné sluněčné. Na losovačce jsem si vytáhla 1, tedy velké pole a tam začala sranda. Hned při vypuštění Fqaty z vodítka jsem si přpadala, že mi někdo vyměnil fenu. joo, byla veselá, šťastná, divoká, neovladatelná. Výsledek naprosto jasný, po absolvování velkého pole jsem poděkovala za posouzení a ukončila moje trápení. Každopádně jsem nebyla nasr..., ale překvapená z té naší divošky. Celý sobotní den jsem ještě strávila na zkouškách s velmi příjemnými lidmi a večer odjela domů. Díky za další zkušenost, za rady, za vše.

mjd.jpg

Fanda, Barunka, kamarádka Eďa společně s Erou, Grimem a Axou odjeli na výstavu Na Džbán do Prahy.

Edi moc děkuji za veškerou pomoc.

Grim Heart of Europe - VD2

grim.jpg

Era Heart of Europe - V2 Res. CAC

era.jpg

Barunka si Axinku předváděla sama a prý byly holky šikovný, jsem ráda, že si Axi i po mateřské drží svoji laťku.

Axi z Kubalova - V1, VT, CC

axi.jpg

12.září 2022

Ulynulý víkend jsme si dali další všestranné zkoušky s Erou a Faty. Tentokrát pořádaný OMS Ústí nad Orlicí, konaný v honitbách MS Třeňovské háje a MS Lány Horní Heřmanice.

Tím, že holky měli již splněno, tak jsme jeli trochu více na pohodu. V sobotu se běželo pole a voda, něděle les. Čísla jsme si tentokrát vylosovali, já 4 a Fanda 8.

Z velkého pole má asi každý trochu obavy i já, nicméně musím konstatovat, že ta moje holka to vážně umí a byla to velká paráda, společný hon absolutně ovladatelná. Vystavení, postoupení, bažant letí, fena stojí, padla jedna rána, padla druhá, uf bažant padá, povel a fena bezchybně přináší. Opět velké díky za střelbu Lubošovi Rychlíkovi. Solo hledání jsem si jen užívala. Malé pole jsme zvládli s napjetím, kdy na dohledávce zajíce vybíhá živí zajíc, kterého Faty kliduje a dohledávku rychle dopracovává. Hluboká voda byla klidná, přinášení kachny trochu napínavé tudíž 3, rákosí bylo parádní pro Faty ideální.

Erouš hledala také parádně, ale ale tři bažanti za sebou dali naší vášnivce trochu zabrat, tak schytala 2 na klidech, na malém poli si dala na čas s dohledávkou bažantíka, tak za 3. Vodu a přinášení měli napínavější nežli já s Faty, tedy 3,3. Rákos bez problémů.

Něděle samozřejmě začala společně ohrádkou a klidem na stanovišti, kde holky nechybovali. My šli s Faty na barvy, už na šoulačce se mi zdála dost neklidná, ale tu jsme zvládli. Bohužel na barvě působila roztěkaně a tak jsem na konci zazmatkovala, nevěřila ji a posra.... jsem to, nevadí 3 je také dobrá známka. První vlečka v pořádku, na druhé byli dva kusy srnčího, nesledovala stopu a tak i když donesla zajíce v čase 3:08, tak obdržela známku 3 za nesledování stopy. Drobné disciplíny jsme už zvládli bez ztráty kytičky.

Era šla celý les bezchybně.

Závěrem musím říct, že tým, který tyto zkoušky připravoval poprvé se toho zhostil na výbornou, organičně výborně zajištěné, občerstvení výborné, rozhodčí přísní, ale spravedliví. Terény byly náročné, plné zvěře.

Jsem ráda za každou účast na takových zkouškách, noví lidé, noví rozhodčí, nové zkušenosti, nové rady. Díky za to!

Faty Heart of Europe - 475 bodů, I. cena, 3.místo

Era Heart of Europe - 472 bodů, I. cena, 4.místo

img-20220911-wa0010.jpg img-20220911-wa0011.jpg

img-20220911-wa0003.jpg

img_20220912_101924_resized_20220913_091607233.jpg

 

4.září 2022

No a je to za námi!

0.ročník Memoriálu Miroslava Matějky pořádaný OMS Svitavy konaný MS Bohuňovice-Švábenice.

Velmi vydařené všestranné zkoušky ohařů, pořadatelsky 100% zajištěné, terény výborně vybrané, rozhodčí přísní, ale spravedliví, občerstvení výborné.

Ačkoliv mi to neuvěříte, ale štěstí jsme si začali vybírat již při rozlování. Já s Faty z druhé pozice jsem vylosovala číslo 1, Fanda s Erou z dvanáctého místa vylosoval 2. Jelikož nastoupilo 16 ohařů, skupiny byly rozděleny 2/3/3 na pole i do lesa, tudíž jsme byli sami ve skupině. Velké a malé pole zvládli celkem dobře. A to i díky Luboš Rychlík, který mi na poslední chvíli dělal osobního střelce s vypůjčenou zbraní, neminul, takže díky! Voda nás trochu překvapila a potrápila, nicméně jsme první den s drobnými chybami zvládli oba.

Dneska byl les za odměnu, holky pracovali výborně, bohužel u Faty se rozhodčím nezamnouvala hloubka nahaneni z houští, a tak jediná 3 v lese byla na světě, Era dokončila les bez ztráty kytičky.

Z 16ti startujících dokončilo 5 psů v I.ceně, 3 ve II.ceně a 1 ve III.ceně.

Faty Heart of Europe, 474 bodů, I.cena, 3. místo, nejlepší ohrádka

Era Heart of Europe, 472 bodů, I.cena, 4.místo, nejlepší barva

Konečně se mi podařilo porazit Fandu.

Hele, fakt jsem si tento víkend užila a díky všem, kteří makali na přípravách a samotné realizaci memoriálu, byl na vysoké úrovni.

mmm-1.jpg

mmm-2.jpg mmm-6.jpg

mmm-5.jpg

mmm-7.jpg

 

20.srpna 2022

Sobotní dopoledne jsme si užili na SVP pořádané OMS Ústí nad Orlicí, konané MS Tisová. V dnešní době jsem moc ráda, že se vůbec zkoušky uspořádali pro 6 psů (5 ohařů, 1 jezevčík). Měli jsme vést oba s Fandou, ale Era dohárává, tak jsme to na nácviku zkusili s Grimem a rozhodli se, že povedu dva. Ačkoliv byla nálada přátelská až rodinná, moje nervozita udělala své a ani labuťak hlídající hladinu mi nepomohl. Nicméně Faty obdržela 3 pouze na ochotě, jinak pracovala bezchybně a v rákosí si dovolím říct luxusně. Grim na to, že 4 disciplýny z 5ti dělal pouze týden (byl moc moc šikovný) obdržel známku 3 na ochotě a na vyhánění.

Faty Heart of Europe 96 bodů, I.cena, vítěz zkoušek

Grim Heart of Europe 91 bodů, I.cena

Diky za posouzení Jan Kopříva, Miroslav Rýsl, v.r. Pavel Chalupa

svp-1.jpg

svp-2.jpg

16.července 2022

Další bodík v našem ročním plánu můžu odškrtnout. Ačkoliv o týden dříve, jelikož u "nas" byly lesky zrušeny, a tak jsme narychlo doplnili řady na OMS Pardubice v MS Semín. Člověk si říká ještě mám čas, zkusíme tohle, támhle to, atd ačkoliv moc dobře ví, že narychlo se nic nedožene. No nakonec jsme to zvládli s jednou chybou na barvě. Celkově 234 bodů, I. cena, 3.místo.

img-20220716-wa0003.jpg

9.července 2022

Oprava z loňského roku dopadla na výbornou! Fanda s Derrickem si zaběhli ZVVZ na OMS Jičín. Zkoušky se skvělou pohodovou atmosférou. Každý ze šesti účastníků nějakým způsobem chyboval, našeho Derricka to ovšem stálo nejméně bodů smiley, Celkově 93 bodů, I. cena, vítěz zkoušek.

img_20220709_095836_resized_20220718_090600140.jpg img_20220709_124557_resized_20220718_090559216.jpg

6.července 2022

Tahle sváteční středa pro mne byla velmi nervózní. Mám ráda vše pod kontolou a ideálně vše připraveno, Tentokrát to bylo jiné, jiný typ zkoušek, kterým se nevěnujeme, psy na ně nepřipravujeme, ale proč to nezkusit, když to máme přes dva kopce.

Field trial letního typu, já s Faty, Fanda s Corou. Hledání probíhalo ve vojtěškách na vypouštěných krásně létejících koroptvých. Faty hledala ideálně proti větru, vystavila a odklidovala první koroptev, s druhou koroptví už byla větší sranda, Faty ji chytla, přinesla a předala. Závěr našeho společného klání: ta holka na to má, jen musíme zapracovat na klidech. Cora s Fandou pracovali lépe a získali bod ohodnocený velmi dobrá 15 bodů.

img-20220706-wa0003.jpg

25.června 2022

Člověk vezme děti na prodloužený víkend do zoo a chlap, aby se doma nenudil, tak vezme Eru a jede na Soutěž lovecky upotřebitelných psů o putovní Lesnický pohár, pořádaný Hořickou lesní s.r.o. bažantnice Bříšťany. Era sice dělala nějaké chyby v přinášení, ale za to třeba ochotu na hluboké vodě měla krásnou ukázkovou. Umístila se na 4.místě se 124 body.

14.května 2022

Sobotní klání na soutěži Pohár hejtamana Pardubického kraje, pořádané OMS Pardubice, tak trochu dopadl dle očekávání. Bylo nádherné slunečné a teplé počasí s kterým si zatím úplně neumíme poradit a ani terén nám moc nepomohl. No, máme co dohánět v kondici to víme dobře. Každopádně se stydět nemusíme, další I. cena, 212 bodů.

281217392_5145708572183943_6387484211805968295_n.jpg

280730176_5145708788850588_3696688181428183588_n.jpg

7.května 2022

Náš Grim Heart of Europe zahájil svoji zkouškovou sezónu zkouškami vloh na OMS Ústí nad Orlicí. Připravenost zkoušek byla výborná a počasí ještě lepší. Grimeček parádně zaběhl až překvapil, 228 bodů, I. cena, vítěz zkoušek a nominace na Pohár hejtmana Pardubického krahe.

280193377_5127543520667115_5191585661713900769_n.jpg

280287582_5127543204000480_2538739271743125191_n.jpg

280221886_5127543377333796_4908430477451518701_n.jpg

280292487_5127543620667105_8397104401122550268_n.jpg

11.dubna 2022

Málokdo se těší na pondělí, ale my ty víkendy máme nějaké šílené.

Je za námi Národní výstava Ostrava (tedy v Brně).

Grim Heart of Europe V4 v mladých.

Faty Heart of Europe V1 CAC ve třídě otevřené.

278170667_5048284795259655_8193436996570509966_n.jpg

278126576_5048284935259641_4729499162110109343_n.jpg

278124407_5048285038592964_7532562122462696917_n.jpg

278120667_5048285195259615_7968144121987558963_n.jpg

4.dubna 2022

Další náročný víkend za námi. Sobotní vstávání ve 3:30, obstarání štěňat, navaření teplých nápojů, obléknutí do mrazu a honem do auta směr České Budějovice na MVP.

Jak mnoho účastníků již psalo, byl to fakt mazec vystavovat venku v tomto počasí při teplotách těsně nad 0°C. A samozřejmě katalog pouze online, diplom žádný a posudek prázdný. Nicméně jsme spokojení. Grim poprvé na výstavě to zvládl k naší spokojenosti, zaprezentoval se a obdržel V3 z 5. Faty ve třídě otevřené V1 CAC a dokončený Český šampion krásy.

Velké díky Editě za celodenní péči o našich dvanáct nejmenších.

277776058_5029553940466074_3660849984622741418_n.jpg

277767286_5029553753799426_1644463465572245584_n.jpg

277809319_5029554030466065_6005504825582997290_n.jpg