Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deníček leoňátek Vrhu B

Adelaida z Bechlína Ben Bastien Severní Souhvězdí

Zde naleznete informace i  foto vrhu B- leoňátek Belinek od narození po odchod do nových domovů 

   

 

 

Vývoj štěnete

Po kliknutí na baner nebo odkaz, můžete sledovat obecný vývoj v období štěněte.

 

Video 

 

 

 

 Poslední dvě štěňátka leonků nás opustila....

27.8.2011 hned ráno odjel pejsek Barny

p8270168.jpg

Barny měl žlutou mašličku, má nádherně vybarvenou velikou hlavu a hustou srst. Je z pejsků nejklidnější. K misce s jídlem přiběhnul mezi posledními a mezi prvními spinkal. Nic ho nerozházelo, byl to pohodář. Vydal se k páníčkům, kteří z něj měli obroskou radost , už se velmi těšili a na příchod štěňátka se pečlivě připravili. Pejsek bude bydlet  nedaleko od nás v Neštěmicích.

Barny President z Merboltic

p8170123.jpg

 

 

odpoledne nás opustila i fenečka Brixi 

p8270173.jpg

Brixinka je jemná fenečka s čokoládově tmavými oči a krásnou černou hlavou i packami po tatínkovi Beníčkovi.Měla bílé označení, byla hravá, čilá i mazlivá, prostě správná leonka. Půjde k mladé paní, které nedávno náhle umřela 10 letá fenka leonbergera, takže se pokusí zacelit bolest na srdíčku, která je ještě velmi čestvá. Svůj nový domov najde v Lysé nad Labem a bude se mít určitě výborně

Brixi President z Merboltic

 p8170126.jpg

 

 

 

Štěňátka odcházejí ......

20.8.2011 jsme se rozloučili se dvěmi štěňátky.

 

 

Odpoledne si přijel mladý páníček pro Bastiena , který měl hnědé označení a podobu tatínka  /Ben Bastien Severní Souhvězdí/ nezapřel . Už když se narodil, tak jsem v něm jeho podobu viděla. Měl  velikou a širokou hlavu s černou maskou a hodně mohutnou kostru s kratším formátem těla, takže  vypadal jak medvídek . Byl hodně čilý , zvídavý a usměvavý, po mamince Adélce. Všechno ho zajímalo, jako první vlezl do všech zákoutí, ničeho se nebál a byl mazlivý. Šel do velmi sympatické rodiny až na Moravu do Radešínské Svratky, kde bude mít psího kamaráda retrívra a koně. Myslím, že pro něj, který miluje pohyb a stále něco nového, to bude ideální domov.

p8200155.jpg

 

 

Dopoledne odjela fenečka s oranžovou mašlí  Blueberry. Byla z feneček nejčilejší.  Nádherná  silná a veliká fenečka s krásným zbarvením a tmavou maskou a čokoládovýma očima. Váhově se vyrovnala i pejskům. Když se narodila, trochu jsem váhala, zda si ji nenechám. Půjde ale do rodiny ke zkušené chovatelce, do Liberce, kde jsou leonci na prvním místě, takže bude mít vše, aby se měla skvěle. Společnost jí budou dělat dvě leonní holky veteránky a jeden kluk.

p8200148.jpg

 

 

19.8.2011 odpoledne si přijeli z Krásné Lípy pro pejska  Barnabáše.  Měl  modré označení, hezký pejsek s tmavou maskou a očima a s úžasnou povahou. Byl živý, hravý a nikde nesměl chybět. Velmi vstřícný a milý k lidem, strašně rád vyhledával lidskou náruč a pohlazení. Odešel do sympatické mladé rodiny k lidem, kteří sice leonbergery nikdy nechovali, ale předem se o všem informovali . Byli za poradkyní chovu, na Klubové výstavě a podívat se i ve více CHS. Mají 13 letého veterána, krásného dlouhosrstého ovčáka a bydlí nedaleko v Krásné Lípě, takže se s pejskem můžeme často vídat. Kdyby takových lidiček bylo více....

p8190143.jpg

 

 

 

16.8.2011 Jako první se k svému domovu vydala fenečka Bella Cara. Měla červené označení. Byla to  milá  a pěkná fenečka, která se velmi ráda chovala. Má na hlavě nejvíce viditelné číro po Beníčkovi, jinak je hodně podobná mamince Adélce. Odjela do svého nového domova až do Modřic, ale půjde k dlouholeté chovatelce a člence KCHL, která velmi propadla vášni chovu leonbergerů a u žádné akce nesmí chybět, takže se určitě budeme občas potkávat. Panička se na  fenečku  strašně těšila . Doma mají  jejich leonci o vše postaráno, takže vím, že se Belinka bude mít dobře.

p8160104-2.jpg

 

 

Odpoledne odjel se svými  páníčky i Bruno.  Byl největší pejsek se zelenou mašlí a měl ze všech štěňátek nejsvětlejší barvu. Milý a hodný pes, nevyhledával konflikty, byl první u misky s jídlem. Šel  k velmi příjemným lidem poblíž Říčan , kteří  měli dva leonbergery, ale nedávno jim jeden umřel a tak "bráškovi", kterému je smutno, bude dělat společníka. Bude  mít výborný domov. Kéž kdyby se každý pejsek mohl mít tak dobře :-)) 

p8160106.jpg

 

 

15.8.2011 ☻☻☻ Belinkám je 7.týdnů☻☻☻

Uplynulý týden utekl neskutečně rychle. Stále jsme se točili jenom kolem leoňátek a hlídali je. Večer již spali v chodbě a přes den byli venku.  V ohrádce už se štěňátkům již nelíbilo, tak jsme jim dali k dospizici půlku zahrady a všichni hned začali prozkoumávat okolí. Občas vlezli do záhonku a ochutnávali kytičky, ale snažili jsme se je v tom nepodporovat, takže  dostali na hraní míčky, provazy, klacky, kůru, smotané hadříky. Maminka Adélka si se štěňátky hodně hrála a jako by věděla, že nás štěňátka brzy opustí, tak se rozhodla, že už je kojit nebude. Takže když  se štěňátka  místo hraní opět snažila vrhat na její ceníky, utíkala od nich a vrčela. 

Dne 14.8.2011 proběhla kontrola vrhu. Dopadla velmi dobře. Všechna štěňátka měla dobré váhy, tmavé masky i oči, žádná kýla, měli nůžkový skus, takže můžou již do nových domovů . Mám z nich velikou radost. Tento vrh je mimořádně váhově i typově vyrovnaný, štěňátka mají krásnou barvu a výborné povahy. Doufám, že i své budoucí páníčky učiní šťastné jako mne. Byli to nádherně strávené chvíle s nimi, i když se přiznám, že někdy to bylo hodně namáhavé. Všechny starosti Vám ale vynahradí ten jejich upřímný pohled a oddanost.   

Dne 12.8.2011 se byl na štěňátka také podívat tatínek Ben Bastien Severní Souhvězdí i s paničkou. Maminka Adélka Beníka radostně vítala a hned si spolu hráli. Štěńátka se jim moc líbila a strávili jsme krásné odpoledne.

stenata-stankovi---23--1.jpg

 

Dne 9.8.2011 proběhlo čipování a očkování. Myslela jsem, že povezeme štěňátka k veterináři ve velikém proutěném koši, ale okamžitě z něj vyskákala, tak jsme je vezli nakonec volně v kufru v autě. Cesta proběhla bez problémů. Páníček seděl vzadu a povídal si s nimi. U veterináře se chovali úplně vzorně. Všechna se nechala prohlédnout a při píchání injekcí a čipů ani nezakňučela. Jsou skvělá.

  

 

8.8.2011  ♦♦♦  Leoňátkům je 6. týdnů ♦♦♦

Štěňata rostou jak z vody. Jsou hodně živá, hravá a zvědavá a budou mít výborné povahy. Vůbec se nebojí, a to se zde poslední 2 týdny střídá návštěva za návštěvou a někteří  jezdí i se svými čtyřnohými miláčky. Jsou báječní. Ke každému hned běží, natahují pacičky, předvádí se, olizují tvářičky, dělají očička. Také pěkně papají. Když přinesu misku s jídlem, okamžitě se seběhnou a za chvilku je prázdná.Pejskové se s váhou přehoupli přes 7 kg.Tento týden bude poslední, kdy budou všichni pohromadě. Od 16.8. se začnou rozjíždět do svých domovů. Strašně to s nimi uteklo. Bude tu zase ticho a nezvyklý klid. Budou mi moc chybět, ale vím, že všechna štěňátka získala báječné páníčky a že se určitě občas uvidíme nebo budou páníčci posílat alespoň fotečky. 

  p8061003.jpg

 

5.8.2011  Leoňátka se mění každým dnem. Pejsci již začínají předhánět na  váze fenečky, dnes vážili  přes 6 kg. Začali být všichni hodně čistotní, kálejí už jen venku na travičce. Doma loužičku občas ještě udělají, ale chodí čůrat převážně na noviny. Odmítají již být v ohrádce, takže začali okupovat chodbu a celou zahradu. Trávím s nimi hodně času. Udivuje mne, jak tak "malá" stvoření jsou chytrá. Snažím se je neničit kytičky a nevrhat se do záhonů a docela se mi to daří. Jako největší zábavu mají koště na zametání a mokrý hadr, smotané lano a moje boty. Už   nekoušou  naše ruce a nohy tak bolestivě jako ještě před týdnem a na zavolání všichni přiběhnou. Při terorizování kočiček se již seznámili s jejich drápky, takže se snaží je moc nezlobit. Jsou nyní nejroztomilejší.

p8030934.jpg

 

1.8. 2011  ☺☺☺ Belinky mají 5 týdnů ☺☺☺

Předešlý týden byl ve znamení návštěv. Přijížděli majitelé si vybírat to své vytoužené leoňátko. K mému překvapení si každý vybral jiné mimi,  takže byli všichni spokojení. Všem se Belinky moc líbili, byli z nich nadšení a někteří se přijedou podívat jěště vícekrát. Mám radost, že všichni páníčci jsou skvělí, takže věřím, že půjdou štěňátka do dobrých rukou. Už jen modrý pejsek Barnabáš čeká na svého vytouženého páníčka. Je mi ho trošku líto, protože se všem podbízel, tahal za nohavice, dělal, kukuč, ale zatím je stále volný.

p8010845-1.jpg

Štěňátka rostou jak z vody, pokořila hranici 5 kg a Adélka začala kojit ve stoje a s lumpíky si hraje. Je legrace jí pozorovat, jak na štěňátka doráží, přetáčí se na záda, kouše je, líže je, štěká a vrčí. Čas neúprostě běží a za dva týdny se pomalu budu s Belinkami loučit, budou mi moc chybět. Příští týden nás čeká ještě očkování a čipování, poté prohlídka poradkyní chovu a hurá do nových domovů.

 

25.7.2011  ♥♥♥  Máme 4. týdny  ♥♥♥

Belinky už mají čtyři týdny. Podruhé jsme odčervili. Už si zvykli papat nejen masové příkrmy, ale i granulky. Vítězí však piškotky s tvarohem a mlékem. Když je hezky, jsou celý den venku. Moc se jim tam líbí. Však jsou také stále mazlené. Udělali jsme jim "dětský koutek". Mají tam lavičku, pískoviště, skluzavku hračky, slunečníky, které poslouží nejen štěňátkům. Adélka je tam  chodí dobrovolně kojit. Občas při kojení sedí a někdy i stojí. Chudák už celá opadala, moc chloupků jí nezbylo, ale trpí lumpárny a ostré zobky darebáků statečně. Je to pohodová máma.

p7250794.jpg

 

 

22.7.2011

Počasí je přímo "psí" a už třetí den musím být se štěňátky doma, a tak nic jiného nedělám, než utírám loužičky, uklízím hromádky a snažím se štěňátka zabavit. Na zahrádce by to bylo lepší, samé nové pachy a věci, hrátky s tetičkami, ale stále prší a prší. Belinky už mají zoubky, takže chudák maminka Adélka je pokousaná a místy až modrá. Každé druhé kojení už vynechám a dám příkrm, ale statečná Adélka stejně občas uteče do bedny a nakojí ty nezbedy i po napapání. Ti mají poté bříška vyboulená do stran jak ještěrky a odpadnou a usnou. Mažu jí poraněná místa měsíčkovou  mastí a hodně to pomáhá. Snad se počasí brzy umoudří.

 

18.7.2011   ♥♥♥ Belinkám jsou tři týdny ♥♥♥

Leoňátka nyní rostou přímo před očima. Některá přibyla za týden o 1kg. Hodně se mění a začínají být čilí. Když se napapají, tak již většinou hned neusnou, ale chvíli spolu klábosí. Někteří již vrčí a dorážejí na sebe, knikají, mručí i kvokají, někdy nevím, zda mám slepičky nebo šelmičky. Chodíme již každý den na chvilku ven. Moc se jim tam líbí. Poprvé sice poknikávali, ale už začínají prozkoumávat okolí a seznamují se s tetičkami. Adélka stále kojí i v noci,  ale přes den 2-3 kojení nahradím příkrmem. Každý den vařím hovězí masíčko s rýži a mrkvičkou, dostávají i  tvaroh s mlíčkem,  žloutkem a medem, pribináčky, piškotky. Vše zatím rozmočené a namleté. Moc jim chutná.

 

16.7.2011 

Dnes byl pro Belinky vyjímečný den, protože byli poprvé na chvilku venku. Bylo nádherné počasí, které přímo vybízelo k tomu, aby se seznámili s okolním světem. Hned očichávali a ochutnávali travičku a byli hodně upovídané. Maminka je ještě venku nakojila a potom už šli domů, kde s plným bříškem a pod tíhou nových zážitků ihned spokojeně usnuli.

p7160501.jpg

 

 

13.7.2011 

Štěňátka dostala první příkm. Ochutnala rýži s hovězím vývarem a tvarohem. Byla zapatlaná až po ocásek, musela jsem je celá umýt, ale náramně jim chutnalo. Nacpala si bříška k prasknutí a poté odpadla a spinkala 3,5 hodiny. Všechny začátky jsou těžké, ale musím říci, že Belinky jsou hrozně šikovné a učenlivé. Druhé krmení papala už vzorně. Maminčino mlíčko sice stále vítězí, ale už budu dvě kojení vynechávat (ráno a večer), abych Adélce ulevila. Začala chudinka hrozně línat, místy až dohola. 

Snažím se už nyní učit mimi čůrat na noviny. Hned jak se vyspinkají, tak se je na ně snažím dávat a nestačím se divit, že některá štěňátka to už začínají chápat. Než půjdou do nových rodin, chtěla bych, aby byla čistotná. Tento vrh je zatím hrozně hodný. Vždy, jak se napapají, tak si chvíli pobrblají, kdo co měl dobrého a poté spinkají do dalšího krmení. Musím konstatovat, že již slyší, protože si nařizuji budík na další krmení a jakmile zazvoní, vyskočí na nožky a piští. Také na mne začínají hodně reagovat, budou to asi velcí mazlíci.  

 p7130476.jpg

 

 

11.7.2011  Belinky slaví 14 dní

Ani jsme se nenadáli a už druhý týden nás okupuje banda rozkošných leoňátek. Všechna již otevřela očka a jsou hrozně srandovní, jak se snaží chodit na vratkých nožičkách. U mámina struku začíná doslova boj o přežití. Štěňátka sice výborně prospívají a krásně příbývají na váze, ale budeme muset začít pomalu přikrmovat, abychom  Adélce ulevili. Ta teď papá za osm, aby tu bandu ukojila, dostává 6x denně. Štěňátkům jsem ostříhala drápky a proběhlo první odčervení pastou Banminth.Už se v noci i více vyspím, intervaly mezi kojením prodloužili na 3 hodiny.

 

7.7.2011  Štěňátkům Belinkám je 10 dní a udělala veliké pokroky. Dosáhla váhu přes 1kg, začínají se stavět na nožičky, sklopila se jim ouška a zelený pejsek již otevřel očička, takže se můžeme těšit, že brzy  všichni uvidí. Košík už je jim malý, tak začala okupovat celý porodní box a mají asi v hlavě budík, protože se pravidelně po 2 hodinách vzbudí  a začnout se ozývat na papání. Adélka je stále trpělivě kojí a  čistí. Štěňátka zatím čůrají jen po tření bříška, takže je v porodním boxu čisto.

 

6.7.2011  Štěňátka začala zdvojnásobovat svojí porodní váhu 

Jsou neuvěřitelně živá. Člověk vůbec nechápe, když nechodí, jak jsou bleskově u zásobárny s mlíčkem a sají a sají. Občas si vzájemně vymění struky, protože soused je má vždy lepší. A když se nacpou, tak odpadnou  a spinkají do dalšího kojení. Adélce jsem musela  přistříhnout chlupy na kalhotkách a ocásku, abych ji lépe mohla umýt  od očistků. Navíc jí stejně celý ocásek po štěňátkách vylíná, takže moc parády nenadělá. Ale je to je úděl matek.

p7060359.jpg

 

 

4.7.2011  Štěnátkům je 1.týden

Adélka má zatím mlíčka dost, tak stále kojíme po 1,5 hodině, maximálně dvou. Váha štěnátek se blíží k 1 kg. Adélka štěňátka nakojí, pečlivě umyje a jde se sama nabaštit a poté do chodby, kde je větší chládek. Dávám jí 2x denně misku štěněčího mléka se žloutkem, piškoty a medem, aby měla dostatek energie. Granulky jí teď moc nechutnají, tak vaříme masíčko s  těstovinami a mrkvičkou a také dostává i syrové hovězí maso. 

 

2.7.2011 Štěňátka zatím stále jen spinkají nebo se kojí.

Aby si maminka Adélka mezi kojením mohla odpočinout, dávám je do košíku s vyhřívanou elektrickou dečkou. Zde spinkají a probouzejí se až zase na papání. Jsou hrozně hodná. Adélka se jde ven proběhnout a potom také odpočívá. Je na štěňátka  velmi jemná, pečlivá a má je hrozně ráda. Když přijde, volá je pískáním. Štěňátka sice zatím neslyší, ale mají asi ohromně vyvinutý cit a čich, protože jakmile maminku cítí, okamžitě to v košíku začne vřít, knikají a neuvěřitelnou rychlostí se snaží plazit do mámina náručí a ke zdroji výtečného mlíčka.  

 

p7020232.jpg

 

 

 

29.6.2011 Miminka krásně prospívají. Skoro všechna přibrala. Aktuální váhové přírůstky naleznete v tabulce vah

 

28.6.2011 Dne 27.6. 2011 se nám narodilo 6 krásných leoňátek  a druhý den ráno přibyl ještě jeden pejsek. Máme tedy celkem 7 zdravých vitálních a čilých leoňátek.Narodili se 4 pejsci a 3 fenečky. Váhy byly velmi vyrovnané. Od 500-585g.

 

 p6280109-2.jpg