Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obsah

 

 

V této knize vystupuje v hlavní roli Malý princ. Charakter této osoby je poněkud velice zvláštní. Má to být dítě, byť uvažuje jako vystudovaný filozof. Princ je osoba, která je smutná a tragická. Má velice hluboké myšlenky o světě. Je to pozoruhodný člověk. Je tichý a nikdy neustoupí od otázky, kterou položil. Princ je pravdomluvný, a proto se nikdy nespokojí s nějakou polopravdou či ne zcela zodpovězenou otázkou.

Obsahem knihy Malý princ je to, jak autor ztroskotá v poušti a než opraví letadlo, několik dní si přitom povídá s malinkou postavičkou, která se tam zčistajasna objeví. Řeší spolu různé otázky, které ho odjakživa zajímají. Autor si ho pro sebe namaluje a nazve malým princem.

Autor

 

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry se narodil 29.6.1890 v Lyonu. 31.7.1944 byl za letu tragicky sestřelen nad mořem. Byl to francouzský spisovatel, letec, často byl považován také za filosofa. Mezi jeho nejznámější díla patří Země lidí, Citadela nebo Malý princ. Jeho literatura je většinou úzce spojena s jeho povoláním letce. Autor o sobě v mnoha knihách píše prostřednictvím jejich hrdinů. Charakter autora je velice ušlechtilý, je to člověk vnímavý a hluboce citlivý.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

malý princ

(Lemurie, 25. 1. 2010 15:24)

skvělý vkus :o) krásná kniha