Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

FK Meteor Tábor - Sokol K.Újezd 1:4 (0:1)

21. 4. 2010

V semifinále poháru nastoupili naši fotbalisté v Táboře-Čekanicích proti domácímu účastníku C skupiny I.B třídy Meteoru Tábor. Největším problémem bylo pro naše fotbalisty najít zastrčené hřiště Meteoru. Druhou překážkou bylo velmi špatné, nerovné a tvrdé hřiště, na kterém nebylo prakticky možné hrát kombinační fotbal a proto jsme v průběhu celého utkání viděli spíše boj než fotbal.

V úvodu utkání měli mírnou převahu domácí fotbalisté, kteří jsou na zdejší "pažit" přeci jenom zvyklí. Naši hráči měli problémy s kontrolou míče, přesností přihrávek a z toho pramenící hra pod tlakem domácích hráčů. To vše trvalo do 20 min., kdy se dlouhý obranný odkop Pavla Vaňka dostal za obranu domácích, kam si zaběhl Martin Fischer a dostal naše fotbalisty do vedení 0:1 . Od té doby se hra (spíše boj) vyrovnala a naši fotbalisté odcházeli do kabin s jednobrankovým vedením.

Ve druhém poločase se již naše mužstvo aklimatizovalo na místní podmínky a přidalo další góly. V 54 min. se dostal po kolmé připravce Petra Švece za obranu domácích opět Martin Fischer a s přehledem upravil stav utkání na 0:2. O devět minut později, v 63 min. utkání se po delší době prosadil gólově Karel Krůček a zvýšil naše vedení na 0:3. Menší komplikace nastala v 66 min., kdy domácí fotbalista nastřelil z metru míč do ruky Dana Petra a rozhodčí odpískal penaltu pro domácí. Tu domácí hráč s přehledem proměnil a snížil tak na 1:3. Naši fotbalisté i nadále tvrdili muziku, měli i další šance (Nejedlý, Pulec, Fischer a další), ale definitivní rozhodnutí přišlo až v 89 min., kdy se po rohu po přihrávce Karla Krůčka prosadil Tomáš Klivanda a uzavřel stav utkání na 1:4 !!!

Naši fotbalisté jsou tedy opět ve finále Českého poháru KFS Jihočeského kraje, v němž se ve dvojutkání střetnou s týmem krajského přeboru FK Slavoj Český Krumlov. Finálové zápasy se hrají ve dnech 19.5. a 2.6.2010 (středy) od 17:30 hod. Pořadí utkání určí los.

Sestava KU :

Brejžek - Píšek, Klivanda, Krůček, Vaněk - Pulec, Stegbauer, Soukup, Švec - Svobodný, Fischer

Střídání KU :

53 min. - Beneš za Vaňka

63 min. - Nejedlý za Svobodného

65 min. - Petr za Soukupa

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gerte

(Honza Kneifl, 23. 4. 2010 21:21)

díky! Také Tě zdravím. Měj se moc fajn a někdy zajeď...;-) Honza

Gratulace

(Procházka, 22. 4. 2010 12:40)

Chlapi, jsem upřímně rád, že šlapete. Gratuluji Vám k účasti ve finále krajského poháru a věřím, že to dotáhnete i k postupu do I.A. Všechny Vás zdravím. Gert