Jdi na obsah Jdi na menu

Volný pohyb psa na povel

 

 
PODMÍNĚNÝ PODNĚT:  povel "VOLNO!" - vysloveno v laskavé intonaci, posunek - mávnutí pravou rukou do směru určeného pro volný pohyb, pomocný posunek - vyběhnutí psovoda do stejného směru

NEPODMÍNĚNÝ PODNĚT:  zatáhnutí vodítkem 

Účel cviku: Pes by měl rychle vyběhnout do naznačeného směru a prostoru. Tohoto cviku používáme, když je potřeba poskytnout psu odpočinek, rozptýlení a proběhnutí.

 

Nácvik: K nácviku je nejlépe přistoupit na procházce,, kde na nerušeném místě se pes uvolní z vodítka a v předklonu se provede posunek mávnutím ruky do směru a současně sám do směru natažené ruky vyběhne a tím přinutí vyběhnout i psa. Psa pochválí a pak jej nechá volně pobíhat. Pokud není ještě dostatečně upevněn cvik přivolání, necháme psa volně pobíhat jen na délku vodítka, kterým si při přivolání psa pomůžeme, Když máme první kroky za sebou, tak cvik provádíme tak, že psa posadíme k noze bez vodítka, mírně se předkloníme a vyslovíme povel. Provedeme posunek a současně ukročíme pravou nohou do strany. Když pes vyběhne do naznačeného směru, radostně ho pochválíme a necháme volně pobíhat.

 

 

Statistiky

Online: 1
Celkem: 371616
Měsíc: 4218
Den: 96

Portrét