Jdi na obsah Jdi na menu
 

  Vítejte na stránkách smíšeného pěveckého sboru

screenshot_20240404_165018_whatsapp.jpg

BERNARDINI 30 

Pěvecký sbor Bernardini Vás srdečně zve v neděli 19. května 2024 v 16,30 hod. do Společenského domu v Břidličné. Společně s Vámi bychom rádi oslavili naše výročí koncertem. Právě před 30 lety byl náš sbor založen. Nápadů, jak 30 let existence sboru oslavit, bylo několik. Rozhodli jsme se, trochu s pocitem troufalosti, oslovit Jiřího Pavlicu & Hradišťan. Stanout společně s nimi na jednom pódiu a společně si zazpívat, byl náš sen. Hradišťan & Jiří Pavlica je ojedinělé hudební seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož silným inspiračním zdrojem byla zejména v počátcích jeho existence lidová tradice. Překračuje hranice hudebních žánrů a spolupracuje s osobnostmi různých kultur celého světa. Je častým hostem domácích i zahraničních festivalů tradiční, alternativní, ale i vážné hudby. Jsme velice rádi, že přijal také pozvání k nám do Břidličné, aby společně s námi potěšil nejednu posluchačovu dušičku. Doufejme, že i Vy budete nadšeni z našeho splněného snu, protože bychom Vám rádi tímto výjimečným kulturním zážitkem poděkovali za Vaši přízeň. Těšíme se na Vás.

 

Pěvecký sbor BERNARDINI  začal své působení v r. 1994 v Břidličné s názvem Smíšený chrámový sbor, pod vedením Bernardiny Mereďové. Založení sboru bylo odpovědí na potřebu zajistit liturgický zpěv.
                V současné době má sbor  20 členů. Sbor interpretuje řadu  nejen duchovních skladeb starých i současných mistrů, ale i písně  lidové, populární  a spirituály a to v podání a capella,  nebo za doprovodů různých nástrojů, jako např.:varhany, harmonika, kytary, mandolína, flétny, jambe atd. Uměleckou vedoucí je  MgrArt. Lenka Kawa, sbormistryní Bernardina Mereďová. PS Bernardini koncertuje nejen v Břidličné a okolí. Mimo region se sbor zúčastnil i těchto festivalů :

 

Mezinárodní festival pěveckých sborů a orchestrů Budapešť, Maďarsko (2017)

Medzinárodný festival zborového spevu Senica, Slovensko (2016)

Mezinárodní festival pěveckých sborů a orchestrů Lago di garda, Itálie (2014)

Festival Choltice (2013)

Galakoncert festivalu Rybnicka jesien, Polsko (2012)

Mezinárodní festival Goralske dni Granč - Petrovce, Slovensko (2012)

Festival CANTICUM Litovel (2012)

Festival FONS Žďár nad Sázavou (2011)

LEADERFEST Štramberk (2011)

Kulturní léto, Senát PČR, Valdštejnská zahrada, Praha (2010)

Festival Bludov (2009)

Mezinárodní festival Rybnicka jesien, Polsko (2009)

Mezinárodní festival Granč -Petrovce, Slovensko (2009)

Mezinárodní festival BARKA, Niezdrowice, Polsko (2008)

Festiválek Nechanice (2008)

Mezinárodní festival pěveckých sborů Vrbno p. Pradědem (2006)

Festiválek Nechanice (2006)

Mezinárodní festival duchovní hudby Opava (r.2005)

Festival duchovní hudby sv.Cecílie v Ústí nad Orlicí (r.2005)

 

 
mail: admin