Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

On-line zpravodajství 2014

29. 10. 2014

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 25. 7. 2014     + + + + +

  • Nastal poslední celý den strávený na táboře. U dětí už začíná být znát nervozita, těší se domů. Ještě však měli před sebou ukončení celotáborové hry. Dopoledne vyráběly dárek pro Pravnuka (smolík/8)2 , za který pak dostaly možnost koupit si indície, kde najdou vedoucího, který je zavede k Pravnukovi. indície platily vyhranými Ládínky.
  • Odpoledne se tedy týmy vydaly hledat Pravnuka a s ním spojený poklad. Některé týmy měly poklad zakopaný, některé v řece, některé na stromě. Jakmile poklad našly, vracely se do tábora, kde dostaly klíč zamražený v ledu. Společně si pak dělily poklad.
  • Po večeři následoval slavnostní nástup s vyhodnocením úklidu a celotáborové hry. Na třetím místě se umístil zelený tým, na druhém místě pak bílý tým, a na prvním místě letos zvítězil červený tým. Po sundání vlajky a poděkování všem zaměstnancům následovala závěrečná diskotéka, zakončená vypouštěním lampionků štěstí v týmových barvách. No a co zbývá říct nakonec, snad za rok AHOJ.
  • Upozornění k zítřku: Děti je možné vyzvednout si z tábora v době od 9:00 do 11:00!! Než odvedete dítě od chatky, vedoucí si překontroluje chatku zda je v pořádku a musí být informován o tom, že si dítě odvážíte.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 24. 7. 2014     + + + + +

  • Dnes bylo od rána pod mrakem a to bylo jen dobře. Vždycky, když sluníčko vysvitlo, mělo velkou sílu. Celý den se dnes odehrával na „Válečné planetě.“ Hra byla dopoledne pod názvem Hromadění munice, kdy měly týmy za úkol ve vymezeném prostoru ukrást dalšímu týmu co nejvíce munice a nebýt přitom zasaženi papírovými koulemi.
  • Odpoledne pak proběhla další část hry Člověče nezlob se, kdy členové týmů museli, v předem určeném úseku, najít a chytit vedoucího a vzít si od něj lísteček s číslem a na postaveném poli posunovat své dvě figurky (dva členové týmu) podle získaných čísel. Dnešní hru vyhrály dva týmy Bílý a Oranžový.
  • Jako večerní program byl dnes táborák se špekáčky. I když jsme buřty neopékali, protože by to zabralo mnoho času, vůbec to nevadilo. Chutnaly nám i opečené v troubě. Po večeři pak hrály děti hru „Dobíjení baterek“, kdy si vzájemně na papír na zádech psaly, co se jim na kom líbí. Hra nám všem zvedla náladu.
  • Po pár zazpívaných písničkách s kytarovým doprovodem, jsme se rozešli do postýlek. Hlídá nás 8.odííl.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 23. 7. 2014     + + + + +

  • A teď již k dnešku. Od rána nám opět svítilo sluníčko, ale už nebylo takové vedro. Při nástupu jsme mimo jiné oslavili narozeniny dvou našich táborníků- Dominika Šimáka a vedoucí Verči. Následoval pak dopolední program, dnes po oddílech. Některé oddíly vyrazily na vycházku, další vyráběly v táboře z hlíny, ze zažehlovacích korálků nebo malovaly na trička.
  • Odpoledne pak došlo k přemístění na další planetu, tentokrát na Kamennou planetu. Počasí nám však tentokrát nepřálo a hned po odstartování hry došlo k tak silné průtrži, při které padaly i kroupy, že i když byly děti jen kousek od tábora, přiběhly promočené na kost. Převlékly se, usušily a po vyčasení mohly konečně vyrazit. Hru jsme však museli upravit na podešťovou verzi, ale i tak se vydařila a vyhrál Bílý tým.
  • Po večerním nástupu následoval večerní program, dnes v podobě kina. Promítal se film Já padouch 2. Dnes náš klidný spánek střeží 9. oddíl.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 22. 7. 2014     + + + + +

  • A ještě malé info ke včerejšímu večeru.. Není nic lepšího, než udělat stezku odvahy po celodenním výletu. Děti z pátého až devátého oddílu si ji užily a vedoucí to dorazilo. Letošní stezka odvahy se opravdu vydařila a děti si ji pochvalovaly.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 22. 7. 2014     + + + + +

  • Konečně jsme se dočkali. Dnes jsme absolvovali celodenní výlet. Budíček byl dřív, abychom už v 9 hodin byli v Herolticích, kde na nás čekaly autobusy.
  • Vyrazili jsme směr Punkevní jeskyně, kde jsme měli zamluvenou prohlídku. Děti byly z prohlídky nadšené a moc se jim líbila i plavba na lodičkách po řece Punkvě. Náročnější však byla pěší část výletu, kdy jsme vyrazili na rozhlednu Veselice, která byla od jeskyně vzdálená asi 4 kilometry. Děti cestu zvládly a za odměnu měly možnost vyšlápnout si i rozhlednu a rozhlédnout se po okolí. Potom už nás čekala jen krátká cesta nazpět do vesnice Veselice, kde na nás čekali autobusy, které nás odvezly do Heroltic. Do tábora už jsme došli pěšky.
  • Večer, jako už tradičně vypukla povýletová diskotéka. Čekali jsme, že únava bude taková, že děti nebudou mít chuť tancovat, ale opět nás překvapily.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 21. 7. 2014     + + + + +

  • Od rána jsme čekali na vytoužené ochlazení, ale zase nic. Teplo bylo už od rána. Dnešní hra se odehrávala na „Bláznivé planetě.“ Opět byly soutěže na 6.stanovištích, ale tentokrát to byly bláznivé úkoly: Opilcův krok, Doktoři a blázni, Hutututu, Bláznův svět, Poslepu, Divadelní scénky. Byly méně náročné než v minulých dnech, ale děti se u nich pobavily. Dnes vyhrál zelený tým.
  • Během odpoledne týmy připravovaly kriminální scénky na večerní program, kdy jsme se přesunuli na „Planetu Zločinu.“
  • Chtěli jsme se i vykoupat, ale stihly to pouze dva nejmladší oddíly. Protože jsme se konečně dočkali deště, který stál za to. Krásně se však pročistil vzduch.
  • Večer pak očekávané scénky, které se dětem velice povedly a každý tým dostal zasloužené dva smolíky. Po druhé večeři jsme šli spát, abychom byli odpočatí na zítřejší celodenní výlet.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 20. 7. 2014     + + + + +

  • Od rána bylo zase velké vedro. Protože jsme budíček o hodinu posunuli a vstávali až o půl 9, bylo nám teplo hned, jak jsme vystrčili nos z chatek. Vynechali jsme rozcvičku a pustili se do další etapové hry. Dnes se odehrála na „Placaté planetě.“
  • Na stanovištích děti plnily úkoly tipy střelba létajícím talířem do plechovek, střelba z praku vleže, úkol nazvaný Král Velký Placák, atd. Dnešní hru vyhrál červený tým.
  • Odpoledne jsme zorganizovali táborové focení. Fotil se celý tábor, ale i týmy a oddíly. Dokonce jsme se stihli i vykoupat.
  • Večerní program diskotéka, nejoblíbenější činnost našich dětí. Dnešní spánek střeží děti ze 3.a 2.oddílu. Přejeme dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 19. 7. 2014     + + + + +

  • A zase pro změnu velké vedro. Už od samého rána nám bylo takové teplo, že jsme uvítali další hry v bazénu. Nebyly však jen v bazénu, ale i v blízkém i vzdálenějším okolí. Dnes jsme se přesunuli na planetu Olymp. Vyhrál Zelený tým. Odpoledne jsme v tom velkém horku opět plně využili bazén a chlapecké oddíly šly do lesa na dříví a nachystaly nám na večer táborák.
  • Večerní program proběhl u táborového ohně, kde jsme hráli zábavnou hru Riskuj. Vědomosti našich dětí jsou opravdu velké. Na závěr jsme slavnostně poslali do vesmíru naše vesmírné koráby. Překvapením pro děti prvního až čtvrtého oddílu pak byla stezka odvahy. Tentokrát to však byla plavba odvahy, kdy je převozníci vezli kolem čerta a vodníka a v táboře na ně čekala ježibaba s kronikou, do které se musely děti podepsat. Děti si plavbu užily a vedoucí Kája vyzkoušel i teplotu vody celým svým tělem, když se s ním loďka převrátila. Naštěstí bez dětí a až na závěr převozů. Přejeme dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 18. 7. 2014     + + + + +

  • Od rána bylo zase velké teplo. Na jednu stránku nás to potěšilo, na druhou jsou taková vedra hodně vyčerpávající. Dnešní další hra se odehrávala na Písečné planetě. Vedoucí Kája, zahrabán do písku, přičemž mu koukala jen hlava, seznámil děti se hrou. Děti opět plnily úkoly na stanovištích a jako bonusové stanoviště bylo stavění staveb z pískoviště na plážovém hřišti. Jedním z úkolů bylo složit báseň na zadaná slova. Opět to byla velice nápaditá díla. Dnešním vítězem jsou hned dva týmy- Bílí a Oranžoví.
  • Odpoledne bylo zase po oddílech a vzhledem k velkému teplu, masivní koupání. Večerní program bylo kino. Na pořadu byl film Asterix a Obelix - Mise Kleopatra. Dětem se kino líbilo. Za odměnu pak kluci z nejstaršího oddílu měli prodlouženou večerku ještě s jedním filmem. Noční hlídku dnes drží kluci ze čtvrtého oddílu.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 17. 7. 2014     + + + + +

  • Zase sluníčko, které nás ráno vytáhlo z postelí, nám umožnilo přesunout se na další planetu, tentokrát Vodní planetu. Stanoviště byly tentokrát spojené s vodou - výdrž pod vodou, přenášení členů týmů přes řeku nebo odměřování množství vody odhadem.
  • Všechny úkoly vedly děti ke vzájemné spolupráci a děti se přitom skvěle bavily. Dnešní hru vyhrál hnědý tým. Po obědě a poledním klidu následovalo oddílové dovádění - koupání, fotbal, volejbal, procházka po okolí, zdobení tašek.
  • Po nástupu, kde byly mimo jiné odměněny děti z prvního a druhého oddílu za velkou snahu při hrách, vypukla konečně zelená diskotéka. Jídelna byla vyzdobena do zelena ale problém byl v tom, že nám zelené balónky během dne teplem popraskaly. Ale i tak jsme si diskotéku užili. Náš klidný spánek dnes hlídají kluci ze šestého oddílu.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 16. 7. 2014     + + + + +

  • Opět jsme se probudili do krásného dne. Sluníčko svítilo a my jsme se rozhodli uspořádat slavnost „Svátek sv.Patrika.“ Týmy měly za úkol vytvořit co nejvtipnější kostýmy k tomuto svátku a využít k tomu vše zelené, co měly nebo dostaly k dispozici. Zhostily se toho odpovědně a vypadaly velice vtipně. Další úkol byl vymyslet píseň na 10 daných slov spojených s tímto svátkem. Výtvory dětí byly opět povedené. Potom takto vystrojení a se složenou písní vyrazily průvodem do Heroltic. Tam předvedly vedoucím svá hudební díla a vrátily se do tábora.
  • Odpoledne pak pokračovala celotáborová hra, tentokrát „Planeta sladkostí.“ Opět stanoviště s úkoly, ale tentokrát spojené s jídlem. Děti si tak musely svačinu vysoutěžit. Dnešní hru vyhrál červený tým. Protože se hra protáhla a večeři jsme museli posunout, zrušili jsme i plánovanou zelenou diskotéku a přesunuli ji na zítřek. Protože byl dnešní den opravdu náročný, nechali jsme dětem večer volnou zábavu. Někteří odpočívali, někteří hráli míčové hry.
  • Po večerce nás hlídala děvčata z 5.oddílu. Přejeme dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 15. 7. 2014     + + + + +

  • Od rána krásné počasí, během dne však časté přeháňky, ale nevadí.
  • Dnes proběhla první etapa celotáborové hry, pod názvem „Zvířecí planeta.“ Děti putovaly po různých stanovištích a plnily různé úkoly spojené s různými zvířátky. Vyhrál zelený tým.
  • Po dobrém obědě a poledním klidu jsme po oddílech psali dopisy domů, hráli míčové hry, starší oddíly 6. a část 9. vyrazily zničit svá těla na paraglány. Mezitím jsme se vystřídali v bazénu a vůbec nám nevadilo, že na nás chvílemi pršelo. Hlavně, že bylo teplo.
  • Na večerní program jsme naplánovali zábavnou hru „Kufr.“ procvičili jsme fantazii, herecké schopnosti i paměť a zároveň jsme se pobavili. Následovala druhá večeře, kde děti zbaštily na co přišly.
  • A pak už dobrou noc, hlídá nás 7.oddíl.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 14. 7. 2014     + + + + +

  • Dnes jsme vstávali do zamlženého dne. To nám však nezabránilo v rozhodnutí, že si vše pořádně užijeme.
  • Po nástupu jsme slavnostně vyvěsili vlajku, rozdělili děti do týmů a zadali jim první úkol - výrobu vesmírných korábů, takových, aby se do nich vlezl nejmenší člen týmu.
  • Týmy si daly záležet a práce jim zabrala celé dopoledne. Odpoledne proběhlo po oddílech. Děti hrály míčové hry, začaly s barvením tašek, a protože se vyčasilo, stihly se i vykoupat.
  • Večer nám týmy ukázaly a prezentovaly své výtvory a potom měly možnost shlédnout dva díly vesmírných dobrodružství Ládinka Smolíka, a tak došlo konečně k odhalení letošního tématu LÁDÍNKOVA GALAXIE. Dnešní hlídku má 8. oddíl. Přejeme dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 13. 7. 2014     + + + + +

  • Rok s rokem se sešel a jsme opět tady. Jako každý rok, tak i letos se otevřela v 9:00 brána a nás zavalila lavina rodičů a táborníků.
  • Dopoledne probíhalo v duchu ubytovávání a obnovování starých přátelství. Po obědě a poledním klidu se 6 oddílů vydalo pod vedením Martina a nových vedoucích seznámit s okolím tábora. 7. a 9. oddíl vyzkoušel volejbalové hřiště a kluci z 8.oddílu utýrali svá těla na paraglánech. Nemějte strach, všichni přežili.
  • Před večeří se konal 1.úvodní nástup, kde jsme si osvěžili pravidla táborového soužití a seznámili celý tábor s novým týmem.
  • Po večeři, jako již každoročně, se konala seznamovací diskotéka, na kterou proběhli mohutné přípravy. Po diskotéce a večerce hlídal náš klidný spánek 9.oddíl.
 

Náhledy fotografií ze složky Heroltice 2014