Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na domácí půdě se prezentují jako hrdinové...

14. 2. 2017

Předesílám, že nechci (ani nemůžu) nikomu brát právo na vyjádření svého názoru, tedy říkat věci, které mě nebo jiným mohou být nebo jsou nepříjemné. Tím ovšem nemám zrovna na mysli přiblblého P. Novotného s IQ 128 (to číslo je obvod jeho břicha, který si on plete s mozkovými hodnotami). Nicméně je celá řada tzv. veřejně činných lidí, někdy se jim říká VIP, kteří chrlí (někdy také zvracejí) své názorové a hodnocení s kadencí kulometu ratata... Třeba takový Michael Kocáb, co ten toho navykládá, kolik toho zkritizuje, pomluví, nalže, zbuntuje, vyšle signálů a poplašných zpráv, kolik v čele Kroměřížské výzvy vynakládá úsilí na záchranu demokracie, jak se snaží zachraňovat Evropu, přesněji EU, kolik úsilí vynakládá na prosazení zájmů západních politiků z NWO, konkrétně USA (alespoň dosud, protože D. Trump není zrovna jeho šálek čaje, ale možná právě o to víc se snaží prosazovat ještě to „obamovské“ a „netrumpovské“).

Jeho poslední veřejné angažmá s tzv. „výkřiky do tmy“ (tím mám na mysli tu jeho oduševnělou rétoriku vyjadřování polistopadových názorů), které navzdory tzv. tmě je pronášel v osvětleném sále v pražské Malostranské besedě, kde se mj. také hovořilo o hledání kvalitního prezidenta. Sál byl plný, dalo by se říct, že bylo „narváno“, protože se tam celkem „srotilo“ no považte, přes šedesát (!) lidí ( škoda, že počtář neumí počítat více než do šedesáti, protože těch „přes“ šedesát tam mohlo být maximálně devět, pak by jich už bylo celých sedmdesát), kteří prý nakonec i svorně vystupujícím zatleskali. Vypískat jej samozřejmě nemohli, když to byli jejich sympatizanti, že?

Když se blíží bouře, je třeba dům stabilizovat. Dobře to znám ze Severní Karolíny“, bouřil M. Kocáb, aby tak nejen dal najevo, že v Severní Karolině byl, ale hlavně tím chtěl vytvořit obraz přicházející bouře o které mluví. „ To samé je třeba udělat s naší společností. Zastabilizovat ji a vrátit k hodnotám z roku 1989! Na Evropu se totiž žene strašná bouře“, odhodlaně hřímal Michael Kocáb. Ale nezůstalo jen u toho. „ Chceme osobnost, co bude politickou atmosféru v zemi uklidňovat, jinak se tady umlátíme. Někoho s pozitivní historií. Doposud nás Zemanovy činy přivádějí do hájemství Ruska a Číny“, řekl Kocáb a dodal: „Obracíme se na lidi, pro něž je demokracie drahou hodnotou. Pro některé takovou hodnotou však být přestává“. Jen měl upřesnit, ke kterým lidem se s touto výzvou obrací!

Výše uvedenými citáty M. Kocába se možná na jistou dobu odreagoval od zřejmých depresivních stavů, do kterých se dostává při pomyšení, že jim mezi prsty uniká těžce vybojovaná demokracie, vytrácí se hodnoty z r. 1989 a také ze zvýšené intenzity řitních svěračů z hrozby na Evropu přicházející bouře. To ale neznamená, že jeho propagantistická pauza bude mít nějaké delší trvání. To ani omylem, protože zase přijde „impuls“ pro jejich Kroměřížskou výzvu, aby znovu připomenuli náročnost nejbližších dnů a měsíců, kdy se bude rozhodovat nejen o kandidátech na funkci prezidenta republiky, ale také bude stoupat předvolební horečka, agitace a propaganda na nadcházející parlamentní volby.

A to se může stát mnoho neočekávaného, jako např., že bude znovu kandidovat Miloš Zeman, což vyvolá potřebu vyhledat jemu důstojného, ale hlavně úspěšného konkurenta – protikandidáta. Nejlépe člověka, jako byl Schwarzenberg, ale v mladším vydání, z jasnou řečí, bez spánkových pauz atd. Ale ani parlamentní volby nebudou Kroměřížské výzvě, pražské kavárně, resp. sluníčkářům a pravdoláskařům „šuma fuk“. Na to se musí připravit, aby nás občany včas varovali před nežádoucími tendencemi, jako příklon na Východ a ne na tolik potřebný Západ, aby snad nepodceňovali nebezpečí z imperialistického Ruska a zlosyna Putina a aby celkově neohrožovali naši demokratickou společnost, slovy Kocába, abychom se v ní navzájem neumlátili.

Kocáb a ostatní, kteří volají po zesílení ochrany demokracie, z nutnosti zastabilizovat společnost a vrátit ji k hodnotám z roku 1989 atd., si ale vůbec neuvědomují, že to byli oni, pravdoláskaři, zkorumpovaní liberální politici, lobbyisté, tuneláři, podvodníci, zloději a další lumpové, kteří přivedli předrevoluční bohatou společnost k tomuto stavu, tedy na buben! A to nejen politicky, ale i ekonomicky, morálně, vzdělanostně, kulturně atd. Dnes stojí na přídi českého potápějícího se Titanicu, pokrytecky a zbaběle volají po záchraně. Nasrat! Dnes, po imigrantské invazi islamistů a muslimů do Evropy, po vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách se svět se vyvíjí ne zrovna k jejich obrazu, k jejich potřebám a přáním. Pravda, budou dále hulákat své obavy ze ztráty demokracie,oslabování pozic z roku 1989 atd., ale to je jen dobře, protože je čas na změnu.

Nicméně, byla-li řeč o M. Kocábovi, resp. dalších jemu podobných není od věci také připomenout kam cílil tento článek. Po přečtení rozhovoru, který v Parlamentních Listech.cz poskytne ten který politik nebo jiný člověk veřejně činný, bývá pod rozhovorem uvedena ne neobsáhlá diskuze na téma rozhovoru. Nutno poznamenat, že je to počteníčko. Nemá smysl zde popisovat vše, co si čtenáři ať už o Kocábovi, Němcové, Stehlíkové, Gazdíkovi, Kalouskovi, Hermanovi, Stropnickém a celé řadě dalších „exponentů doby“ myslí, jak je hodnotí, jak se o nich vyjadřují, prostě jaký na ně mají názor. Slušný člověk by asi po přečtení použil ono známé „ To je hnus velebnosti...!“, čímž by ani zdaleka nevyjádřil vše, jak se o některých našich „elitách“, „VIP“ nebo „veledůležitých“ osobách čtenáři v diskuzi vyjadřují a jaké o nich mají mínění.

Jestliže např. i čtenářům NR známý kanálník z ODS P. Novotný se vyjadřuje tak, že se člověku otevírá kudla v kapse, v lepším případ zatíná zuby a pěsti, v podobně kultivovaném projevu se diskutéři vyjadřují o výše zmíněných lidech. Pointa toho všeho je, že tito lidé, počínaje Kocábem a Langšádlovou zdaleka (ne)konče neví, jaké mínění o nich občané mají. Je pochopitelné, že se po tom ani nepídí, ani je to nejspíše nezajímá, ale to je právě ten jejich strašný problém. Protože tito infantilní lidé neznají či neví, co si o nich většina národa myslí a mají za to, že svými velkohubými, pravdoláskařskými a prozápadními žvásty, resp. protiruskými, protiputinovskými pomlouvačnými a nenávistnými projevy se národu zavděčí, zalíbí a že jejich názory, na hlavu padlé (často i podlé) myšlenky budou lidé i podporovat. Jenže ouvej! Protože však neví, co si o jejich snahách, názorech a mínění myslí většina občanů Česka, může se Kocáb dál a úsměvem (tlemením) ztrapňovat svými vykřiky o bouři, valící se na Evropu, debilátor Štětina o nebezpečí, které nám hrozí z Ruska, slepice Stehlíková bude i nadále kdákat nenávistné řeči o prezidentovi Zemanovi, podvraťák Herman bude lhát a zrazovat vlast, když bud dále posilovat myšlenku o nutné vzájemnosti se sudetoněmeckým landsmanšaftem, kníže Šláfeberg bude dál blekotat o neplatnosti Benešových dekretů, jiný zase přesvědčovat národ o užitečnosti přijímat imigranty a posilovat multukulti společnost a tak by bylo možné dlouze pokračovat.

Zmíněnými individui přehlížená a tím pádem v jejich zájmu neakceptovaná zpětná vazba na diskuzní příspěvky, v nichž se de facto reálně obráží veřejné mínění většiny občanů České republiky způsobuje, že se i nadále ztrapňují, dále se na ně valí kritika, za kterou by se měli do země propadnout, v lepším případě chodit hlubokými stokami pražských vodáren a na světlo Boží vycházet jen v noci, nejlépe v neosvětlených částech města a za podpory těžké mlhy.

Leč nic takového se nestane, protože tito lidé jsou, jak se říká „splachovací“. Trapnost, lež, šíření nenávisti, pomluvy a nepřátelská protiruská propaganda jsou záležitosti, které sice neocení občané Česka, ale ocení a zaplatí západní struktury, v rámci EU usilující o rozvrat evropských národů. Nějaké názory, veřejné mínění, odsudky, negativní kritika nebo svědomí a vlastenecké cítění, to může být těmto lidem ukradeno. Za svou „odbornou“ (nebo také odpornou) práci, byť o práci nemůže být ani řeč, dostanou víc jak slušně zaplaceno a to se počítá. Peníze přece nesmrdí, ať už jsou od kohokoliv. Tak o co vlastně jde, no ne?

 

Jiří B a ť a , 14. února 2017