Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reportáž ze zájezdu - exhibice 21.11.2009

24. 11. 2009
Tenisová exhibice Advantage Tennis 21.11.2009
 
V sobotu 21.11.2009 přivítala pražská O2 Arena přehlídku tenisových hvězd nedávné minulosti, uspořádanou agenturou Česká sportovní. V exhibci pod názvem „Advantage Tennis“ byly hlavním magnetem 3 bývalé světové jedničky a zároveň i držitelé 19 grandslamových titulů ve dvouhře - výborní Švédové Stefan Edberg a Mats Wilander a Němec Boris Becker (oslavil zde 42. narozeniny, ale do bojů kvůli zranění nezasáhl). Ve čtyřhře si zahráli také další 2 bývalí němečtí daviscupoví reprezentanti - Carl Uwe Steeb a Eric Jelen, nejlepší maďarský tenista v historii Balasz Taróczy a také největší showman - Francouz Henri Leconte. Z českých tenistů se představili Jiří Novák, Karel Nováček a Beckera zastoupil olympijský vítěz - Slovák Miloslav Mečíř.
Exhibici sledovalo téměř 10 tisíc diváků, z toho 6 tenisových fanoušků z Chlumčan. Nikdo z nich určitě nelitoval. Diváci viděli skvělý tenis a spoustu legrace. Technické finesy všech hráčů, nečekané situace (např. hra 3 hráčů proti jednomu při deblu, Novákova hlavička), Edbergova imitace servisu a typického nesportovního chování Johna McEnroea, Wilanderovo opakované vracení míčků ze židle za základní čarou a Lecontovy klaunské výstupy i české hlášky obecenstvo skvěle pobavily. 
Program exhibice, moderované Martinem Dejdarem a Dianou Kobzanovou, začal v 15 hodin předáním narozeninového dortu Beckerovi a poté byla odehrány celkem 4 zápasy na 1 set s těmito výsledky:   
 
Steeb, Jelen - Leconte, Taróczy 7:6
Nováček - Wilander 4:6
Novák - Edberg 4:6
Novák, Mečíř - Edberg, Wilander 4:6

Vlastní exhibici předcházel společenský večer o den dříve na Žofíně, na němž se tenisové hvězdy zúčastnily např. taneční soutěže ve stylu Star Dance. Své umění ve hře na kytaru předvedl také Mats Wilander.

Fotografie z téta akce si můžete prohlédnout ve Fotoalbu v rubrice Zájezdy za tenisem.  

 

A jaké další hvězdy nedávné minulosti se ukáží v Praze příště?  Údajně jsou v jednání další velká jména - král Wimbledonu Bjorn Borg a některý z velmi známých amerických tenistů - že by John McEnroe nebo Jimmy Connors? Už dnes se můžeme na podobnou akci těšit.

 

Ivo Regner, předseda oddílu tenisu