Jdi na obsah Jdi na menu

Tatra 613-4 Mi long Electronic

 

Obrazek

Tatru 613 Electronic jsem pořídil 2.listopadu 2006 v Krnepu poté, co jsem ji měl již 2 měsíce zazálohovanou, ale pracovní povinnosti mi nedovolily si ji dříve vyzvednout.

2.11.2006  jsem ve 4.00 ráno  dorazil z ostrova Mallorca  do Karlových Varů, kupodivu jsem ještě i usnul a v 7.30 na mě před domem čekal Jarda Král s nablýskanou 613-3, ve stylovém obleku a jelo se do Prahy pro Electronica.

Mezitím se však v Krnepu objevil další Electronic na prodej a to bleděmodrý -dvanáctý- vyrobený kus....

 

Obrazek

 

Obrazek

Nastalo veliké dilema, neboť tento měl 4-litrový motor a 2 topení Eberspächer a nádherná litá kola, ale byl nesrovnatelně více zrezlý, než ten, v kterém jsem nakonec odjel, ale též i o 160 tisíc dražší. Kdybych však věděl, že za půl roku na kompletní rekonstrukci skončí i tento, rozhodl bych se zřejmě jinak. Hlavní slovo ve výběru (a to přiznám bez mučení) měla moje milovaná přítelkyně Michaela.

Stav mého Electronica nebyl vůbec zlý, koroze se nikde netlačila přes lak ven, přesto jsem k vozu měl drobné výhrady.  Byla děravá klimatizace- řemeny jejího motoru byl odpojeny, pravé vnější zrcátko nebylo originální, ale z Opelu Kadett a byl jakýmsi "fládrem" zničen kryt volantu a popelník. Tyto banální závady se mi prodejce zavázal opravit, popř. vyměnit, což se samozřejmě nikdy nestalo skutkem. Zaplatil jsem požadovanou sumu, podepsali jsme smlouvu já s Michaelou  a vyrazil  domů. Z auta jsem byl naprosto nadšen až ohromen. Naprosto mě dostal zátah Mi motoru....

 Minisraz Electronic - Keblov 17.11.2006

Na pátek 17.11.2006  jsme naplánovali minisrázek Electroniců u M.M.na chalupě v Keblově. V den odjezdu k večeru mrzlo (-6°C) a byla mlha. Avšak ani to nevadilo, aby jsme celou D5 a D1 nesnížili rychlost pod 190 km/h. Kolona tří Longů vypadala impozantně.

Další dny byly krásně slunečně podzimní a tak jsme si tento víkend nádherně užili.

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Po tomto minisrazu jsem ještě Electronica používal do února 2007, absolvoval jsem s ním i cestu okolo Česko-Slovenska, kdy jsem po ujetí 2600 km vykazoval spotřebu 9,9 litrů/100km. Navštívil jsem i kamaráda Mojža v Košicích, který mi velmi kamarádsky a ochotně (již podruhé) pomohl v průšvihu a sehnal a namontoval mi přední reflektory, které mi cestou na Slovensko  praskly.

Dosavadní éra Electronica skončila 2.2.2007, kdy jsem koupil T700-2. S Electronicem jsem od listopadu do února stačil najezdit cca13 000 km.

 Pak už ho čekal jen převoz do Krnepa, kde se podrobil kompletni renovaci karoserie, podvozku a interieru. V současnosti je renovace ve fázi finiše. Průběh renovace umístím do fotogalerie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek