Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tady je seznam her, které hrajeme v hodinách... Seznam a pravidla jsou zde především kvůli osvěžení pro vás, abych nemusela vykládat pokaždé co a jak :)
 
 
1. Šibenice - Vybraný člověk si vybere nějaký kámen a napíše počet pomlček podle toho, kolik písmen má kámen. Nikde nezveřejňuje, co si vybral za kámen. Ostatní píšou postupně písmena abecedy. Pokud se písmeno   názvu kamene nachází, doplní jej zadávající místo pomlčky (například: myslím si kámen růženín, napíšu - - - - - - -, když někdo napíše třeba e, doplním jej: - - - e - - -). Takto pokračuje, dokud nebudou doplněna všechny písmena nebo dokud někdo neuhodne název kamene dříve.
 
2. Slovní fotbal - Někdo "vykopne" libovolný název kamene. Ten, kdo je v pořadí za ním, musí říct kámen, který začíná posledním písmenem vykopnutého kamene. Takto se pokračuje pořád dále. Pokud někdo už neví kámen, vykopává znovu. Kdo do 1 minuty neodpoví, je přeskočen. (například: vykopnu - tygří oko - ol - labradorit - topaz,...).
 
3. Hádej, jaký jsem kámen - Dobrovolník si vybere jeden kámen a stane se jím. Ostatní mají za úkol zjistit, jaký kámen se z dobrovolníka stal. Ale mohou se ptát pouze otázkami, na které je možno odpovědět "ano" nebo "ne". Kdo si bude myslet, že kámen ví, napíše jej. Pokud uhodl, stává se on sám kamenem.
 
4. Napiš kámen, který... - Pokud napíšu: Napiš kámen, který... (například: má žlutou barvu, můžeme nalézt v Rusku, má v názvu písmeno E,...), je vašim úkolem mi šeptem napsat co nejvíce kamenů, které splňují zadání. Kdo napíše nejvíc (počítají se správné odpovědi!), vyhrává.
 
 
Kdo si hraje, nezlobí...