Těsta
BANÁNOVÉ TĚSTO
* Úspěšné období: léto, podzim
* Druhy ryb: amur, kapr
* Typy revírů: všude
*Finanční náročnost: pár kaček. Doporučuji těsto spotřebovat co nejrychleji, protože se brzy kazí. Ale je opravdu výborné, vřele doporučuji.
*Ingredience: rohl. strouhanka 100g kus banánu voda nebo mléko Postup přípravy Banán hněteme se strouhankou , přidáme trochu mléka popř. vody, abychom dosáhli potřebné konzistence.
BRAMBOROVÉ TĚSTO
* Úspěšné období: teplejší měsíce
* Druhy ryb: kapr, cejn, plotice
* Typy revírů: kdekoliv, kde není potřeba nahazovat daleko
* Finanční náročnost: pár korun.
*Jedná se o tradiční nástrahu z dob, kdy ještě rybáři věřili, že celé tajemství úspěchu je skryto ve správném receptu na těsto ;-)
*Ingredience: 1 menší vařená brambora nebo lžíce pravé bramborové kaše polohrubá mouka nebo krupice strouhanka sůl Postup přípravy Bramboru rozmačkám vidličkou, případně použiji bramborovou kaši od oběda, a vhodím ji do vařící vody (asi jeden díl vody a 2 díly brambor). Až začne znovu vařit, přidávám postupně hrubou mouku nebo krupici tak dlouho, dokud s tím lze míchat. Nechám vychladnout, pokud se mi zdá těsto moc řídké, přidám strouhanku (mouku jen do horkého těsta). Má příjemnou vůni i bez dalších aromat.
MEDOVÉ TĚSTO
* Úspěšné období: Jaro, léto
* Druhy ryb: Kapr, kapr 40-65cm
* Typy revírů: klidná hladina
* Finanční náročnost: Nestojí za řeč vemete ze zásob manželce nebo mamce.. Skvělé na splávek ale jde to taky na těžko.
Ingredience: Polohrubá mouka, med, voda, anýz drcený, může bít i barvivo Postup přípravy Vememe misku nasipeme mouku podle množství nalijeme trožku vody podle množství mouky přidáme med stačí lžička anýz barvivo míchat a míchat potom ručně spracovat až nebude lepit když nebude moučné a bude lepit přidat hrubou mouku hrubou!!!
KONOPNÉ TĚSTÍČKO
* Úspěšné období: červen - říjen
* Druhy ryb: kapr, karas, cejn aj.
* Typy revírů: stojaté vody
* Finanční náročnost: Jediné, co je drahé, je to konopí. Toto těsto vydrrží docela dlouho ve vodě dokud vám teda nezabere. Dobře se napichuje na háček a to je výhoda, protože při DOPADU DO VODY NEODPADNE "!
Ingredience: Semínka technického konopí, hladká mouka, cukr moučka, potravinářské barvivo, voda. Postup přípravy Konopí rozdrtíme na prach a nasypeme do misky, pak přidáme mouku.Té mouky tam dejte tolik, kolik budete chtít těsta. Pak do toho dáte barvivo, promícháte a přidáte vodu. A teď už to budete muset propracovat ručně, ale tak za 15-20 minut to budete mít - nemělo by to lepit, pokud to lepit bude, přidejte ještě trochu mouky. Hotové těsto pak nechte tak 30 minut odležet v ledničce a hurá na kapříky.
Jahodová Mňamka
- Úspěšné období: Celoročně
- Druhy ryb: Kapr, Cejn, Amur, Karas
- Typy revírů: Stojaté vody
Nastražení:na háček vykukuje jen špička háčku! Vnadění:Možné,jen uděláte z těsta kuličky.
Ingredience
Ingredience:
Strouhanka
Mléko
Jahodovou marmeládu
Aroma tekuté JAHODA
Postup přípravy
Smícháme dohromady uděláme tuhší těsto.
mléčné těsto
- Úspěšné období: léto a teplé jaro a podzim
- Typy revírů: ja sním chytám na Labi
- Finanční náročnost: pár korun
Dobře drží na háčku a kalí vodu.
Ingredience
2 hrnky mletých piškotů
hrst mletých vlašských ořehů
8 pol. lžic pšeničných klíčků
2 pol. lžíce 90% kaseinu
4 pol. lžíce hroznového cukru
2 kávové lžičky mleté skořice
1 balení vanilkového cukru
betain
pudink( vanilkový, kakaový.....)
mléko
Postup přípravy
Všechny ingredience nasypeme do mísy zalijeme mlékem a hněteme do požadované konzistence.
Těsto Slunečnice
- Úspěšné období: Celoročně
- Druhy ryb: Na vše
- Typy revírů: Stojaté vody
- Finanční náročnost: cca 10 Kč za 500g slunečnicovích semen a 2.50 Kč za rohlík.
Slunečnicové těsto je velmi jednoduché, jedná se jen o slunečnicová semínka s usušeným a přestrouhaným rohlíkem (strouhankou) a vodou.
Ingredience
INGREDIENCE:
Rohlíková strouhanka
Slunečnicová semínka
Voda
Postup přípravy
Slunečnicová semínka umleteme a přesítujeme. Usušíme a přestrouháme rohlík, nebo použijeme strouhanku a přilijeme vodu. Těsto hněteme dokud nedosáhneme správné konzistence.
Perníkové těsto
250g strouhaného perníku (k dostání v každém supermarketu) 250g hrubé mouky , strouhanku. Zvlhčíme vodou a hněteme. Popřípadě přídáme vodu až vznikne hmota. Díky perníku může být těsto příliš lepive, přidánim strouhanky si směs upravíme. Petrův zdar