Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proudnice 2012

22. 7. 2012

 

MOČOVICKÁ PROUDNICE 2012

 

Na sobotu 21.7.2012 byl určen datum letošní Proudnice. Počasí, které je vždy před touto událostí pečlivě sledováno, hlásili meteorologové nejisté. Vše začalo tím, že se na hřiště sjížděla družstva, dřív, než se začali scházet členové našeho sboru (mají asi na vše dost času). Tím pádem začalo z naší strany vše docela chaoticky a trochu rozlítaně. Nicméně ve třináct hodin bylo vše připravené a mohli jsme začít.

 První na platě se v ukázkách předvedly děti z našeho sboru v kategorii přípravky a starších dětí. Poté začala samotná soutěž. Naše družstvo celou soutěž svým pokusem otevřelo a čas 40,68s ukázal všem přítomným, že slova o tom, že jsme znovu ani jednou netrénovali a někteří naši členové běží po několika letech poprvé, nejsou jen výmluvy. Druhé v pořadí se předvedli kluci z Jindic s časem 29,54s. Další pokus patřil Hostovlicím a i přesto, že umí dělat časy dost pod třicet muži zaběhli čas 39,15s. Číslo čtyři mají  Křesetice a jejich čas byl 26,10s. Páté běželo družstvo Olšan a to  bylo tentokrát složené z družstva mladších a družstva „dříve narozených“. Jejich první čas byl 85,11s. Šestí běželi páni z Vodrant a i když v poslední době dost trénovali, udělali čas 53,65s a s tím moc spokojení nebyli. Sedmé družstvo přijelo z Nových Dvorů a určitě bylo největším favoritem soutěže. V lize šlapou kluci na paty (dost z blízka) Zibohlavům a to už něco znamená. Jejich pokus však ukončila roztržená půl spojka na B u rozdělovače. Prostřední Ves s číslem osm  nemohla být se svým pokusem také moc spokojená, jelikož jejich čas byl 66,64s. Poslední se na svůj první pokus rozběhli kluci ze Souňova a jejich pokus skončil v čase 55,71s. Do druhých pokusů šla většina družstev s odhodláním zlepšit svůj výkon. A všem, kromě Křesetic se to opravdu povedlo. Já jsem před našim startem chtěl kluky namotivovat a tak jsem za čas pod třicet slíbil sud (nevěřil jsem, že to zaběhneme). Čas 27,86s  byl překvapením pro všechny přítomné a možná nejvíc pro mě samotného. Na tento výkon budu určitě dlouho vzpomínat a při příští snaze namotivovat družstvo si svá slova určitě dobře rozmyslím. Malinkou útěchou mně může být i to, že v Nových Dvorech je podobná motivace (pod 25s) na celou sezonu a myslím, že tam těch sudů bude víc. Další časy družstev v druhých pokusech byly následující: Jindice 28,76s, Hostovlice 33,67s, Křesetice 27,01, Olšany 43,90s, Vodranty 34,13s, Nové dvory 25,75s, Prostřední Ves 44,56s a Souňov 48,45s.

            V kategorii žen se představila tři družstva. První šly domácí holky. Děvčata se dala dohromady poprvé po pěti letech. A pro obě proudařky, to byly první závody v životě a předcházel jim jen jeden krátký trénink. Přesto musely být se svým pokusem spokojené a čas 41,08s  byl lepší, než všichni očekávali. Druhé se představily holky z Kluků a jejich pokus skončil v čase 39,12s třetí se na základně představila děvčata z Uhlířských Janovic a roli favoritek od začátku potvrzovaly a jejich čas v prvním pokuse byl 33,80s. Poté začaly druhé pokusy. Naše družstvo ukázalo pěkný pokus, ale doplatilo na nezkušenost proudařek a čas 48,08s znamenal, že si započítají čas z prvního pokusu. Klučandy se v druhém pokuse ještě zlepšily, ale čas 36,58s přesto na Uhlířské Janovice nestačil. Janovické terče byly v druhém pokuse nastříkány v čase 28,46 a tímto vítězným pokusem i celou soutěž uzavřely. Celé odpoledne nám i přálo počasí a déšť se na nás začal snášet naštěstí až v průběhu posledních pokusů družstev žen.

Celkové pořadí.

Muži:

1. Nové Dvory            25,75

2. Křesetice                26,10

3. Močovice                27,86

4. Jinndice                  28,76

5. Hostovlice               3,67

6. Vodranty                 34,13

7. Olšany                    43,90

8. Prostřední Ves        44,56

9. Souňov                    48,45

 

Ženy:

1. Uhlířské Janovice   28,46

2. Kluky                      36,58

3. Močovice                41,08

 

Na závěr musím poděkovat novodvorákům, nejen za účast a předvedený výkon, ale hlavně za to, že nám celou soutěž zajistili s jejich časomírou. Další poděkování patří Olšanům. Ti nahradili HZS a dodávali nám vodu v průběhu celé soutěže. Velké poděkování patří také panu Růžičkovi z Hostovlic, který dělal hlavního rozhodčího. Poslední komu musím poděkovat, je několik členů našeho sboru, kteří se postarali o chod celé soutěže.

            Další akcí, kterou náš sbor připravuje a na kterou všechny zvu, je fotbalový turnaj SDH v malé kopané. Tento turnaj se bude konat 4.8. od 13.00 na našem hřišti.

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky Močovická proudnice 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář