Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prázdniny jsou pryč

6. 9. 2010

PRÁZDNINY JSOU PRYČ

 

Je konec prázdnin, proto Vás chceme seznámit s naší činností v jejich průběhu.

Nebudu psát o akcích, které jsme pořádali a o nichž jsme Vás na našem webu již informovali. Chci jen přiblížit několik událostí o kterých jsme z časových důvodů nestihli nic napsat.

-         Rekonstrukce hasičárny: Od jara probíhala rekonstrukce naší staré hasičárny. Celá budova dostala nový kabát a nátěr na stávající střechu. Uvnitř se povedlo snížit podlahu v první místnosti a díky tomu se tam o hodně lépe parkuje s naším autem. Dále se v první místnosti snížil strop, všude je nové osvětlení a v celé hasičárně je nová dlažba. Tuto rekonstrukci hradila naše obec částečně z dotace a zbytek z obecních peněz. Za „novou“ hasičárnu jim tímto děkujeme a nám nezbývá, než se nastěhovat. 

-         Povodně: Naší obcí se v sobotu 7.8. prohnala povodňová vlna, kterou tady nikdo nepamatuje. Voda stoupala dost rychle a při zabezpečení domů, proti zatopení, se kromě všech hasičů podílelo i hodně lidí z celé vesnice. Nejvíce zasaženým domem byl dům paní Jirušové (mohli jste to číst v Kutnohorském Deníku).

-         Radiostanice: Na konci prázdnin se podařilo dotáhnout i vybavení naší jednotky radiostanicemi. Do auta nám namontovali Motorolu GM360 a ručky máme Iris EP60. Zatím vše dolaďujeme a zkoušíme, tak uvidíme, jak to bude fungovat. Celou tuto akci opět financovala naše obec z dotace a obecního rozpočtu, za což jim opět  děkujeme. 

-         Sport: Od posledních informací o Kutnohorské Lize se běžela další dvě kola. Nejprve v Poličanech, kde naši zaběhli čas 28,48s a to nám stačilo na 4. místo. Poslední prázdninový víkend se běhalo v Zibohlavech. V tomto 6. kole ligy se běhaly krásné pokusy a hned pět družstev zaběhlo svůj letošní nejlepší čas. My jsme dokončili útok, v kterém nám místo nemocného Romana vypomohl Vašek Říha z Krchleby, v čase 31,86s. Tento čas je na rozdíl od ostatních náš letošní nejhorší a do celkové tabulky nám díky němu přibylo 10 bodů, což nás odsunulo na průběžné třetí místo. 

 

Na podzim nás ještě v Močovicích čeká rozloučení s létem, které proběhne tuto sobotu za místní hospodou a drakiáda (o jejím termínu budeme informovat na těchto stránkách podle vývoje počasí).

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky rekonstrukce hasičárny