Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reportáž z kruhů v obilí - Morava, Liberecko, červenec 2013

5. 9. 2013

Letní obilná sezóna je opět v plném proudu a Crop circle Team opět vyrazil do pšeničných polí, tentokrát do pro nás vzdáleného moravského kraje, kde se letos urodily hned dva kousky, navíc vzdálené od sebe jen pár kilometrů - u Rozseče nad Kunštátem a nad Drnovicemi u Lysic v Blanském kraji - a následně poté do Paceřic u Turnova. Rozsečský obrazec můžeme směle zařadit mezi nejpovedenější v České republice vůbec, a druhý, liberecký, není o nic méně zajímavý. Celkem se urodilo podle dostupných zpráv 7 obrazců, což znamená, že letošní sezóna je zřejmě nejplodnější v české historii!

Morava

S Honzou Frolíkem jsme vyrazili za horkého červencového dne po dálnici D1 směrem na Brno, kde jsme strávili mnoho hodin dobrodružné jízdy. Uzavírky a kolony na hlavním tahu mohly být důvodem, proč jsme první z obrazců u Drnovic našli již posečený - pole bylo čerstvě sklizeno, podle zjištění jen krátkou dobu před naším příjezdem.

Místo, kde se nacházel, bylo vysoko na kopci nad místním kostelem. Podařilo se nám tam najít jen stopy polehlých klasů, z nichž už se nedala vyvodit původní podoba obrazce.

Při zpáteční cestě k autu jsme vyzpovídali místního obyvatele. Řekl nám, že jeho žena agrosymbol navštívila a společně jsou přesvědčeni, že to není dílo vtipálků. Také nám sdělil, že místo navštívili vojáci a celkově je prý tato oblast charakteristická přeletem vojenských vrtulníků. Některé tyto vrtulníky pak údajně visí nad jedním místem v krajině delší dobu a zřejmě cosi zkoumají.

Přesunuli jsme se následně ke druhému místu o pár kilometrů dále, kam jsme dorazili již se zapadajícím sluncem. Měli jsme štěstí, neboť obilí bylo dosud nesklizené a zajímavý tvar v poli byl dobře zachovalý a viditelný již zdaleka. Obrazec nás ihned upoutal svou velikostí a kvalitou. Sestával z centrálního kruhu oblopeného čtyřmi dalšími kruhy spojenými úzkou kružnicí a ze čtyř spirálovitých ramen s malými kruhy na koncích. Zjevně se zde mnohokrát opakuje číslo 4.

V poli bylo množství návštěvníků a při cestě stálo několik aut. Podle informací z internetu se kruh objevil v sobotu 20.7. a byl ohlášen na policii majitelem pole...

Zajímavé je, že na tomto místě a o pár kilometrů dále se podobné obrazce objevily již v roce 2010.

Noc z úterý na středu jsme strávili ve spacáku přímo v obrazci. Spolu s námi ve vedlejším kruhu stejně nocovali ještě tři kolegové z Podkrkonoší.

Byli jsme vybaveni kamerou, foťáky a dalekohledy, připraveni zachytit cokoliv nadpřirozeného, co by se objevilo. Něco málo skutečně zaregistroval Honza: „V pozdních večerních hodinách jsem uslyšel nějaký hluk. Ten zvuk se přibližoval, až se nakonec objevil nad lesem vrtulník, osvětlen červeným světlem. Vzal jsem dalekohled a zaostřil směrem k němu. Nic zvláštního jsem na něm neviděl, ale po chvíli mi došlo, že před vrtulníkem se pohybuje ještě jeden černý objekt bez osvětlení. Šlo snad o nějaké vojenské cvičení? Bylo červené světlo infravidění? Oba objekty se rychle vzdalovaly a mé pozorování trvalo sotva minutu.

V poli s námi nocoval také pes. Všiml jsem si, že pes byl docela nervózní, hodně štěkal a běhal do pole. Když jsme ráno přišli k autu byly dveře spolujezdce otevřeny dokořán. Všechny ostatní dveře byly zamčeny. Zapomněl jsem snad večer zavřít dveře a nechal je dokořán? Pořídil jsem také řadu podivuhodných snímků. Zatím je stále analyzuji a zveřejněny budou v reportáži, kterou připravuji.“

Pole jsme opustili brzy ráno a až později jsme zjistili, že ráno, krátce po našem odjezdu, byl obrazec posečen majitelem pole. Přitom obilí bylo ještě zelené, šlo tedy pouze o likvidaci tohoto kruhu v obilí...

Doslechli jsme se, že v okolí agrosymbolu svědkové pozorovali neznámé objekty. Mají dokonce mít nějaký přímý vliv na vznik obrazce. To bohužel nemůžeme potvrdit, ani vyvrátit. Pokud víme, někteří badatelé chtějí zpovídat místní svědky, ale zatím není známo nějaké hodnověrné svědectví.

Liberecko

Ani ne o týden později jsme znovu vyrazili, tentokrát na sever směrem na Mladou Boleslav, a dál, kousek za Turnov. Nad obcí Paceřice, na kopci s pěkným výhledem, se v poli nacházel velký, přes 70 metrů dlouhý obrazec.

Zvláštní na něm je několik věcí - první z nich je jeho složitost, jak je vidět na obrázku. Nedokáži ani odhadnout, co může znázorňovat, práce je to každopádně kvalitní, obilí bylo všude rovnoměrně polehlé, nevšiml jsem si žádných chyb nebo nepřesností. Klasy na mnoha místech ležely přes sebe, z čehož se dá vyvodit, v jakém pořadí byl obrazec vytvářen. Žádné anomálie jsme nenalezli.

Druhou věcí je zajímavá poloha místa - leží totiž podle našeho odhadu na linii mezi horou Ještěd a zříceninou hradu Trosky, navíc v polovině jejich vzdálenosti!

Obrazec se nacházel velice blízko frekventovaných komunikací. Tento agrosymbol získal velkou mediální sledovanost. Psalo se o něm v mnoha denících a vždy s jistou dávkou despektu a s „rozluštěním záhady“. Viz například: http://www.libereckadrbna.cz/zpravy/spolecnost/ufo-kruhy-v-obili-delala-skupinka-vtipalku-rika-svedek.html?fb_comment_id=fbc_169520513232481_274010_169552543229278#f2d33f21f091cd8

Zvláštní ale je, že svědectví lidí, kteří údajně viděli toto lidské tvoření, se podivně rozcházejí. Někdo to viděl ve dne, jiný zase v noci, někdo viděl partu lidí z hráběmi, jiný zase dívčí spolupráci. Na fb komentářích se lidé doslova předbíhají o tom informovat, že viděli nějaké lidi tvořit tento agrosymbol. Někdo dokonce tvrdí, že to vytvořil on sám. Navíc po důkladnějším zkoumání výpovědí je jasné, že jsou v nich závažné trhliny. Ve výše uvedeném článku Liberecké drbny svědek původně vypovídal: „Té noci jsme jeli kolem a viděli..“ Což je samo sebou nesmysl hned od začátku. Pokud nemáte noční vidění, nemůžete vidět deset lidí jak ušlapávají obilí plus nějakého koordinátora na autě. Museli by jim jedině na práci svítit silné halogeny nebo by museli mít své zdroje světla, ale o tom se v článku nepíše. Když jsem reagoval na facebooku s tím, že je to nesmysl, protože to svědkové zkrátka ve tmě vidět nemohli (kdo by to řekl, že?) autor článek upravil docela nenápadně: z noci to přepsal na „toho dne jsme jeli“... Stejné je to z mnohými dalšími svědectvími.. Zkrátka neexistuje seriózní důkaz o tom, že by tento agrosymbol vytvořil člověk. Podařilo se nám dohledat i svědectví z opačného spektra a sice od pana Romana Duška na facebooku, který psal v diskuzi, že tu noc, co se agrosymbol objevil, viděl z těch míst zřetelně „blýskat“. Zvláštní bylo, že tyto silné blesky (podobné prý jako silné fotoblesky) šly podle pana Duška odspoda směrem nahoru.

Takováto svědectví se ale samozřejmě tolik nešíří, protože lidé se bojí diskreditace a toho, že budou předmětem zesměšňování. Co se týče testů vzorků v obilí, víme pouze o jednom, který byl na mikrovlnné poškození negativní. Ovšem podle nejmenovaného badatele, který vzorky odebral a posílal, je tento test nevěrohodný - vzhledem k jeho dlouhodobým zkušenostem s testovanou plodinou. Tento badatel se nám svěřil, že se vzorky je cíleně manipulováno za účelem zmást a překroutit fakta. Posílá je do laboratoře za asistence rovněž nejmenovaného spolku. Tento problém by mohl vyřešit nezávislý test, bez účasti a vědomí cizích složek. Tento test příští rok vykonáme.

Dodatek Jana Frolíka

Rád bych k této reportáži připojil i jednu zvláštní okolnost, která se mi v souvislosti s kruhy v obilí stala. Asi 4 dny poté, co jsme přespávali v agrosymbolu u Rozseče, jsem v poli objevil obrazec! Bylo to na Benešovsku, kde jsem shodou okolností byl na oslavě, ale jinak se tam nepohybuji. Ten obrazec vypadal z dálky jako nějaký smajlík s tykadly, ale i díky badateli Liborovi Čermákovi se nám podařilo rozlousknout tvar.

Klasy ječmene byly velmi zvlášně uspořádané a někdy dokonce propletené. )

Plodina nebyla zcela polehlá, ale zvláštně, jakoby uválená, do dvou stran

 

Nedokážu si představit, proč by někdo vytvářel tento útvar uměle, navíc takovýmto zvláštním, těžko napodobytelným způsobem. Je zde ale ještě jedna skutečnost, kterou připojuji s opatrností, protože zní velmi fantaskně. Týká se přímo mé osoby a tvaru agrosymbolu. Doufám, že čtenáři odpustí jistou dávku osobní zabarvenosti na konci této reportáže.

V roce 2011 jsme společně s Karlem Rašínem dělali rozhovor s Igorem Chaunem pro českou exopolitiku. Během tohoto rozhovoru se něco stalo. Sám Igor mi později říkal, že to bylo velmi silné a vypadalo to jako nějaký energetický signál směrem k nám. Igor Chaun prožil v Amazonii zkušenosti se šamanskými rituály a má velmi citlivé vnímání. Popisoval mi, že u mého hrudníku viděl nějaký tvarový zářič, něco jako ornament. Já jsem v tu chvíli skutečně cítil velmi zvláštní pocit na hrudi a jakýsi tlak. Zároveň mě zaplavil pocit spříznění a dobra, mé oči se zalily slzami...

Tolik tedy k tomu velmi neobvyklému zážitku, jehož svědkem a účastníkem byl i Karel Rašín. Stále jsem si myslel, že to, že jsem agrosymbol objevil, není dílo nějaké náhody. Přemítal jsem, s čím může souviset a asi už tušíte o co jde. Poslal jsem níže uvedený nákres Igorovi Chaunovi s dotazem, jestli se to nepodobá onomu ornamentu, který tenkrát viděl v Chotěboři. Odepsal mi: „Tak to je síla, jsem hodně přesvědčenej, že to bylo v podstatě tohle.“

Text: Ladislav Zelinka, Jan Frolík

http://www.cropcircleconnector.com/2013/Rozsec/Rozsec2013a.html

http://www.kruhy-v-obili.cz/

http://www.cropcircleconnector.com/2013/Benesov/Benesov2013a.html

https://www.facebook.com/groups/257416410941861/

fotografie: J. Frolík, klub Moravia, ...



Více zde: http://www.exopolitika.cz/news/reportaz-z-kruhu-v-obili-morava-liberecko-cervenec-2013/

Letní obilná sezóna je opět v plném proudu a Crop circle Team opět vyrazil do pšeničných polí, tentokrát do pro nás vzdáleného moravského kraje, kde se letos urodily hned dva kousky, navíc vzdálené od sebe jen pár kilometrů - u Rozseče nad Kunštátem a nad Drnovicemi u Lysic v Blanském kraji - a následně poté do Paceřic u Turnova. Rozsečský obrazec můžeme směle zařadit mezi nejpovedenější v České republice vůbec, a druhý, liberecký, není o nic méně zajímavý. Celkem se urodilo podle dostupných zpráv 7 obrazců, což znamená, že letošní sezóna je zřejmě nejplodnější v české historii!

 

Morava

S Honzou Frolíkem jsme vyrazili za horkého červencového dne po dálnici D1 směrem na Brno, kde jsme strávili mnoho hodin dobrodružné jízdy. Uzavírky a kolony na hlavním tahu mohly být důvodem, proč jsme první z obrazců u Drnovic našli již posečený - pole bylo čerstvě sklizeno, podle zjištění jen krátkou dobu před naším příjezdem.

Místo, kde se nacházel, bylo vysoko na kopci nad místním kostelem. Podařilo se nám tam najít jen stopy polehlých klasů, z nichž už se nedala vyvodit původní podoba obrazce.

Při zpáteční cestě k autu jsme vyzpovídali místního obyvatele. Řekl nám, že jeho žena agrosymbol navštívila a společně jsou přesvědčeni, že to není dílo vtipálků. Také nám sdělil, že místo navštívili vojáci a celkově je prý tato oblast charakteristická přeletem vojenských vrtulníků. Některé tyto vrtulníky pak údajně visí nad jedním místem v krajině delší dobu a zřejmě cosi zkoumají.

Přesunuli jsme se následně ke druhému místu o pár kilometrů dále, kam jsme dorazili již se zapadajícím sluncem. Měli jsme štěstí, neboť obilí bylo dosud nesklizené a zajímavý tvar v poli byl dobře zachovalý a viditelný již zdaleka. Obrazec nás ihned upoutal svou velikostí a kvalitou. Sestával z centrálního kruhu oblopeného čtyřmi dalšími kruhy spojenými úzkou kružnicí a ze čtyř spirálovitých ramen s malými kruhy na koncích. Zjevně se zde mnohokrát opakuje číslo 4.

V poli bylo množství návštěvníků a při cestě stálo několik aut. Podle informací z internetu se kruh objevil v sobotu 20.7. a byl ohlášen na policii majitelem pole...

Zajímavé je, že na tomto místě a o pár kilometrů dále se podobné obrazce objevily již v roce 2010.

cro1-1-.jpg

cro-1-.jpg

cro3-1-.jpgcro4-1-.jpg

Noc z úterý na středu jsme strávili ve spacáku přímo v obrazci. Spolu s námi ve vedlejším kruhu stejně nocovali ještě tři kolegové z Podkrkonoší.

Byli jsme vybaveni kamerou, foťáky a dalekohledy, připraveni zachytit cokoliv nadpřirozeného, co by se objevilo. Něco málo skutečně zaregistroval Honza: „V pozdních večerních hodinách jsem uslyšel nějaký hluk. Ten zvuk se přibližoval, až se nakonec objevil nad lesem vrtulník, osvětlen červeným světlem. Vzal jsem dalekohled a zaostřil směrem k němu. Nic zvláštního jsem na něm neviděl, ale po chvíli mi došlo, že před vrtulníkem se pohybuje ještě jeden černý objekt bez osvětlení. Šlo snad o nějaké vojenské cvičení? Bylo červené světlo infravidění? Oba objekty se rychle vzdalovaly a mé pozorování trvalo sotva minutu.

V poli s námi nocoval také pes. Všiml jsem si, že pes byl docela nervózní, hodně štěkal a běhal do pole. Když jsme ráno přišli k autu byly dveře spolujezdce otevřeny dokořán. Všechny ostatní dveře byly zamčeny. Zapomněl jsem snad večer zavřít dveře a nechal je dokořán? Pořídil jsem také řadu podivuhodných snímků. Zatím je stále analyzuji a zveřejněny budou v reportáži, kterou připravuji.“

Pole jsme opustili brzy ráno a až později jsme zjistili, že ráno, krátce po našem odjezdu, byl obrazec posečen majitelem pole. Přitom obilí bylo ještě zelené, šlo tedy pouze o likvidaci tohoto kruhu v obilí...

Doslechli jsme se, že v okolí agrosymbolu svědkové pozorovali neznámé objekty. Mají dokonce mít nějaký přímý vliv na vznik obrazce. To bohužel nemůžeme potvrdit, ani vyvrátit. Pokud víme, někteří badatelé chtějí zpovídat místní svědky, ale zatím není známo nějaké hodnověrné svědectví.

 

Liberecko

Ani ne o týden později jsme znovu vyrazili, tentokrát na sever směrem na Mladou Boleslav, a dál, kousek za Turnov. Nad obcí Paceřice, na kopci s pěkným výhledem, se v poli nacházel velký, přes 70 metrů dlouhý obrazec.

Zvláštní na něm je několik věcí - první z nich je jeho složitost, jak je vidět na obrázku. Nedokáži ani odhadnout, co může znázorňovat, práce je to každopádně kvalitní, obilí bylo všude rovnoměrně polehlé, nevšiml jsem si žádných chyb nebo nepřesností. Klasy na mnoha místech ležely přes sebe, z čehož se dá vyvodit, v jakém pořadí byl obrazec vytvářen. Žádné anomálie jsme nenalezli.

Druhou věcí je zajímavá poloha místa - leží totiž podle našeho odhadu na linii mezi horou Ještěd a zříceninou hradu Trosky, navíc v polovině jejich vzdálenosti!

Obrazec se nacházel velice blízko frekventovaných komunikací. Tento agrosymbol získal velkou mediální sledovanost. Psalo se o něm v mnoha denících a vždy s jistou dávkou despektu a s „rozluštěním záhady“. Viz například: http://www.libereckadrbna.cz/zpravy/spolecnost/ufo-kruhy-v-obili-delala-skupinka-vtipalku-rika-svedek.html?fb_comment_id=fbc_169520513232481_274010_169552543229278#f2d33f21f091cd8

Zvláštní ale je, že svědectví lidí, kteří údajně viděli toto lidské tvoření, se podivně rozcházejí. Někdo to viděl ve dne, jiný zase v noci, někdo viděl partu lidí z hráběmi, jiný zase dívčí spolupráci. Na fb komentářích se lidé doslova předbíhají o tom informovat, že viděli nějaké lidi tvořit tento agrosymbol. Někdo dokonce tvrdí, že to vytvořil on sám. Navíc po důkladnějším zkoumání výpovědí je jasné, že jsou v nich závažné trhliny. Ve výše uvedeném článku Liberecké drbny svědek původně vypovídal: „Té noci jsme jeli kolem a viděli..“ Což je samo sebou nesmysl hned od začátku. Pokud nemáte noční vidění, nemůžete vidět deset lidí jak ušlapávají obilí plus nějakého koordinátora na autě. Museli by jim jedině na práci svítit silné halogeny nebo by museli mít své zdroje světla, ale o tom se v článku nepíše. Když jsem reagoval na facebooku s tím, že je to nesmysl, protože to svědkové zkrátka ve tmě vidět nemohli (kdo by to řekl, že?) autor článek upravil docela nenápadně: z noci to přepsal na „toho dne jsme jeli“... Stejné je to z mnohými dalšími svědectvími.. Zkrátka neexistuje seriózní důkaz o tom, že by tento agrosymbol vytvořil člověk. Podařilo se nám dohledat i svědectví z opačného spektra a sice od pana Romana Duška na facebooku, který psal v diskuzi, že tu noc, co se agrosymbol objevil, viděl z těch míst zřetelně „blýskat“. Zvláštní bylo, že tyto silné blesky (podobné prý jako silné fotoblesky) šly podle pana Duška odspoda směrem nahoru.

Takováto svědectví se ale samozřejmě tolik nešíří, protože lidé se bojí diskreditace a toho, že budou předmětem zesměšňování. Co se týče testů vzorků v obilí, víme pouze o jednom, který byl na mikrovlnné poškození negativní. Ovšem podle nejmenovaného badatele, který vzorky odebral a posílal, je tento test nevěrohodný - vzhledem k jeho dlouhodobým zkušenostem s testovanou plodinou. Tento badatel se nám svěřil, že se vzorky je cíleně manipulováno za účelem zmást a překroutit fakta. Posílá je do laboratoře za asistence rovněž nejmenovaného spolku. Tento problém by mohl vyřešit nezávislý test, bez účasti a vědomí cizích složek. Tento test příští rok vykonáme.

cr-1-.jpg

cr1-1-.jpgcr2-1-.jpg

cr3-1-.jpg

 

Dodatek Jana Frolíka

Rád bych k této reportáži připojil i jednu zvláštní okolnost, která se mi v souvislosti s kruhy v obilí stala. Asi 4 dny poté, co jsme přespávali v agrosymbolu u Rozseče, jsem v poli objevil obrazec! Bylo to na Benešovsku, kde jsem shodou okolností byl na oslavě, ale jinak se tam nepohybuji. Ten obrazec vypadal z dálky jako nějaký smajlík s tykadly, ale i díky badateli Liborovi Čermákovi se nám podařilo rozlousknout tvar.

Klasy ječmene byly velmi zvlášně uspořádané a někdy dokonce propletené. )

Plodina nebyla zcela polehlá, ale zvláštně, jakoby uválená, do dvou stran

Nedokážu si představit, proč by někdo vytvářel tento útvar uměle, navíc takovýmto zvláštním, těžko napodobytelným způsobem. Je zde ale ještě jedna skutečnost, kterou připojuji s opatrností, protože zní velmi fantaskně. Týká se přímo mé osoby a tvaru agrosymbolu. Doufám, že čtenáři odpustí jistou dávku osobní zabarvenosti na konci této reportáže.

cr6-1-.jpg

cr7-1-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V roce 2011 jsme společně s Karlem Rašínem dělali rozhovor s Igorem Chaunem pro českou exopolitiku. Během tohoto rozhovoru se něco stalo. Sám Igor mi později říkal, že to bylo velmi silné a vypadalo to jako nějaký energetický signál směrem k nám. Igor Chaun prožil v Amazonii zkušenosti se šamanskými rituály a má velmi citlivé vnímání. Popisoval mi, že u mého hrudníku viděl nějaký tvarový zářič, něco jako ornament. Já jsem v tu chvíli skutečně cítil velmi zvláštní pocit na hrudi a jakýsi tlak. Zároveň mě zaplavil pocit spříznění a dobra, mé oči se zalily slzami...

Tolik tedy k tomu velmi neobvyklému zážitku, jehož svědkem a účastníkem byl i Karel Rašín. Stále jsem si myslel, že to, že jsem agrosymbol objevil, není dílo nějaké náhody. Přemítal jsem, s čím může souviset a asi už tušíte o co jde. Poslal jsem níže uvedený nákres Igorovi Chaunovi s dotazem, jestli se to nepodobá onomu ornamentu, který tenkrát viděl v Chotěboři. Odepsal mi: „Tak to je síla, jsem hodně přesvědčenej, že to bylo v podstatě tohle.“

 

 

Text: Ladislav Zelinka, Jan Frolík

http://www.cropcircleconnector.com/2013/Rozsec/Rozsec2013a.html

http://www.kruhy-v-obili.cz/

http://www.cropcircleconnector.com/2013/Benesov/Benesov2013a.html

https://www.facebook.com/groups/257416410941861/

fotografie: J. Frolík, klub Moravia, ...



Zdroj: http://www.exopolitika.cz/news/reportaz-z-kruhu-v-obili-morava-liberecko-cervenec-2013/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dělají to lidé

Anon,15. 10. 2013 21:50

V první řadě je třeba si uvědomit, proč by mimozemské civilizace létali k nám a dělali tu kruhy v obilí.
V druhé řadě je třeba si uvědomit, že k některým kruhům se již i lidé přiznali a ukázali systém jakým je vytvořili.
Za třetí, některé lidmi vytvořené kruhy vypadají naprosto dokonale (třeba ty použité na reklamy).
Různorodost a složitost kruhů se stále zlepšuje.
.........
Některé kruhy v obilí, jsou objeveny s nepolámanými klasy a vznikli během okamžiku. V těchto oblastech je pak někdy sledován výskyt UFO nebo světelných záblesků a prakticky vždy přítomnost armády.
To mě přivedlo na myšlenku, že tyto kruhy jsou dílem člověka. To že se jejich tvar neustále zesložiťuje , je obrana proti vtipálkům s prkýnky a provázkem. Kruhy v obilí se neopakují a často se objevují na místech blízko sebe. Dle mého se jedná kalibrační střely. Nedávno se povedlo vědcům poslat foton větší rychlostí než je rychlost světla a ten dorazil na své místo ještě před vysláním, tedy byl odeslán do minulosti. Vlastně si z budoucnosti potřebujem poslat vzkaz. Ten musí dorazit ve správný čas a na správné místo nebo místa.
Je otázka , jestli se chcem varovat před sebou , nebo právě před mimozemským kontaktem.
Pane Frolíku vidíte v kruhu smajlíka. Já tedy pravý opak. K situaci, kterou popisujete, bych chtěl jen dodat, že i drogy způsobují libé pocity a nic dobrého na nich není. Buďte na sebe opatrný.