Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Přečetl a nastudoval jsem řadu knih(od autorů z celého světa) o očistách lidského organismu. Poslední dva roky jsem vše absolvoval sám na "vlastní kůži". Svým citem a zkušenostmi jsem vytvořil Integrální očistu těla 1 + 7
Vše mám zpracované na papírech,fotkách a jednou o tomto tématu vydat knihu-až bude čas..
Zde  vás chci s tímto tématem pouze seznámit,patří  k józe..
Odpovědnost za provedení procedur nese každý sám.Ten,kdo se pro nějaké onemocnění léčí,se musí před aplikací jakékoliv očisty poradit se svým ošetřujícím lékařem.
Platí několik základních pravidel .
Očisty mají svou posloupnost,která se musí dodržovat!!!
Měli bychom využívat postavení měsíce.To znamená přizpůsobovat termíny našich jednotlivých kroků očist.
To samé pravidlo platí o jednotlivých ročních obdobích.
Přizpůsobovat stravu,stravovací návyky,pitný režim..
Uvolnovat svou psychiku,nebot sklíčený,vystresovaný organismus není schopen jakékoliv očisty.
Chtít !
A proč se máme vlastně čistit?
Miliardy buněk,z kterých se skládáme,jsou prakticky "nesmrtelné". Ale my je denně postupně zabíjíme naším životním stylem - strava,stres,nedostatek vhodného pohybu ... uteče  10 let naší dospělosti a jsme "zaneřádění". Představme si náš organismus jako akvárium - když dáváme rybkám moc papání , voda se co ? Zakalí,životní prostředí se zhoršuje a zhoršuje , naše rybky hynou... Je potřeba akvárium pravidelně čistit,čistit filtr jako naše játra a ledviny , čistit skla jako naši kůži,pečovat o rostlinky jako o naši bioflóru...
Když budeme důsledně udržovat naše orgány čisté,tedy zdravé,čili mladé - budeme čistí,zdraví,mladí my! Podotýkám,že očisty jsou pouze jeden z více kroků,stupńů jógy!

 

Očista č. 1a    ODSTRANĚNÍ PSYCHOCYST Z POLE VĚDOMÍ.

K tomu se používá tzv. cirkulační dýchání. Pomocí tohoto druhu dýchání se můžeme zbavit karmických deformací.
Je více druhů dýchání,při lekcích jógy kladu na spávné dýchání důraz.
Očista č. 1b    OČISTA STŘEV.
Basti na západní způsob,čili klystýr. Je mnoho možností,způsobů a existují i ásany,které správně provedené,ve správné posloupnosti mají vynikající,blahodárné účinky na tlusté střevo,i tenké střevo. 
 
Očista č. 2     OČISTA OD DYSBAKTERIÍ
Jde o to zbavit se parazitů v našem zažívacím ústrojí.Používá se česnek dle přesných o¨pravidel,dále odvar z ovsa,jablečný ocet,med. Dále doporučuji jógovou techniku Vamanadhautí,a Šankhaprakšalána.
 
Očista č. 3    OČISTA KLOUBŮ OD SOLÍ
Používá se spec. odvar z bobkového listu. Přestanou vás bolet klouby při změnách počasí..
 
Očista  č.4    OČISTA JATER
Stěžejní část integrálního omlazovacího systému! Náročná procedura. Pijí se zeleninové,jablečné štávy v přesných poměrech,dále olej a citron..
 
Očista  č.5   OČISTA LEDVIN
Je více variant a možností,jde ale o to čistit ledviny až po játrech! Kdo má zdravé ledviny,může se dožít 100let i s nemocným srdcem..
 
Očista  č.6    OČISTA LYMFATICKÝCH CEST
Jde o naši imunitu,pijí se štávy z citrusových plodů , zmrzlé a roztáté vody v přesných poměrech.
 
Očista  č.7   OČISTA CÉV
Abychom se vyhli infarktu,je důležité,aby naše cévy měli dostatečný průsvit.Ke zlepšení průchodnosti cév slouží 7. očistný krok.Užívá se speciální odvar z koprového semínka,kořene kozlíku lékařského a medu. Nejjednodušší očista..