Jdi na obsah Jdi na menu
 


odpovědi Miroslava Matouška

21. 1. 2010

Dostat z něj sprosté slovo je v soukromí těžší, než dostat Radovana Krejčíře z JAR do ČR. Respondent tohoto rozhovoru je čistější než destilovaná voda. Miroslav Matoušek.

 

Kdy jsi poprvé použil na fotbale peprné slovo?

To už bude dlouho. Asi někdy v mladších žácích. Jak rostl můj věk, rostla i intenzita sprostých slov...

 

Jsi jeden z nejslušnějších hráčů, které jsem kdy poznal. Rodiče to s Tebou mají asi lehké, ne?

Jo, spíše jenom maminka. Naši jsou rozvedení.... Proto se snažím doma pomáhat, na ostatní lidi být slušný. Ve škole je to samozřejmě jiné, ale v rámci možností se snažím být hodný.

 

Považuješ slušnost za slabinu?

Určitě to není slabina. Způsob vystupování a jak se člověk chová budí prvotní dojem u neznámých lidí a nebylo nejlepší, kdybych se uvedl ve stylu „vole, vole“... Na hřišti je to o něčem jiném, v zápalu boje i ze mě vyjede sprosté slovo, na place nemůžu být za baletku. Soupeř musí mít ke mně respekt.

 

To jsi mi nahrál na smeč. Jaký jsi měl pocit v přípravném zápase v létě 2009 v Nesovivích, když jsi nastoupil proti Miloši Kropáčkovi, jenž je jiná „tunáž“?

Tento hráč na mne žádný zásadní dojem neudělal, proto si na něj nepamatuji.

 

Celý život jsi strávil v Drnovicích. Jak se nyní cítíš po přesunu do Vyškova?

Určitě zázemí bylo v době drnovické slávy lepší, ale ve Vyškově to taky není špatné. Řekl bych, že kabiny jsou na stejné úrovni jako v Drnovicích (vyjma rozměru), hřiště je ve Vyškově asi lepší.

 

Co spoluhráči a realizační tým ve starším dorostu?

Kolektiv je výborný, každý vychází s každým, je jen škoda odchodu dobrých hráčů. Paradoxně za ně nikdo nepřichází, byť hráč s ne tak kvalitní výkoností. Je velká škoda sestupu z MSDL, ale i divize je kvalitní. Pokud by se přivedli další hráči, tak by se mohla MSDL zpět vykopat.

Realizační tým je hodně dobrý, jsme vedeni velmi kvalitními trenéry. Pan Horváth hrál vrcholový fotbal a jde to na něm vidět. Nesmím zapomenout na pány Matulu a Gottvalda, kteří pro nás dělají maximum a také jim patří dík. Samozřejmě taky moje babička (dobrá duše týmu – pozn. autora), starající se o nás, ať již formou přípravy dresů, nebo našeho svalstva. Její masáže si pochvalují všichni do jednoho.

 

Zatím se bavíme jen o krásných věcech (vyjma sestupu z MSDL). Co špatné zážitky?

Těch je několik – spousta zranění (zlomená klíční kost, zranění kolen, naštípnuté zápěstí).“Díky“ tomu jsem 6 měsíců pauzíroval a návrat na hřiště byl velmi těžký. V té době jsem byl totiž členem kádru v MSDL a bylo velmi obtížné se dostat zpět do základní sestavy, což se mi nakonec podařilo.

 

Zkusil jsi MSDL, teď divizi. Občas chodíš hrát za „B“ tým v 1. třídě. Jaký je Tvůj názor na tuto soutěž?

Hráči této soutěže jsou technicky méně vybavení, hraje se hlavně silový fotbal. Mám dojem, že do této soutěže se nominují mladí rozhodčí, aby se rozpískali. Pochopitelně jim chybí kvalita a úroveň zápasu tím trpí. Výsledkům „B“ týmu také přispívá nesehranost hráčů, hraje se v rozmezí ročníků 1991 – 1994 a hra není tudíž tak dobrá, jak by měla být. Mladí hráči častěji faulují, což je daň menší zkušenosti. Já sám jsem byl stejný, ale postupem času se hra „vyčistila“

 

Jak velký kritik a fanoušek je paní Matoušková?

Babička je vcelku kritická k vykonům mým i týmu, ale samozřejmě nebudu z kuchyně tahat uvařenou polévku na balkon. Fanoušek je velký, delší doba bez fotbalu má pro ni abstinenční příznaky v podobě menších neshod s jejím manželem. Na lavečce nahradníků zápasy taky velmi prožívá a občas je ji slyšet více než trenéra :-) .

 

Co by jsi chtěl komu vzkázat?

Ať už nikdo neodchází.

 

A koho dalšího by jsi chtěl na rozhovor?

Jeden tria Lička, Galia, Bačovský.

 

Výběr Miroslava Matouška:

 

Sparta – Slavia: Slavia

blondýna – bruneta: Blondýna

džus – pivo: pivo

hospoda – restaurace: restaurace

večer doma – večer v Dukle: večer doma

maso – zelenina: maso

umývání nádobí – vysávání: vysávání

přírodní tráva – umělá tráva: přírodní tráva

tichá domácnost – Itálie: tichá domácnost

Kenvelo – Tommy Hilfiger: Kenvelo

Madrid – Milán: Milán

 

kabina na talíři:

 

vyškovský šampon: Ondřej Bačovský

vyškovský harakiri: Patrik Pazdera

vyškovský Chaplin: Josef Lička

vyškovský Beckenbauer: Ondřej Král

vyškovský DJ: Jakub Galia

vyškovský zpravodaj: Josef Lička

 

zpracoval: Petr Uhlíř

 

 

Náhledy fotografií ze složky fotky k rozhovorům

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rozhovor

( Matousek Miroslav, 2. 2. 2010 20:59)

Dobry den skvelej rozhovor.
Vim ze to maji kluci slozite ale presto vam preji hodne uspechu jeste vice vyhratejch zapasu a dobrejch a slusnejch hracu.