Jdi na obsah Jdi na menu
 


bramborový zápas

21. 6. 2010

SK ROSTEX VYŠKOV „B“ - SK LÍŠEŇ „B“ 2:0 (1:0)

branky: 35´. Jan MÜLLER, 70´. Václav NOVOTNÝ

rozhodčí: Radek KLEPÁČEK

ŽK: nikdo – 39´. Roman KULHÁNEK (faul zezadu na P. ONDRU)

diváků: 30

 

hráno v sobotu 19. června 2010 od 14:15 v rámci 14. kola (26. hraného) na hlavním hřišti stadionu Za parkem ve Vyškově

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV B

 

Marek SPÁČIL – Milan ADAMEC (50´. Miroslav MATOUŠEK), Filip LUSKA „K“, Josef LIČKA, Jan BRADÁČ (48´. Radek CHALABALA) – Martin GREPL, David GOTTVALD, Petr ONDRA (77´. Martin SURALA), Dominik URBANČOK (55´. Vaclav NOVOTNÝ) – Tomáš SÁDLÍK, Jan MÜLLER

trenér: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ, zapisovatelka: Alenka BRADÁČOVÁ

 

SESTAVA SK LÍŠEŇ B

 

Jáchym ŠRÁMEK „K“ - Roman KULHÁNEK, Lukáš VEJMĚLEK, Filip ČERMÁK, Michael POZDENKOV, Marek WALLA, Tomáš SKLENÁŘ, Ondřej ŠIDLA, Martin MAREK – Ladislav VAŠEK, Tomáš BINEK

do hry zasáhnuli náhradníci Martin DRŠTKA, Aleš TRNKA, Matěj PETRNEK

trenér: Pavel ČERMÁK, vedoucí: Dagmar WALLOVÁ

 

Poslední mistrovské utkání sezony 2009/2010 klubu SK ROSTEX VYŠKOV zbylo na zálohu dorostenců. V sobotním poobědovém čase jsme přivítali hráče z brněnského klubu, jehož mužům jsme drželi palce v honbě za záchranou třetiligové příslušnosti.

V Zápise o utkání sice je napsáno 14. kolo, klidně by se tento duel dal nazvat „O bramborovou placku“, neboť vítěz zápasu si zajistil 4. místo v soutěži.

Poprvé v sezoně jsme nastoupili k zápasu na hlavní ploše, podruhé v sezoně jsem měl coby vedoucí týmu čest dělat Zápis o utkání s ženou, potřetí nás v sezoně pískal Radek Klepáček a počtvrté jsme na jaře hostili tým z Brna.

A propós – pan Klepáček nás v sobotu naposledy pískal ve stavu „svobodný“, od příštího týdne tento zápis v Občanském průkazu platit nebude, jelikož se rozhodnul oženit s půvabnou přítelkyní, která se stala V. I. P. návštěvnicí zápasu.

 

 

Obrana Vyškova se musela činit v šesté minutě, konktrétně Milan Adamec, skluzem zablokoval na rohový kop nahrávku s gólovými choutkami. Z rohu hosté vytěžili stejně jako expedice zlatokopů v Grónsku.

Roman Kulhánek zkoušel štěstí střelou z třiadvaceti metrů, balon skončil pět metrů vedle levé tyčky.

Pěknou nahrávku předvedl v 16. minutě Jan Müller mezi nohami Filipa Čermáka do pravého křídla na Martina Grepla. Halv Grepl začal balon stahovat k bráně, přízemní centr našel na zadní tyči Tomáše Sádlíka, jenž nebyl schopen ze dvou metrů trefit prázdnou bránu!!!

Čermákův trestný kop ve 20. minutě trefil pouze zeď našich obránců, z protiútoku se balon dostal po ose Grepl-Urbančok k T. Sádlíkovi, nyní se trefil brány, ale pouze do prostoru střeženého kapitánem hostí Jáchymem Šrámkem. Tento nadějný brankář bude od příští sezony rozdávat radost v zápasech konaných v Olomouci.

Další atak brány hostů mělo na svědomí trio Gottvald, Grepl, Sádlík: ani teď nestřílíme branku...

Zázrak se stal v pětadvacáté minutě: brankář Marek Spáčil si poprvé v životě zakřičel na beky o balon!!!

Šanci nachystal ve 27´. Grepl, tentokráte Müllerovi, balon skončil metr nad břevnem, do brány se nedostaly pokusy Gottvalda a Müllera, kdosi v blízkosti lavičky začal vyjmenovávat spisovná slova.

Ve třicáté minutě přišel vrchol zmaru, Martin Grepl trefil břevno, velmi se kaju za slovo vyřknuté z mých úst, ale jinak jsem nemohl! To fakt nešlo v klidu přejít, kurva...

Branku domácí tým nakonec ještě v první půli vstřelil, uklidnil nás herec Jan Müller – 1:0.

Mimo dalších šancí, které vyškovští dorostenci pozahazovali stojí za zmínku jen střela Petra Ondry ze 40. minuty. Jáchym Šrámek balon s námahou chytil.

S brankovou konstrukci si opět zahrál naráženou Martin Grepl, v rozmezí 30. - 45. minuty trefil břevno, pravou tyč, levou tyč. Prostě šel štěstíčku naproti.

 

Druhý poločas líšeňští zmírnili svou aktivnější hrou naší územní převahu, ale i tak více nebezpečných balonů letělo před bránu šikuly Šrámka, nežli na hluchoněmého Spáčila.

Z druhého poločasu jsem si dovolil udělat výtah našich šancí, kdybych měl popisovat všechny, byl bych u notebooku do pozdního večera.

 

Trestný kop Martina Grepla poslal Václav Novotný hlavou nad. Sprinterský souboj Sádlík – Šrámek vyhrál hostující gólman, jinak by s hosty bylo zle nedobře. Po nahrávce od Sádlíka nastřelil Jan Müller tyč, čtvrtou vyškovskou.

Václav Novotný se zmocnil na vlastní polovině míče, levým křídlem jej potáhnul, narazil si s Petrem Ondrou, na střelu řízného beka (dnes halva) byl Šrámek krátký – 2:0.

Popáté se balon zastavil o 132 mm široký válec díky střele Davida Gottvalda, syn kouče trefil své pověstné břevno. I kdyby vstřelil branku, tak by pro postavení v offsidu neplatila. Postavení mimo hru nehrálo roli v rozčilení trenéra Gottvalda, před kterým jsem se musel rychle někam schovat. Nelíbilo se mu, že s oblibou hrajeme o poločasech zápasů či na konci tréninků „břevínka“. Ani se panu Gottvaldovi nedivím, poněvadž David nastřelil své 12. břevno na jaře 2010.

Já mohu slíbit, že s Davídkem žádná břevínka již hrát nikdo nikdy nebude, začneme hrát na levou tyčku...

 

Závěrem bych chtěl poděkovat čtenářům těchto stránek, od Ústí nad Labem, přes Plzeň, Prahu až do Olomouce a popřát všem krásnou dovolenou a někdy v červenci opět napočtenou !!!

 

myšlenky Alenky BRADÁČOVÉ poupravil k obrazu svému Petr UHLÍŘ.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář