Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prohra u přehrady

15. 8. 2009

FC DOSTA BYSRC-KNÍNIČKY – SK ROSTEX VYŠKOV 1:0 (1:0)

branka: 33´. - 1:0 – David HRŮZA

diváků: 50

rozhodčí: Marek PODANÝ – Jakub MIKAUŠ, Aleš NOVÁČEK

doba hry: 45´+ 0´ - 45´+ 3´

hráno v sobotu 15. srpna 2009 od 10:15 na trávě v Brně- Bystrci, ul. Obvodová

 

sestavy:

 

FC DOSTA BYSTRC-KNÍNIČKY:

Sedlák Ondřej – Cvingráf Marek, Rohovský Michal, Reitoral Adam, Pernica Radomír – Hrůza David „K“ (74´. Sabela Lukáš), Kovář David, Michna Filip (61´. Reigl David), Geschvantner Jan – Karásek Roman, Praks Lukáš. Na lavičce byli připravení: do pole Kovář Pavel, do brány Příkrý Lukáš. Od 74. minuty kapitán týmu Sedlák Ondřej.

trenér: Mlaskač Radovan, vedoucí: Janoščin Jiří, masér: Drga Roman

 

SK ROSTEX VYŠKOV:

Bušina Zdeněk – Matoušek Miroslav (70´. Ondra Petr), Král Ondřej „K“, Novotný Václav, Luska Filip – Orbán Pavel (86´. Sádlík Tomáš), Galia Jakub, Pazdera Patrik, Bačovský Ondřej, Lička Josef – Poprik Jakub. Nalavičce byli připravení: do pole Gottvald David, do brány Holásek Tomáš

trenér: Matula Petr, vedoucí: Uhlíř Petr, masérka: Matoušková Hana

 

Dnešní dopoledne jsme začali ukrajovat porci zápasů v nové soutěži. Bohužel, v divizi dorostu.

Po nejistotě při hledání vhodné příjezdové cesty pro část výpravy, jsme přijeli po čtyřicetiminutovém přejezdu z Vyškova do blízkosti ZOO. Na stadionku Dosty nás přivítal krásný trávník a hromada vos pod sedačkami malé tribunky vedle šaten.

Tradičně byla ctěna červená barva na našich dresech , domácí nastoupili v zelenobílých kompletech adidas, na nichž hrála prim barva špenátu.

 

Úvodní minuty mače se odehrávalo vesměs ve středu hřiště. První střela na gólmana  byla vyslána pravačkou J. Poprika, mířil mimo. Běžela desátá minuta, kolem projela pátá tramvaj a Vyškov kopal trestný kop. O. Král od střídaček centroval, gólman Sedlák vyráží, Galiova dorážka míří do čísla 16 na zádech J. Ličky. Ve 13´. letěl do vápna Vyškova centr, jenž chtěl odkopnout blonďatý zadák F. Luska. Odkop se mu vůbec nepovedl, byla z toho minela a roh pro domácí. Roh byl zahrán dobře, bylo po něm velmi horko v okolí brány. Po uplynutí šestiny hrací doby se mohla točit reklama na Jar - domácí záložník ukázkově „umyl“ u lajny P. Orbána a nad stadionem se rozeněla houslová sonáta. Krásný příklad individuální techniky domácího hráče. Po uplynutí osmnácti minut hry se na Bušinu řítil domácí Kovář. Gólman Vyškova včasným vyběhnutí šanci domácích zažehnal. Největší šancí první dvacetiminutovky byla hlavička domácího Karáska. Akce nastala po chybě na našem levém kraji obrany.

V 25´. se odhodlal k sólu P. Orbán. Tři protihráče obešel, na čtvrtém ztroskotal.

První rohový kop Vyškova se kopal 2 minuty před půlhodinou odehraného času, Galia roh kopnul velmi špatně, první hráč v zeleném před bližší tyčí balon odvrátil. V téže minutě se urodila velká šance Orbána, za překonaného gólmana zaskakoval jeden z beků a balon odkopnul pryč.

V minutě 33. se stalo nejdůležitější! Po dlouhém nákopu z obrany se dostal v plném běhu domácí kapitán k míči a přehodil s výběhem váhajícího Bušinu – 1:0.

Vzápětí byl vychytán Bačovský, gólman Sedlák jeho střelu vyrazil na roh, který jsme vůbec nevyužili. V 36´. po Galiově přehození obrany se na Ličku sápal domácí obránce. Lička má nižší nosnost a upadnul na zem. Penalta se nekopala, sudí Podaný pouze očima zvedal Ličku ze země. Další ze série rohů hostů: O. Král přetáhnul, načež domácí vhazovali aut. Do poločasu všem přítomným ukázal, jak vypadá šlapák domáci Geschvantner. Faul na Galiu byl odpískán a domácí hráč s německým jménem se velmi divil...

 

O poločasové pauze došlo u hostů ke změně rozestavení, nestřídalo se ani na jedné straně.

 

Úvod druhé půle patřil domácím, již po minutce hry byli Bystrčtí nastěhovaní u našeho velkého vápna, kde jsme byli zamčeni dobré dvě minuty.

V 65´. pokus o vniknutí Ličky odvrácen na roh, kopal ho opět O. Král, mičuda zase letěla na přední tyčku. Dvacet minut před koncem byl posílen útok - do hry šel T. Sádlík, ze hry odcházel s křečí (naší jedinou) M. Matoušek. Střídají i domácí, také pro křeče: ven jde kapitán Hrůza, do hry Sabela.

V 76´. ukázali domácí, co je to shit play, když vraceli balon ne na gólmana, jak je, snad mimo pralese v okresních soutěžích, zvykem, ale do autu. Těžký balon chtěl zpracovat Novotný, ovšem balon mu utekl do autu. Domácí nám jej nevrátili a 30 metrů od naší brány zahájili útok. Další z pralesních prvků: zdržováním hry bylo neustálé simulování domácích, většinou je chytaly křeče. Pěkně je to tam učíš, Mlaskači! Buď nejsou trénovaní (my měli křeč jen jednou), nebo jsou banda herců. Snad mimo jednoho hráče, jenž místo útoku na naši bránu padnul jako podťatý vinou křečí do lýtek.

V 87´. střílel Galia velmi nepřesně, z 25 metrů šel balon metr nad. Poslední minuty jsme domáci dusili jak rýži, tlačili jsme Dostu, která se však našemu tlaku ubránila a nezaslouženě vyhrála. Nás o body obrala jedině naše nemohoucnost se trefit za záda gólmana Sedláka. Nic jiného, ačkoliv by se mohlo zdát, že sudí mohl písknout jednu penaltu. Ale vymlouvat se na sudího je cestou do pekel. Domácí byli spokojeni a jistě se těší na pondělní trénink do Žebětína.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Bystrc - Vyškov, podzim 2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

web

(Petr Uhlíř, ved. VY, 20. 8. 2009 22:50)

Ahoj, tak zkuste svůj web na www.estranky.cz. Je to rychlé, jednoduché, přehledné a GRATIS. Když si nejdete někoho, kdo se tomu bude věnovat, tak mzete mít dobrej web. Mě tento web zabere tam deset hodin týdně... Pokud by jste nějakej web zřídili, tak dej vědět. Ahoj!!!

:-)

(David, 20. 8. 2009 21:51)

K našemu webu nemáme sanci se dostat,ani nevím kdo to doopravdy vede a jsem velice překvapený,že ten Váš web vedete tak poctivě,můžu si aspoň číst o dalších soupeřích,co nás budou čekat.Dorost své neoficiální stránky nemá,ale je to dobrý nápad. Přeji hodně štěstí v sezoně.Mějte se a s pozdravem David:-)

Petr Uhlíř, ved. VY

(odpověď, 20. 8. 2009 20:27)

Ahoj Davide, je mi líto, pokud často trpíš křečemi, je to hnus. Znám to, taky jsem hrál fotbal. My ve Vyškově dbáme na dokonalé protažení (tím nechci říct, že u Svratky to flákáte), kluci mají i magnesiové tabletky a jako takovou první pomoc v lékárničce máme skleničku se solí... Ale už dost o křečích, je to takové ošklivé téma... Navíc Tě musím pochválit, že jsi správný kapitán a hájíš mužstvo, tak to má být. Přeji hodně štěstí v následujících kolech a doufám, že nikdo není naším článkem uražen. P. S.: Proč na webu Dosty není žádný článek o našem zápase? Nebo máte jako dorost své neoficiální stránky?

:-)

(David, 20. 8. 2009 20:19)

Zdravím vedoucího mužstva a prosím Vás o radu,jak nad křečama vyzrát,za sebe píši,že sem opravdu nesiluloval,bych se potom ještě 10 minut nevalel za brankou a šponoval nohu,trápí mě to už delší dobu,nemáte nějaky recept,co dělat,abych je nedostával prosím?děkuji Hrůza

odpověď

(vedoucí Vyškova, 19. 8. 2009 21:36)

Ahoj Davide! Samozřejmě jste vyhráli zaslouženě, neboť jste dali gól a my vyšli na prázdno. Na Dostu Bystrc nehážeme špínu, jen bylo s podivem, kolik křečí jste měli. Na to, že jste absolvovali týdenní soustředění, tak jich bylo moc. A na Vysočině nás nemůže nic zaskočit, neboť jsme si prožili svoje v první dorostenecké lize v Čechách, v MSDL na severu Moravy.... Hráči ne (byli vesměs v žácích), ale trenéři ano.

:-)

(Kapitán Dosty, 19. 8. 2009 21:15)

bohužel dnešní fotbal je o jedné šanci a my ji proměnili.Popisujete jen Vaše šance,kde jsou naše 2 šance z 85.minuty?Bohužel takhle se hraje v divizi,musíte si zvyknout,počkejte,jak Vás zaříznou na Vysočině.Na náš klub nehašte žádnou špínu.S pozdravem David Hrůza