Jdi na obsah Jdi na menu
 


František je.......................smolař

4. 5. 2010

SK ROSTEX VYŠKOV – SK SLATINA 1:3 (1:0)

branky: 8´. Václav NOVOTNÝ z penalty na 1:0 – 67´. PYSZKO na 1:1, 71´. BĚLEHRÁDEK z penalty na 1:2, 90´. PETR na 1:3

ŽK Vyškova: 19´. Miroslav MATOUŠEK, 65´. Václav NOVOTNÝ

rozhodčí: Antonín HORVÁTH

diváků: 20

 

hráno v neděli 2. května 2010 od 10:00 na trávě stadionku v Dědicích v rámci 20. kola 1. třídy dorostu JmKFS sk. „A

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Jakub KOPECKÝ (52´. Marek SPÁČIL) – Jan BRADÁČ, Václav NOVOTNÝ (72´. Filip NOVOTNÝ), Milan ADAMEC (69´. David GOTTVALD), František ŠPRTA – Dominik URBANČOK, Milan TUTTER, Martin SURALA, Miroslav MATOUŠEK „K“ (60´. Josef LIČKA) - Jan MÜLLER, Lukáš KUBĚNSKÝ

od 60. minuty kapitánem týmu František ŠPRTA

trenér: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zapisovatelka: Alena BRADÁČOVÁ, masérka + dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Poprvé a naposledy se záložní tým Vyškovského dorostu představil na travičce zelené v Dědicích.

Čekal na nás mokrý, trochu vyšší pažit a lídr tabulky.

Slatina je suverénem této soutěže, do níž sestoupil po loňské sezoně z krajského přeboru.

Zpět do krajského přeboru se mužstvo z předměstí Brna drápe rychleji než teploty po letošní tuhé zimě. O postup se perou s týmem městkého rivala, též loni sestupivší Svratkou Brno. U Svratky nás asi nebudou mít rádi – minulý týden jsme je obrali o body Kudýnovou trefou z poslední minuty, teď jsme prohráli s jejich rivalem, takže je o postupu asi rozhodnuto....

 

Samotný zápas se nevyvíjel vůbec zle, od osmé minuty jsme vedli zásluhou přesné trefy z penaltového puntíku. Autorem branky je řízný bek Václav Novotný.

O dvě branky mohlo platit skóre po pětadvacetiminutách hry, to by ovšem překrásná střela středopolaře Martina Suraly z 28 metrů nesměla břinknout do levé tyče brány Slatiny.

V prvním poločase působili hosté zakřiknutým dojmem, vůbec se nebyli schopni dostat do tempa, kdežto domácí Vyškované hráli svou hru, měli k dobru pět rohových kopů, ale další branku již nebyli domácí mladíci schopni vstřelit.

 

Druhý poločas byl přesný opak první půle. Hosté se „nakopnuli“, domácí tým přestal běhat. Když už se někdo rozběhnul, tak zůstal buď nepochopen spoluhráčem, nebo si vylámal zuby na becích Slatiny, v nejlepším případě nebyl onen hráč schopen přesně vystřelit.

Iniciativu přetransformovali hosté ve vyrovnávající gól z trestného kopu, k němuž jim dopomohlo chybné postavení našeho gólmana.

Druhou branku Slatina vsítila z pokutového kopu za údajný faul Marka Spáčila na hostujícího forvarda. Nejlepší střelec soutěže Bělehrádek si tak připsal další zářez na pažbu pokořených gólmanů.

Abychom si kalich hořkosti vypili do dna, tak v druhé nastavené minutě z celkových dvou si nešťastně srazil zástupce kapitána Matouška František Šprta střelu do brány. Pravdou je, že Fany stál pro Slatinu šikovně a tento gól rozhodně nejde na jeho účet.

 

Tudíž musím poopravit sobotní večer v televizi: František není děvkař, František je smolař.

 

Chlapci, z prohry si nic nedělejte, nejsme hudební kapela, abychom pořád vyhrávali!

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář