Jdi na obsah Jdi na menu
 


padla pevnost

12. 4. 2010

SK ROSTEX VYŠKOV – MSK BŘECLAV 0:2 (0:2)

branky: 18´. Jan DUNKA, 42´. Patrik LEVČÍK

ŽK: 77´. Petr LUKÁŠEK (faul na F. Novotného)

rozhodčí: Petr MRÁZEK – Lukáš JELÍNEK, Dalibor SURKA

diváků: 30

 

hráno v sobotu 10. dubna 2010 od 10:15 na vedlejší trávě ve Vyškově v rámci 19. (16. hraného) kola divize staršího dorostu sk. „D“

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Patrik PAZDERA, Ondřej KRÁL „K“, Josef LIČKA, Miroslav MATOUŠEK – Václav NOVOTNÝ, Ondřej BAČOVSKÝ, Jakub GALIA, Pavel ORBÁN – Jakub POPRIK (25´. Filip NOVOTNÝ), Martin GREPL

na lavičce byli připraveni do pole: David GOTTVALD, Filip LUSKA, do brány Jakub KOPECKÝ

trenér: Petr MATULA, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka + dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

SESTAVA MSK BŘECLAV

 

Patrik HRNČÍŘ – Josef NEŠPOR, Roman VEJVANČICKÝ, Jakub PODRAZIL „K“, Patrik LEVČÍK, Jaroslav HROMEK, Petr LUKÁŠEK, Tomáš KRUTÁK (75´. Adrian SEGUNDO), Tomáš POSPIŠ (78´. Miloslav KUFA), Michal LAKATOS, Jan DUNKA

na lavičce náhradníků byli připraveni do pole: Jiří VINKLÁREK, Rostislav KURIAL, do brány Lukáš SOLAŘÍK

trenér: Luděk ZLÁMAL, asistent 1: Milan KICL, vedoucí: Bronislava LAKATOŠOVÁ, masér: Bedřich KUBA

 

Sobotní dopolední čas byl vyplněn utkáním staršího dorostu Vyškova s jejich vrstevníky z města firmy Gumotex. S týmem Břeclavi jsme na podzim 2009 prohráli na stadionu Slovanu Břeclav jednoznačně 3:1, když jsme si tzv. nečuchli. V jarní odvetě jsme toužili po vyhře. Postupem zápasových minut si všichni Vyškovští uvědomili, že přání je stejně utopistické jako srdečné přátelství Lukáše Přibyla s Karlem Kaprem.

V týmu hostí došlo v zimě ke změnám, odešli pánové Kubík a Banetka, nahradila je nová, mladá krev. Na lavičku MSK usednul Miloslav Kufa, na podzim náš hráč, nyní čerstvě přestupivší do města na jihu Jihomoravského kraje.

Počasí aktérům i divákům nepřálo, během utkání dokonce začaly padat kroupy.

 

Již úvod zápasu napověděl, že Břeclav nebude procházka růžovým sadem, hosté se drželi zejména na naší půlce. V 7. minutě se krásně položil do střely Patrik Levčík, Holásek vyrazil míč na roh, který byl zahrán moc krátce a Vyškovský hráč na přední tyči míč odvrátil do zámezí.

Osměli jsme se po deseti minutách – Jakub Galia po čtyricetimetrovém vedení míče, a obehrání tří soupeřových hráčů, vystřelil z dvaceti metrů jen po zemi, navíc mimo.

O dvě minuty později byl ve velkém váně, konkrétně na penaltovém puntíku, lehký závar. Jakuba Poprika obestoupili čtyři hráči hostí, proto forvrad Vyškova volil z5nou nahrávku, na niž si naběhnul jeho spoluhráč, opět velmi slabá střela na Hrnčíře.

Dohráno měl Jakub Poprik v 16´. - ostrýs skluz u naši střídačky na něj vyrobil Michal Lakatos, bez karty....

Z následného trestného kopu Orbána se procvičil gólman hostů ve vybíhání, s jistotou balon lapil.

Hosté se ujali vedení v minutě věku, kdy Ti nalejí poprvé legálně pivo – Tomáš Kruták si potancoval s levým krajem obrany, centr po zemi do naší „16“ našel Jana Dunku, ten křižnou střelou k tyči otevírá skóre – 0:1.

Trestný kop ve 24. minutě kopnul Petr Lukášek z 21 mterů kousek nad.

Ojedinělá střela poslední doby z dílny hráče Vyškova byla k vidění po půlhodině hry, ovšem Filip Novotný mířil dva metry mimo a dva metry nad.

Krásnou akci předvedli domácí v 37. minutě, na finální nahrávku (centr) Filipa Novotného z pravé strany si nabíhal Martin Grepl, bohužel míč jeho nastavené čelo minul o pověstný chlup.

Po faulu chaoticky hrajícího Ondřeje Krále ve 40´. zahrávali hosté trochu z úhlu cca 25 metrů od brány trestný kop. Holásek nízky pokus přes zeď vyrazil před sebe, obrana domácích zaspala, ne tak dobíhající Břeclavan Patrik Levčík a uklidil balon do sítě Tomáše Holáska podruhé – 0:2.

 

V úvodu druhé půle předvedl velkou hrubku v rozehrávce Ondřej Král, Tomáš Kruták v samostatném nájezdu na Holáska neuspěl, neboť minul.

Na spálené jasné šance úvodu druhé půle bylo vyrovnáno v 54´., Filip Novotný se ocitnul za obranou MSK, ale vůbec se míče nedotknul, ačkoliv mohl ranou z voleje vážně ohrozit Hrnčiřovo čisté konto.

Prapodivnou penaltu písknul sudí Mrázek v 63. minutě – Tomáš Holásek v pádu chytil balon jednou rukou, hráč hostujícího celku se mu pokusil balon vykonout. Jenže Holásek zpevnil ruku, hráč hostujícího celku o balon „zakopnul“ a spadnul. V úžasu jsme situaci sledovali a pravda se ukázala, poněvadž čerstvě vyholený stoper MSK Roman Vejvančický mířil ze značky jedenácti yardů nad pravou šibenici.

Posledními dvěma akcemi, po jedné na každé straně, se ukázaly týmy v posledních deseti minutách – v 83´. Jan Dunka nahrál Adrianu Segundovi do offsidu, proto branka neplatila.

Na druhé straně prostrčil Ondřej Bačovský mezi dvěma Břeclavany balon na Filipa Novotného, který nastřelil pouze vybíhajícího gólmana Patrika Hrnčíře.

 

Za svůj výkon si bod(y) z tohoto zápasu jistojistě nezasloužíme, Břeclav si poprávu odváží z Vyškova cennou výhru. Poprvé jsme tak na zadním hřišti prohráli a inkasovali více jak jeden gól.

Břeclavští měli v utkání mnohem více šancí, než je popsáno v referátu výše.

Jediným hráčem Vyškova, který obstál byl gólman Tomáš Holásek.

Hráči MSK Břeclav měli ve svém gólmanovi taktéž jistotu, což je trochu způsobeno i naší nepřesností při centrech, které Solařík bez problémů posbíral. 90% centrovaných míčů, ať už ze hry, nebo ze strandartek, skončilo v rukavicích vyběhnutého gólmana Patrika Solaříka.

Vymlouvat se na psychické narušení nesprávně nařízeným pokutovým kopem je zcela zbytečné, hosté nás sjeli jak Sněžku.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-)

(Petr Uhlíř, 17. 6. 2010 21:11)

Přejme tomuto šikovnému hráči hodně štěstí v Jihlavě!

Obdiv

(Eva, 17. 6. 2010 20:53)

Tomáš Kruták z Břeclavi je prostě nejlepší. Slyšela jsem, že dokonce odejde z Břeclavi do Jihlavy, kde bude hrát 1. ligu. Je to fakt borec a je moc krásný :) ♥♥♥

hruza

(Pavla, 7. 5. 2010 6:45)

To teda mají vedoucí.