Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šest medvědů s cibulkou (FM)

18. 4. 2009

Slunné sobotní dopoledne lákalo k procházkám. Naši chlapci se rozhodli k procházce po trávníku v Drnovicích s merunou a protivníkem z Frýdku-Místku. Frýdek se představil

v modrobílé kombinaci dresů, my jsme se zápasu zúčastnili v dresech barvy červené.

Na lavičce Frýdku-Místku seděl ve funkci trenéra bývalý ligový harcovník severomoravských týmů Miroslav Onufer. No, a na tribuně seděla totálně ožralá delegace z Rousínova, jenž přišla žádat o zamávání našeho kapitána J. Daňka. Byla tam Švanda.

Utkání začalo a já začal kouřit podobně jako dieslové lokomotivy.

 

Ve 4. minutě vysunul M. Žoček S. Pallu do výborné pozice, gól z toho nebyl, jelikož S. Palla nepřeloboval vyběhnutého gólmana Polacha. Do 25. minuty měl Frýdek-Místek asi 4 náznaky šancí, naštěstí se nic neujalo. Největší šancí byla střela z 20 metrů k tyči, tygřím skokem ji zneškodnil J. Kopecký.

Ve 28. minutě udeřili hosté – trestný kop od lajny zapadnul k překvapení všech na zadní tyč naší branky. Divil se i člen realizačního týmu mladších dorostenců, jenž si čekání na „svůj“ zápas krátil luštěním sudoku na tribuně "A". Takže: O. Junga a 0:1.

Na ukazateli skóre a času svítila 42. minuta a bylo zle. Velmi zle. 0:2. Po naší standartní situaci se míče zmocnil na vlastní polovině jeden z Frýdeckých, táhnul jej dobrých šedesát metrů, nahrál jej lépe postavenému spoluhráči. Ten k překvapení všech nevystřelil, docela nesmyslně jej stáhnul ke spojnici vápna  a brankové čáry. Jenže nesmyslnost to byla jen zdánlivá. Balon byl odcentrován a po kolizi hráčů obou mužstev míč do brány dostal D. Smítal.

Druhý poločas začal tím, že M. Žoček poslal balon z trestného kopu do jehličnanů u školky. V 53. minutě se střetnul J. Kopecký s útočníkem hostů. Výsledkem byla žlutá karta pro našeho brankáře a trestný kop z nadějného prostoru. Trestný kop byl zblokován domácími hráči ve zdi. 420 sekund odcupitalo do ztracena a opět byl tygr na scéně – J. Kopecký vytlačil nebezpečnou střelu k tyči na roh.

Poté se žlutilo: v 62´. přiliš agresivně presoval S. Palla a o 3 minuty později měl nemístné komentáře na adresu sudího Frýdecký Němec.

Góly bodlem se asi staly hitem – minule jsme ve Zlíně inkasovali, teď jsme jej dali – vůbec první vstřelený druholigový gól Vyškova v roce 2009 zaznamenal bodlem z 25 metrů lišák M. Žoček. 67. minuta – 1:2.

Z hrušky dolů nás dostal o 79 sekund později M. Němec – špatný offsid systém, zmocnění se míče, vedení balonu přes půl placu, klička gólmanovi a 1:3.

V 71. minutě nám sfouknul plamínek naděje náš hráč – těžká individuální chyba P. Hochmana, jenž jako poslední hráč před gólmanem Vyškova ztratil balon. Ve sprinterském souboji se pokusil o faul (byl by na rudou), ale balon si převzal jiný forvard hostů (Adam Foukal), opět udělal kličku gólmanovi, opět na pravou ruku, a zavěsil – 1:4.

Od 83. minuty platil stav 1:5 – hosté zahrávali rohový kop, balon za překonaného gólmana vykopával opět znova zase a opakovaně jako v minulých zápasech M. Žoček. Jenže jej odkopnul na roh „16“, kde byl nachystaný s ostrými náboji O. Junga a bez přípravy balon napálil na zadní tyč.

V 85´. jsme se dostali ke slovu trestným kopem S. Pally, jenž neudělal čest svému jménu v překladu z Italštiny a poslal balon 1 metr nad.

Nejen pivo se dopíjí až do dna, ale i kalich hořkosti se musí ve Vyškově, potažmo v Drnovicích, vyglgat – 87´. a 1:6. Ztráta míče jednoho z ofenzivních hráčů Vyškova, rychlý kontr, souboj na půlící čáře 1:1 končí vítězstvím Adama Foukala a po sprintu od laviček na naše velké vápno přehazuje našeho brankáře.

 

Skončilo utkání a my se rychle přemisťovali do Čebína na zápas „B“ týmu. Referát o tomto zápase nebude, jelikož jsem nemohl nic psát. Z personálních důvodů mě vyšoupli z lavičky na AR2 a zápas jsem si odběhal s praporkem v ruce. Ale ničeho nelitujte, neboť to stálo za hovno.

 

SK ROSTEX VYŠKOV – FOTBAL FRÝDEK-MÍSTEK   1:6 (0:2)

Rozhodčí: P. Šenkýř – J. Beneš, S. Strmiska (soudcování zápasu s přehledem)

ŽK: Kopecký J. (53´.), Palla S. (62´.) – Němec M. (65´.)

Diváků: 44

Branky: M. Žoček (67´. na 1:2) – O. Junga (28´. na 0:1), D. Smítal (42´. na 0:2), M. Němec (69´. na 1:3), A. Foukal (71´. na 1:4), O. Junga (83´. na 1:5), A. Foukal (87´. na 1:6)

Sestavy:

 VYŠKOV: J. Kopecký – J. Poprik, M. Žoček, J. Gottvald, P. Hochman – P. Janovský, J. Daněk „K“, J. Zůna (46´. V. Chubirka), O. Král (46´. P. Pazdera) – L. Kuběnský, S. Palla.

Trenér: R. Gottvald, vedoucí: Já. Na lavičce byli nachystáni: M. Macek. L. Chudý, náhr. brankář J. Kuchynka.

 

FRÝDEK-MÍSTEK: J. Polach – D. Smítal (71´. M. Lipowczan), L. Farský, O. Junga, J. Blahut „K“ – J. Ondra (75´. V. Kocián), L. Slota, A. Foukal, J. Šponiar (75´. D. Musiol) –

M. Němec, M. Střižík (75´. D. Javorek).

Trenér: M. Onufer, asistent: M. Rojíček, vedoucí: P. Vokoun. Na lavičce byl nachystán náhr. brankář P. Tesarčík

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

svd

(kokot, 24. 4. 2009 12:44)

a kdy bude 7 piv a 1 zelená ?