Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lička, klička, tyčka (a zadek...)

19. 9. 2010

FC VELKÉ MEZIŘÍČÍ – SK ROSTEX VYŠKOV 1:4 (0:4)

branky: 65´. na 1:4 Lukáš LIŠKA z penalty – 8´. Josef LIČKA na 0:1, 27´. na 0:2 Filip NOVOTNÝ, 42´. na 0:3 Tomáš MUSIL, 44´. na 0:4 Josef LIČKA

ŽK: 84´. Lukáš LIŠKA (řeči) – 78´. Radek CHALABALA (faul)

rozhodčí: Jaroslav KŮRKA – Kamil SLÁMA, Tomáš SOCHOR

diváků: 50

 

hráno v sobotu 18. září 2010 od 10:15 na trávě stadionu U Tržiště ve Velkém Meziříčí v rámci 7. kola divize staršího dorostu sk. „D“

 

FC VELKÉ MEZIŘÍČÍ

 

Horst PÖPPERL – Adam POSPÍŠIL, Stanislav ŠTEFKA, Radek NOŽIČKA, David POLÁK (20´. Pavel WASSERBAUER) – Tomáš MALEC (81´. Ladislav BÁRTA), Matěj PRCHAL, Eduard SMEJKAL „K“, Jaroslav KOZUŇ – Tomáš KUŘÁTKO (35´. Josef LÁZNIČKA 76´. Jan PÓL), Lukáš LIŠKA

na lavičce náhradníků byli připraveni: do pole Adam KOMÍNEK, do brány Vojtěch DOHNAL

trenér: Libor SMEJKAL ml, vedoucí: Libor SMEJKAL st.

 

SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Martin GREPL, Josef LIČKA „K“, Filip NOVOTNÝ (80´. Michal PETŘEK), Tomáš MUSIL – Radek CHALABALA, Miroslav MATOUŠEK, Tomáš SÁDLÍK (74´. Václav NOVOTNÝ), Filip LUSKA (86´. Roman SEDLÁŘ) – David GOTTVALD, Ondřej BAČOVSKÝ

na lavičce byli připraveni: do pole Lukáš MRNUŠTÍK, do brány Ondřej KOSTELKA

trenéři: Petr MATULA & Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Pod dálničním mostem se na krásném pažitu odehrál další boj o divizní body. Domácí tým nastoupil oslaben o dva hráče základní sestavy, během úvodní půle navíc musel mladý kouč Smejkal dvakrát nuceně sáhnout do základu, neboť zdravotní stav dvou hráčů se neslučoval s pobytem na trávníku.

Vyškov přijel do Velkého Meziříčí kompletní, vyjma dlouhodobějších absentérů. Pouze na lavičku usednul V. Novotný, který během týdne polykal antibiotika.

Domácí tým v minulém kole prohrál 3:0 ve Veselí nad Moravou, my jsme, jak známo, otevřeli na vedlejším hřišti ve Vyškově střelnici s béčkem Kroměříže.

 

Prvních pět minut se stalo klasickou záležitostí, když se oba týmy oťukávali jak zamilovaní na prvním rande. Iniciativu s vyznáním lásky (vstřelením gólu) na sebe vzal Martin Grepl, který se propichem na pravé straně hřiště dostal do centrovatelné pozice, na bližší tyči balon poslal technickým volejem na levou tyčku Josef Lička.

Inkasovaná branka nás nakopnula, domácí zcela otřeseni úvodem zápasu.

Hráli jsme tvrdě, po zákroku našeho hráče musel již ve 20. minutě z placu odejít David Polák, nastoupil hráč s krásným vlasteneckým příjmením: Pavel Wasserbauer. Davidu Polákovi se tímto za zákrok našeho hráče dodatečně omlouvám a přeji si, aby se mu nakopnutý kotník dal v co nejkratší době do pořádku.

Ve 27. minutě bránící Filip Luska šikovně odkopnul balon před dotírajícím domácím hráčem, v levé lajně balon potáhnul Josef Lička, míč stahoval k bráně Pöpperla, jenž očekával střelu na bližší tyč. Místo střely se zrodila nahrávka podobná spolupráci z Eura 2004 Poborský-Šmicer, na pravé tyči balon do prázdné brány v pohodě zasunul Filip Novotný – 0:2.

Nejméně vyrovnaný souboj se odehrál ve 33. minutě: Josef Lička vs. levá tyčka. Škaredý náraz do hýždí udělal z Ličky padlého kapitána. Díky láskyplné péči prstíků kouče Gottvalda na postiženou prdelku Ličky v kombinaci s mastičkou se mohl Pepíček po pěti minutách vrátit na trávu.

Ve 35. minutě musel domácí stratég střídat podruhé, ze hry šel Tomáš Kuřátko, kterému se udělalo po týdnu na antibiotikách na hřišti nevolno, jeho místo zaujal Josef Láznička.

Domácím bylo ještě více nevolno po krásných stodvaceti sekundách hry: ve 42. minutě chytrou technickou střelou ze šestnáctky zvýšil Tomáš Musil na 0:3, o dvě minuty později po výborně načasované Greplově nahrávce pádil v samostatný nájezd Josef Lička, střelou ze 14-ti metrů rutinérsky na levou ruku gólmana Pöpperla střílí čtvrtý gól Vyškova – 0:4.

 

O poločase záasobil mozky všech slyšících nápaditý a jako vždy dobře připravený velkomeziříčský hlasatel. Klobouk dolů...!

 

Zajímalo by mě, co se stalo o poločase v obou kabinách, neboť týmy nastoupily vyměněné.

Domácí hráli bez bázně a hany, vědomi si faktu, že nemohou již nic ztratit začali útočit, defenziva Vyškova se najednou ocitla pod tlakem a ručička na ukazateli otáček za minutu se šroubovala nebezpečně vysoko. Do tlaku domácích se vešla vložka v podobě spálené 100%-ní šance útočníkem Vyškova, ale to bylo tak vše.

Domácí kapitán Smejkal zazdil největší šanci domácích, když balon z jeho kopačky za vydatné pomoci Holáskových rukou, skončil na břevně.

Hráči z města Alpy se přeci jen dokázali střelecky prosadit, byť se trefili z penaltového puntíku, když na něj ukázal sudí Kůrka, jemuž neuniklo zahákování Martina Grepla metr ve vápně. Z penalty se trefil v 65. minutě Lukáš Liška, když balon kopnul na levou ruku gólmana Holáska – 1:4.

Do konce zápasu si domácí vypracovali několik standartních situací, obrana Vyškova si s centry z trestných kopů, či od rohového praporku dokázala poradit, odváží si tedy poprvé v historii divize dorostu ze zápasu s VelMezem tři body (podzim 2009 1:3, jaro 2010 0:0).

 

V dalším zápase se utkáme na hlavním hřišti ve Vyškově s týmem SFK Vrchovina v sobotu 25. září 2010 od 10:15.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

(Peti Ondrii, 19. 9. 2010 19:33)

NICE borci!:) vyskovska masina se rozjizdi..