Jdi na obsah Jdi na menu
 


srdeční orgán zachránil Orbán

19. 4. 2010

SK HANÁCKÁ SLAVIA KROMĚŘÍŽ „B“ - SK ROSTEX VYŠKOV 0:1 (0:1)

branka: 24´. Pavel ORBÁN

ŽK: 24´. Michal PANÁK (faul) – 66´. Josef LIČKA (faul), 79´. Ondřej KRÁL (faul)

rozhodčí: Petr MRÁZEK – Josef DOSTÁLEK, Lukáš HLADIŠ

diváků: 35

 

hráno v neděli 18. dubna 2010 od 10:15 na umělé trávě v Kromeříži v rámci 17. kola divize staršího dorostu

 

SESTAVA SK HS KROMĚŘÍŽ

 

Dominik ZAVADIL – Martin POSPÍŠIL, Martin KOVÁŘ, Adam SLOVÁČEK „K“, Jan URUBEK – Michal PANÁK (75´. Milan ŠTĚRBA), Dominik MATUŠKA, Michal AXAMIT, Lukáš OSLZLA (46´. Jakub KAPOUNEK) – David HAUSKNECHT (46´. Tomáš ORÁL), Zdenek NOVOTNÝ

na lavičce byli připraveni do pole Roman PANÁČEK, Ivan JARMER, do brány Jiří VONDRÁČEK

trenér: Marcel VOJTÁŠEK, vedoucí: Leoš PŘECECHTĚL, masér: Jaroslav SVOBODA

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Miroslav MATOUŠEK (78´. Jan MÜLLER), Ondřej KRÁL „K“, Josef LIČKA, Václav NOVOTNÝ – Martin GREPL, Jakub GALIA, Ondřej BAČOVSKÝ, Pavel ORBÁN (71´. Filip LUSKA) – Jakub POPRIK (84´. Libor CHUDÝ), Filip NOVOTNÝ (89´. David GOTTVALD)

na lavičce byl připraven do brány Jakub KOPECKÝ

trenér: Petr MATULA, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka + dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Po dvacetiminutové projížďce po novém úseku D1 nás uvítalo jarní ráno v hanáckých Aténách.

Domácí klub šetřil travnaté plochy, proto se utkání odehrálo na umělé trávě. Vyškov na této umělce za poslední rok hrál 2x, pokaždé z toho byly prohry (starší dorost na jaře 2009 v MSDL 0:2, muži na začátku března 2010 s domácími třetiligovými muži v generálce 1:7).

Domácí tým se nemohl spolehnout na přípradné posílení z A dorostu, jelikož skoro souběžně hráli dorostenci se Zlínem na Luhačovické umělé trávě

Na místo činu se vrátil Filip Novotný, na podzim působil v A dorostu Kroměříže, hrající MSDL. Ale dostal rozum a vrátil se.

Naši chlapci měli před sebou vcelku těžký úkol: ukrást Slavii bod, nejlépe však tři. Po předchozích výsledcích a z nich pramenící bilanci (0-2-1, skóre 1:2) se nám začaly pomalounku polehounku přibližovat příčky v tabulce, o které nemá nikdo zájem.

 

 

Samotné utkání nenabídlo mnoho zajímavých akcí, přesto jsem se zkusil napodobit Chucka Norrise a upletu z hovna bič. Mimochodem – věděli jste, že slavný Americký herec je bratrancem zpěvačky Zuzany Norisové, známé herečky z Rebelů od Filipa Renče?

 

V desáté minutě trestný kop Pavla Orbána byl odhlavičkován na roh, k němuž si stoupnul Jakub Galia. Jeho centr přiletěl pouze na hlavu slávisty Zdenka Novotného na přední tyči Zavadilovy brány.

Václava Novotného za jeho nepřístojnosti na pátečním tréninku vytrestal jeden z domácích hráčů nechutným úderem ruky na ucho. Po krátkém ledování na lavičce nám Wincek oznámil, že je jeho stav v pořádku. Asi chtěl už pomoci svým spoluhráčům, přestože v pořádku jeho ucho nebylo. Na kontrolní otázku jeho (ne)slyšení „půjč mi stovku“ odpověděl „cóóóó?“.

 

Minutu po facce, tedy ve 13. minutě jsme zahrávali další rohový kop, odražený míč chtěl napálit Martin Grepl, nakonec z naší útočné standartní situace byl brejk domácích, který zažehnal odkopem do zámezí Miroslav Matoušek.

Po deváté stovce odehraných sekund kopali domácí trestný kop, vypadal jako roh mladších žáků. Centrovaný míč vystřelil ze 13 metrů Dominik Matuška, třemi metry minul břevno Holáskovy svatyně.

Bývalý Kroměřížan Filip Novotný svým centrem z levé strany našel jen hráče v sešívaném dresu, jenž galantně nabízel Jakubu Galiovi míč. Bohužel středopolař hostí balon nedostihnul.

Fanoušek Arsenalu Galia se činil i v 17´. - vybojoval v pravém křídle balon, prostčil jej na Poprika, ten vystřelil ze „16“, gólman Slavie Zavadil v pádu vyráží. Před dobíhajícím Václavem Novotným balon na roh odklidil domácí stoper.

Od 24. minuty jsme vedli! Trestný kop po žlutém faulu Michala Panáka zahrával Pavel Orbán. Balon z pravé strany i s pomocí větru přeletěl domácího gólmana a zapadnul za levou tyč – 0:1!

Domácí měli po Orbánově bloku tři minuty před poločasovou pauzou výhodu rohového kopu, Jan Urubek ale roh mizerně zahrál, na přední tyči jeho přízemní centr v klidu odklidil Josef Lička.

 

Ve druhé půli se stalo zajímavého tohle:

 

V 58. minutě se ocitnul v samostatném nájezdu Jakub Poprik, ale potvrdil, že samostatné nájezdy vůbec nezvládá zakončit. Nutno říci, že byl obtěžován ve finální fázi (předstřelbová) dobíhajícím hráčem domácích. Na druhou stranu – času na střelu měl dostatek, prostě nejlepší okamžik pro zakončení prováhal.

 

Domácí se snaží zatlačit Vyškovany před Holáskovo velké vápno. Velmi často jejich akce postrádají přesnost. Místo toho, aby využili výhodu hry po větru, tak svou přilišnou razancí při kolmicích dělají z výhody větru nevýhodu. Naši hráči sílu větru nejlépe poznávají při odkopech z defenzivy, míč často nepřeletěl ani půlící čáru.

Pokud se již dostali hrači Hanacké Slavie do našeho velkého čtvrece ztroskotali na Holáskovi, nebo na pozorně a poctivě pracující defenzivě.

 

Do vedení jsme se dostali i žlutými kartami – v 66´. Josef Lička fauloval a už ji měl. Ten samý přestupek udělal i v sobotním zápase za „B“ tým, pokladník bude mít radost, vedení týmu za jeho nedisciplinovanost pokladníkovu radost nesdílí..

Druhou kartu viděl kapitán výběru trenéra Matuly Ondřej Král v 79´. za faul.

 

Výhrou jsme se dostali na 7. místo v tabulce se ziskem 22 bodů, bilance 6-4-7, skóre 19:17.

 

Další utkání sehrají naši dorostenci v neděli 25. 4. 2010 od 10:15 s týmem Bohunic, kterým máme vracet porážku 0:2 z podzimu 2009.

Bohunice o víkendu remizovaly ve Velkém Meziříčí 2:2 (1:1). Branky za tým Tatranu dali Vrba a Damborský.

V tabulce jsou Bohunice na 3. místě, bilance 10-2-5, 33:27, 32 bodů.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář