Jdi na obsah Jdi na menu
 


SPARTA - VYŠKOV

9. 5. 2009

Úvodem dnešního článku zdravím do Prostějova sestru trenéra Gottvalda a mám prosbu, zda by mě mohla vyšetřit, neboť se mi z naší impotence sráží krev.

Na sobotní taneční parket nás vyzvala Sparta Brno. K utkání jsme výjimečně odcestovali osobními auty. Po cestě posádka jednoho bílého vozu nabrala kapitána týmu Jana Daňka, který byl den předem hostem Marka Coufala v Rousínově. Mám informaci, že si Marek za peníze zinkasované za vrácení lahví od pití, jenž bylo večer vypito, koupil vedle v Mountfieldu křovinořez.  Na Spartě nás čekal krásný pažit. Nad trávou Sparty Brno údajně slintají všichni milovníci marihuany.

Domácí nastoupili k utkání v rudé sparťanské kombinaci ( M. Neděla by měl radost ), my jsme měli dresy líbící se vyškovské rodačce Kláře Medkové – tmavě modré bez reklam, k tomu bílý spodek.

Lavička praskala ve švech a nebylo to jen dílo mých tukových buněk – celkem 6 lidí (plus P&R). No, lidí… nechci jmenovat synka soustavně stříkajícího na spoluhráče. Odnesli

to nejvíc P. Líznar a J. Kopecký – trenky obou náhradníků se leskly vlhkem od 5. minuty.

 

Po pěti minutách hry jsme vnikli do šestnáctky. To by si ale musel Amor P. Janovský uvědomit, že není na Purkyňce na palubovce. Protože místo střely na bránu z 15 metrů zvolil nesmyslnou nahrávku na L. Kuběnského. Do ofsajdu.

V 17. minutě na sebe upozornil L. Kuběnský tím, že komentoval stabilitu domacího hráče po jeho faulu – a vyjma ŽK inkasoval jako bonus „demenci“. Minutku nato měl impertinentní řeči i domácí J. Krejčí a na karty to bylo 1:1. V 30 minutě Sparta vedla na karty 2:1 – faul J. Kučery neuniknul zraku sudího. A abychom nezaostávali, tak  se žlutilo opět – tentokrát za faul viděl kartu J. Gottvald. Na karty 2:2.

Ale bylo ZLE !!! Na karty remíz, na góly tečeme: 37. minuta a po nahrávce O. Skoupého vsítil úvodní gól zápasu M. Surynek.

 

V úvodním dějství byla hra plná nepřesností ovlivněná neumětelstvím hráčů obou týmů. Na kvalitu trávy by vymlouval jen idiot.. Bohužel jsme inkasovali opět velmi laciný gól, lacinější než litr mlíka v Lidlu.

 

Do druhé půle byl poslán do hry J. Zůna, v šatně zůstal L. Kuběnský. Nastala 53´. Bylo nám ještě víc zle – z prostoru levého beka Vyškova přilétnul centr přesně na hlavu J. Krejčího a stav byl 2:0.

120 sekund od gólu uteklo jak voda a V. Chubirka, popáté chycený do ofsajdu, vynadal sudím – ŽK + další „demence“. To bude rozlučka, už se těším :-).  Pasáž od 50. do 60. minuty byla bohatá na události do ZoU – na přelomu 57´. a 58´. jsme dali gól – J. Daněk dal konstruktivně balon do křídla, P. Janovský vyběhnutého gólmana domácích přehodil – 2:1.

V 73´. minutě přeházel trenér hostí R. Gottvald hráče ve stylu „škatule, škatule, hejbejte se!“ hlavně kvůli dvojímu střídání – ze hry byli staženi V. Chubirka s P. Pazderou, nastoupili V. Novotný a P. Líznar. Právě druhý jmenovaný spálil velkou šanci, když z deseti metrů napálil balon metr vedle levé tyče.

Definitivní tříbodovou pojistku vyrobil svou nahrávkou M. Surynek a D. Presl dokonal dílo zkázy – Sparta vede 3:1.

My jsme odmítnuli snížení – J. Daněk výborně zapresoval, snaha plodila ovoce. Získaný balon céčko chtělo přehodit přes gólmana a povedlo se mu přehodit i bránu.

Podruhé P. Líznar a podruhé odmítnutí – v soboji s gólmanem tváří tvář mířil těsně vedle tyče.

 

FC SPARTA BRNO – SK ROSTEX VYŠKOV   3:1 (1:0)

Branky: Surynek, Krejčí, Presl – Janovský

ŽK: Krejčí, Kučera, Šeliga – Kuběnský, Gottvald, Chubirka

Rozhodčí: Drápal Petr – Stloukal Pavel, Virčík Vlastimil

Diváků: 35

 

SESTAVY:

SPARTA BRNO: Brodecký M. – Neumann J., Sloboda T. (78´. Feifer J.), Šeliga D. (32. Horček M.), Kvarda L. – Krejčí J., Skoupý O. (85. Horák T.), Presl D., Hlavinka R. – Kučera J., Surynek M. trenér: Zach Petr, vedoucí: Forman F., lékař: MUDr. Lejska M.

Na střídání byl do pole nachystán ještě M. Martinec a náhr. brankář M. Tůma.

 

VYŠKOV: Kuchynka J. – Poprik J., Gottvald J., Forro D., Hochman P. – Žoček M., Daněk J., Janovký P., Chubirka V. (73. P. Líznar) – Pazdera P. (73. Novotný V.), Kuběnský L. (46. Zůna J.). trenér: R. Gottvald, vedoucí: Já. Do pole byli nachystáni: D. Gottvald, L. Chudý, do brány náhr. brankář J. Kopecký.

 

ZVONEK ZÁPASU: V. Novotný na lavičce náhradníků si ukazoval na čelo a ptal se D. Gottvalda: „Včera se mi udělal na čele jebák. Mám ho tam?“

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář