Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. květen-st. svátek: Den Vítězství. Splněno!

9. 5. 2010

SFK VRCHOVINA – SK ROSTEX VYŠKOV 0:3 (0:0)

branky: 60´. Ondřej KRÁL, 65´. Filip NOVOTNÝ, 66´. Jakub POPRIK

ŽK: 60´. Petr BLAŽÍČEK (faul) – 79´. Jakub GALIA (faul)

rozhodčí: Zdeněk PETR – Mirka BÁRTOVÁ, Jan KLINER

diváků: 45

 

hráno v sobotu 8. května 2010 od 14:15 na trávě v Novém Městě na Moravě v rámci . kola divize staršího dorostu

 

SESTAVA SFK VRCHOVINA

 

Radek TOMAN – Miroslav PEKÁREK, Marek HOMOLKA, Martin DRDLA, Jan KRÁLÍČEK „K“ - Pavel VAŇÁTKA (55´. Matěj ZELENÝ), Jan KOLAŘÍK (85´. Jan JANÍČEK), Lukáš SLAVÍČEK, Ondřej ŠANDERA (82´. Lubor BUŘVAL) – Jan PECH, Petr BLAŽÍČEK

na lavičce náhradníků byli připraveni do pole: Viktor ŠORMA, Martin KŘENEK, do brány Patrik CHRÁST

trenér: jméno nevím, ale BOREC!

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Patrik PAZDERA, Josef LIČKA, Ondřej KRÁL „K“, Václav NOVOTNÝ – Martin GREPL, Jakub GALIA, Ondřej BAČOVSKÝ (82´. Jan MÜLLER), Pavel ORBÁN – Jakub POPRIK (84´. David GOTTVALD), Filip NOVOTNÝ (68´. Filip LUSKA)

na lavičce náhradníků byl připraven do brány Jakub KOPECKÝ

trenér: Petr MATULA, asistent: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka + dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Devadesátiminutová jízda do Nového Města na Moravě proběhla zcela v klidu, chvílemi nás bavily zajímavé věci: trio Holásek a dva bratři Novotní si našli nového kamaráda v Rousínově (ladné pohyby v kombinaci s jeho tričkem=hned nám bylo jasno), pštrosí farma za Křižanovem, kachna a bažant přes cestu. Bažant byl odvážnější, šel pomalým krokem, kachna zdrhala jak lidi ve čtvrtek v Kauflandu na akční zboží...

Při celkovém panoramatu na Nové Město nás zaujaly skokanské můstky.

Dnešní hudební odkaz směřuje do Rousínova: http://www.youtube.com/watch?v=5CLGtgovIqc

 

Tráva na hřišti po pátečním dešti byla měkká, přesně na kolíky č. 19.

Domácí kouč, rocker připomínající Josefa Vojtka, postrádal trio hráčů odvelených do „A“ týmu mužů, kteří si jdou za historickým postupem do divize. Takže nám nehrozilo, že by si chtěl Polnický, nejlepší střelec domácích, rozšířit svou sbírku branek.

Kouč hostů Matula musel oželet služby Miroslava Matouška z důvodu zdravotní indispozice.

 

Faul Miroslava Pekárka ve druhé minutě na Jakuba Poprika dal příležitost Jakubu Galiovi, aby si ověřil svou kopací techniku, bohužel z trestného kopu středopolař vysoko přestřelil.

Pravá strana se otevřela Martinu Greplovi v 6´., Martin nebyl schopen přesně odcentrovat, z čehož pramenilo rychlé přečíslení domácími, zakončené střelou Petra Blažíčka do Holáskových rukavic.

Josef Lička skluzem odebral balon Blažíčkovi, domácí v 7. minutě zahrávali rohový kop, který nadělal v našem velkém i malém vápně hodně neplechy. Osvobodil nás tradičně Ondřej Král dlouhým odkopem.

O minutu později se v čisté gólové šanci ocitnul agilní Blažíček, netrefil ze sedmi metrů bránu!

Po krátkém ošetřování nakopnutého kotníku Filipa Novotného se právě tento hráč dostal do první vážnější šance hostů, pohrdnul.

Běžela 30. minuta, střelu z cca 25 metrů vyslal na Holáska Lukáš Slavíček, bránu minul. Totožná situace na druhé straně v 36. minutě – pokus Jakuba Poprika z 25 metrů o metr vedle.

Mezi 37. a 43. minutou nám ztuhnul úsměv na rtech nejčastěji – domácí nás ostřelují, největší šance tohoto tlaku byla na první pohled nevýrazná střela z pravé strany, která se zastavila na levé tyči.

Minutu před koncem zkoušel štěstí Jakub Poprik, jeho pokus si s razancí nepotykal, půle končí bez branek.

 

Hned po výměně stran se ocitnul osamocen na velkém vápně Ondřej Šandera, jeho prudký projektil letěl metr vedle Holáska, ten vyráží.

Kolem nového kamaráda z Rousínova asi přestaly létat otázky v 54. minutě, konečně se naši hráči plně koncenrují na hru nejen obrannou, ale konečně i na útočnou, a to nejen sporadicky.

První pokus měl Filip Novotný – řítil se sám na bránu, dva beci jej stíhali, náš útočník balon zaseknul, ale se střelou nesmyslně dlouho otálel, když už se rozhodnul střílet, tak trefil protihráče metr od sebe.

V 56. minutě Jakub Poprik sklepnul balon Ondřeji Bačovskému, pokus minul kýžený cíl – balon letěl přes celou bránu, ale do prostoru sítě u zadní tyčky se nevešel.

V 60. minutě jsme se konečně prosadili – Ondřej Král z trestného kopu z čáry určující pokutové území poslal přízemní střelou balon přesně k tyči. Dokonale tak byl potrestán faul na pronikajícího Jakuba Poprika 0:1.

Za pět minut byl stav 0:2!!! Jakub Poprik využil chybného vyběhnutí domácího gólmana Tomana, z brankové čáry přihrál zpět na Filipa Novotného. Tomu zůstal podobně jako doma s Bohunicemi balon pod tělem, ale i tak dokázal Filip dostat balon k pravé tyči.

Vrchol extáze přišel v satanské minutě - 66. minuta 0:3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aktéři předchozí branky si role vyměnili – Filip Novotný křivou kolmicí našel v náběhu Jakuba Poprika, ten z penaltového puntíku kolem gólmana Tomana určuje majitele tří bodů.

 

Po vstřelených brankách jsme opět začali hrát svou kombinační hru, svěřenci sympatického kouče v „eintrachtu“ AC Milano si hodně dobře zaběhali bez míče. Když začala naše hra spadávat z exibičního podání do profesorského, kouč týmu Petr Matula okamžitě ostře usměrnil svoje ovečky do příslušného chlívečku (rozuměj levelu hry).

Opaření domácí se na nic nezmohli, žádný z jejich záverečných pokusů neohrozil drzého Holáska. Drzého píšu zámerně, jelikož si dovolil málo vídanou věc – pět metrů za velkým vápnem udělal kličku jednomu hráči domácích, bylo mu to málo, tak udělal kličku i druhému, poté přesně rozehrál.

 

Shodli jsme se na faktu, že nás Tomáš Holásek v prvním poločase hodně podržel, nejlepším hráčem včerejšího zápasu se tak stal: tým starších dorostenců za kolektivní výkon. Gólman pochytal co měl, obrana si odvedla svou práci, oba útočníci dali po gólu, výhrady bych měl pouze ke středovým hráčům za jejich bezkrevný výkon v prvním poločase. Asi přemýšleli jak vyloudit na Filipu Novotném číslo na krasavce z Rousínova...

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář