Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znojmo

31. 5. 2009

Předem upozorňuji, že tento článek vzniká dvě hodiny po zápase a jako uklidňující sedativa mi slouží hudba v produkci Karla Gotta, Erasure, Erose Ramazzottiho aj.

Pršelo jako o závod, mužstva Vyškova a Znojma čekalo další utkání v rámci MSDL, tentokráte v Drnovicích proti týmu 1. SC ZNOJMO. Hosté se potácejí na 14. místě tabulky a perou se tohle místo s týmem Karviné. Před zápasem jsem pustil vedoucímu hostí písničku z dílny Yoyo bandu – „Tam v Karviné“.

Zajímavostí je i fakt, že hlavní sudí si někam odskočil před zápasem s trenérem Znojma. Asi pan Chabiča obchoduje s vínem a kupoval si kanystry Znovínu. Ale možná ne víno, možná masné výrobky, neboť trenér hostů má shodné jméno jako předseda svazu výrobců masných výrobků ČR.

My jsme nastupovali do zápasu s kombinovanou sestavou. Chyběl oslavenec Žoček (udělal maturitu a pak pil), dále chyběli L. Chudý. J. Zůna a P. Hochman, kterému údajně vytáhnuli z kolena vodu. Což je nesmysl, neboť Rufus vodu v životě nepil.

Když mužstva nastupovala, vypadalo to, že hraje M´borough s Readingem. Domácí komplet v červeném, hosté měli námořnické úbory ( modrobílý pruh ), modrý spodek.

 

Utkání bylo zahájeno za neustálého deště, jehož vlezlost se dala srovnat se Svědky Jehovovými v neděli dopoledne.

Po 175 sekundách hry vystřelilo Znojmo na bránu a J. Kuchynka vyráží nad. Následný rohový kop byla jen formalitka. Od 6. minuty měl Vadim Chubirka na kontě žlutou kartu za škaredý skluz na hostujícího zadáka. Sjel ho jak Sněžku.

Stav bez branek vydržel do osmé minuty, kdy přišel roh. Byl očekáván mlýnicí hráčů obou teamů v malém vápně domácích. Brankář byl velmi tísněn při vyrážení balonu a tlak byl potvrzen kvalitou vyražení, jelikož balon vyrazil k zadní tyči. Tam byl s ostrými nachystaný L. Palička a našel oněch 40 centimetrů prostoru mezi tyčí a levou haxnou V. Novotného – 0:1.

Ve 20´. přišel trestný kop z 23 metrů, exekutor J. Daněk dal míč kolmicí po zemi do vápna a následný centr si stáhnul znojemský brankář. 0 3 minuty později souboj hodný Zlaté tretry – sprint L. Kuběnského  s bekem Znojma. Vítězem byl defenzivní hráč hostů. Kdyby nevyhrál, tak frčel „Zub“ sám na bránu.

Trpěli jsme 30 minut deště a přišla velká šance domácích. Centr P. Pazdery ze strany, J. Daněk s pokusil o střelu, která byla málo razantní a V. Chubirka se k dorážce, bohužel, nedostal.

V 37. minutě uviděl hostující hráč Mladen Ushev žlutou kartu, neboť zezadu fauloval P. Pazderu. Po tomto zákroku letěl P. Pazdera dva metry luftem. Letadélko Káně hadra.

Do druhé půle nastoupili soci beze změn v základních sestavách a šlo se na věc.

Do 62.´celkem nuda. Pak se domácí vedoucí pokusil nahrát balon kopnutý do autu rychle na jednoho z hráčů Vyškova a hodil tlamu. Sklidil jsem vcelku velkou odezvu. Všichni se mi vysmáli. Šest desítek minut bylo historií a už jsme tekli nula dva. Druhou branku nám vstřelil hostující P. Lapeš, když těžil evidentně z offsidového postavení. Tento moment mě namíchnul a měl jsem po utkání.

Posledních patnáct minut se neslo v tlaku Vyškova a přišlo i snížení – 80´. J. Gottvald, 1:2. Naše slabá stránka je, že rychle po vstřelení gólu inkasujeme. A taky že jo. 82´. – 1:3. Autor gólu L. Zifčák. Poté naše mužstvo kousalo do soupeře ještě více a trestný kop O. Krále z levé strany hřiště nadzvednul před gólmanem hlavou L. Kuběnský. Balon zapadnul na zadní tyč. 2:3. Ihned po rozehrávce hlavní sudí odpískal konec zápasu. Bezmoc. Frustrace. Nasrání. Nashledanou.

 

SK ROSTEX VYŠKOV – 1. SC ZNOJMO, s. r. o. 2:3 (0:1)

Branky Vyškova: 80´. J. Gottvald na 1:2 (V. Chubirka), 90´. L. Kuběnský na 2:3 (O. Král)

Branky Znojma: 8´. Palička 0:1, 70´. Lapeš 0:2, 82´. Zifčák 1:3

ŽK: 6´. V. Chubirka , 76´. P. Líznar – 37´. M. Ushev, 70´. M. Vyžrálek

Nejslabší v zápase: Chabiča – Sedlář, Pospíšil (nejhorší výkon sudích v sezoně, zlatej Langhammer v Olomouci)

Diváků: 41

 

Sestavy:

VYŠKOV: Kuchynka J. – Poprik J., Novotný V. (58´. Líznar P.), Gottvald J., Forro D. – Janovský P., Král O., Daněk J., (77´. Macek M.), Chubirka V. – Pazdera P., Kuběnský L.

Na lavičce byl nachystaný náhr. brankář J. Kopecký. Vedení týmu: jako vždy.

 

ZNOJMO: Vychodil T. – Procházka Z., Hycl J., Palička L., Bárta L. (62´. Zifčák L.) – Ushev M., Bartl R., Lapeš P., Vyžrálek M. (87´. Bazal J.), Jedlička L., Bula V.

Na lavičce byli nachystáni Jakub P., Slušný J., Doleček J., náhr. brankář D. Šilinger.

Trenér: JUDr. Steinhauser Miroslav, vedoucí: Barteis Z., asistent: Paul M.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Smůla...

(Goty, 31. 5. 2009 22:07)

Viděl bych to tak, že ikdyž sme bojovali hráli podle mého jeden z NEJ zápasů sezony tak když je něco dopředu domluvený tak to prostě nezlomíš...:(
pozitivum je, že ikdyž bylo všecko proti nám dali sme 2góly takže: tak kdyby to bylo celou sezonu nebo co tak sme jich možná těch gólů dali i víc LOL:D