Papriky k plnění na zimu
Vybereme si velké pěkné papriky a mohou to být zase kapie jelikož jejích dužina je nasládlá ale i chuťově výraznější.Ale každopádně na plnění mají být masité.Jsou dobré i slovenské zelené
papriky jsou i větší.Množství si určí každý sám podle počtu strávníků.
Papriky jako v předešlém receptu odřízneme vršky vyčistíme od semen a dáme na krátkou dobu do horké vody.A ihned dáváme do sklenic.Do hlubší mísy si dáme několik rajských protlaků,
rozředíme převařenou vodou,osolíme ocukrujeme trošku osolíme opepříme a podle chuti můžeme přidáme i ocet nebo citronovou šťávu a promícháme
papriky touto omáčkou zalijeme,uzavřeme a sterilizujeme 25 minut při 100stupních.V zímních měsících je pouze naplníme masem s rýží a dáme do hrnce s omáčkou přidáme pár zrnek pepře pár zrnek nového koření a bobkový list a necháme vařit na tichém ohni.Po uvaření můžeme podávat s knedlíkem to už záleží na každém zvlášť.
Náplň: mleté hovězí,vepřové též.Smícháme , osolíme přidáme nadroboučko pokrájenou cibulku
pepř sůl, rozemnutou saturejku ,1lžíci polohrubé mouky,1 vajíčko vše dobře promícháme a naplníme papriky každý vršek naplněné papriky namočíme do hladké mouky.Poskládáme do hrnce otvory naproti sobě.zalijeme rajskou omáčkou ve které byly papriky naloženy a dáme vařit na malou teplotu aby se nevyklepala náplň mouka s kterou jsme omočili každou papriku zahustí omáčku ale také zajistí že náplň zůstane v paprice.