Jdi na obsah Jdi na menu

3.7.2013 - Tak co by jste na to řekli. Dneska se Albertovi narodilo 8 krásných zdravých potomků. 4 fenečky a 4 pejsci. Doufejme, že se budou mít čile k světu a najdou se bezva páníčci aby měli krásný a pohodový psí život. Držím jim palce. ... ja su tak ščasné :-)

31.3.2013 - Tak ten můj kluk Albert Danarny mě udělal šťastným dědečkem :-) Darinka mu porodila 4 krássná štěňátka - 1 kluk a 3 holčičky... holka měla hodně namále, zdravotní komplikace nás připravila o 7 štěňátek, ale hlavně že to dobře dopadlo a Darinka je v pořádku společně se šťěňátkama :-) koukněte na ně http://www.youtube.com/watch?v=hlh6gvWUevo&list=UUHPt2rDRDdFbG0x04QFkeLQ

30.1.2013 - ahoj všem... musím vám říct novinku, můj následník Albert poprvé nakrýval.... no p pravdě snad měl dbrou školu, protožejá už jsem velmi zkušený krycí pes :-) tak doufám že se mu vše povedlo. Vedl si výborně, na to že měl první šanci. Krásná fenečka "Darinka" jeho spolubojovnice na coursingu, bude snad dobrou mamkou, pokud se vše povedlo, držte nám palce :-)Koukněte jaká je to fešná fenečka...

darinka1.jpg

darinka.jpg

 

 

 

 

 

 

27.10.2012 - poslední letošní coursing.Opět Kralupy nad Vltavou. Jel jsem s paničkou a Albertem, jako zástupcem rodiny v coursingu... já už jsem totiž maličko stařík ... v prosinci 11 let takže už ám po "sezoně", ale to nevadí baví mě to jezdit a sledovat ten šrumec. Je zajímavé že ať jedeme kam jedeme tak dopadneme vždycky stejně. Darinka, Baju 1. a 2. místo a na kluka zbyde 3.místo. Je to jako přes kopírák. Tentokrát nám tedy vůbec nepřálo počasí. Byla strašná zima jen 0,5°C , větrno, déšť , sníh... no hrůza.... bylo to dlouhé a mrazivé. Ale už jen ten kdo nastoupil na start byl hrdina... fakt jsou dobří že to odběhali. Ale i tak jsme si to užili, už teď se těšíme na jaro až zase začnou akce.... v zimě už jen klasické zasněžené venčení... ale i to je krásné když jde člověk lesem a nebo polem a křupe vám pod nohama třpytivý sníh, občas někde nějaká stopa... užijeme si to tak jako tak.

23.9.2012 - jsme zajeli s paničkou a synkem Albertem na coursing do Tisé u Děčína na Nord coursing cup. Albert byl 3 a holky DArinka a Bája samozřejmě před ním... bohužel je to pes a asi se od něj čeká větší nasazení než od feneček tak má vždycky horší bodování. Je rychlejší, je první v cíli ale bohužel ta dravost mu chybí... prostě gentleman. Ale jinak se to moc povedlo, bylo krásné počasí, já se pěkně prošel, pokoukal po holkách a užil si to už v klidu bez velkých emocí. Dráha byla moc pěkná ve zvlněném terénu, tak bylo zajímavé kdy se kdo vynoří .... bylo to opravdu moc pěkné. 

Jaro 2012 - první cousring synka Alberta je za námi. Tentokrát Chlumec nad Cidlinou... nádhera, krásné prostředí, váborná trať a super organizace. Jel jsem opět jako doprovod a protože jela i Darinka což je opravdu fešná čtyřnohá slečna, tak jsem jí nezpustil z očí a dělal jsem jí "společnost" Albert běhá opravdu pro zábavu, a jak říká jedna zkušená chobatleka a majitelka boxerů kteří jsou opravdu dobří coursingoví běžci..."Albert běhá tak aby si nerozcuchal pěšinku..." je to gentleman a když běží s fenečkou tak jí opravdu dává v zatáčkách přednost.. no a pak tedy sklízíme ta 2.místa, jakož i tentokrát :-) Ale jde o zábavu a o protažení kostí. Já jako vždy jako doprovod... Jinak krásné lesy, louky... klid a pohoda při venčení, paráda. Moc se mi tam líbilo, doporučuji. Tak zase někdy příště... asi na podzim v Kralupech. Teď v létě se Albert věnuje cvičení takže to vypadá že se uchodím protože chodím všude s ním a koukám jak mu to jde a nebo jak se mu nechce... ale připravuje se na podzimní a všestranné zkoušky tak mu musím dělat podporu a dozor aby to zvládnul. Tak nám držte palečky a pacinky... určitě dáme vědět jak to šlo a jak jsme dopadli.

27.10.2011 - Víkendová akce byla dost náročná, absolvovali jsme s kluke a paničkou barvářské zkoušky a barvářské zkoušky honičů v Obroku organizované OMS Česka Lípa. Vám povím, že to je jedno z nejlepších sdužení co jsem s paničkou navštívil. Příjemní, milí a organizačně velmi schopní lidé v zeleném... opravdu klobouk dolů. Můj synek Albert se opravdu vytáhnul a k údivu všech přítomných získal absolutního vítěze barvářských zkoušek honičů s počtem bodů 244/I.cena. Opravdu nečekané vítězství ... jj klukovi i paničce to sedlo a podali super výkon jsem na ně pyšný... taky jsme se v tom lese sakra nalítali a vyřádili... cvičili jak šílení a já co by morální podpora a doprovod jsem na to bděl bystrým okem :-) Hej jsem zvědav kdy znovu propukne to lesní a luční šílenství, něco jsem zaslechl, že se budou chystat na další zkouška... potěš příroda, to bude halali :-)) ale jo baví nás to všechny tak proč ne... lepší než se vyvalovat doma ... to můžeme až už nám to nepůjde.. ale do té doby hurá do lesa :-)

p1010428.jpg            p1010425.jpg

9.10.2011 - Pozor tento den se konala jedna důležitá akce. Bohužel ani ne tak pro mě, jako pro mého synka Alberta. Chtěl by dělat zkoušky honičů, ale k tomu je potřeba ověřit si jak se zachová při jedné disciplíně - setkání s černou zvěří u obůrky a jeho reakce. Bylo nám to umožněno zkusit si to v Tuhanci a to u pana Radka Černého který má v honitbě oboru s kancem jménem Franta. Bohužel Albert se nevytáhl... po lehké pauzičce kanvce v oboře našel... ale nelásil jeho nalezení a pak dokonce když byl vpuštěn do oboru  ke kanci tak se role obrátili a kanec v podstatě naháněl Bertíka... asi se chtěl kamarádit :-) BYla to docela legrace... dokonce máme i nějaké fotečky...

p1010401.jpg

p1010403.jpg

 

 

 

 

3.10.2011 - se konal Kralupech nad Vltavou  coursingový závod M ČR. Jeli jsme tam s paničkou a Albertem. Já se bohužel už účastnit nemohu, ale Albert ano a tak jsem jel jako doprovod. M2lo být pěkně a tak jsme se tam rozjeli. Učili jsme si dlouhatánský den, ale stálo to za to. Albert vyhrál 1 místo v plemeni a 1 místo jako pes. Takže co víc si můžeme přát.

24.9.2011 - zaskočili jsme si do PKO Lidové Sady, Liberec na krajskou výstavu. Pořadatelem byl Klub chovatelů psů Liberec. BYl jsme ve třídě veteránů a jelikož sem tam byl zcela sám, tak jsem získal V1 a VT. Vyšlo nám počasí, bylo prostě krásně a dokonce jsem tam měl i svou bývalou partnerku Dunne z Teplic a 2 svoje potomky z E vrhu. Všichni se umístili výborně a určitě mají před sebou skvělou výstavní budoucnost. Já jsem tam byl tradičně i se svým stálým spolubydlícím a synkem zárověň - Albertem Ten se utkal ve třídě pracovní rovněž sám se sebou, hodnocen jako V1  a VT. Prostě jsme si to zase užili :-)

28.5.2011 - Tak jsme si zajeli na speciální výstavu dalmatinů do Mladé Boleslavi... bylo krásné počasí, teplo akorát, sluníčko, no prostě paráda. Povedlo se nám to jako už dlouho ne :-). Předvedl jsem se ve třídě veterán. Získal jsem V1, a nejlepší veterán co mě dooost potěšilo :-) Synek Albert soutěžil v třídě pracovní a povedlo se mu opravdu úspěšné předvedení V1, CAC. Takže pro oba radost až do rána. Moc pěkná výstava.

18.3.2011 - je jeden z těch krásných dní v mém životě ! Narodilo se nám 9 krásných, malých puntikatých, krasavců a krasaviček 5 kluků a 4 holčičky. Tak mi povězte, není to nádhera :-) ? Jsem moc rád, že se nám povedla takováhle nadílka, a věřím že všichni budou zdraví, krásní a šikovní pro své nové pánečky :-) Jseou mezi nimi černě i hnědě tečkovaní takže je z čeho vybíraz ... http://teckovanypritel.webnode.cz  

Jsem šťastný otec :-)

www.liunka.rajce.idnes.net

12.1.2011 - jsem si zaskotačil :-) promiňte,ale musím to tak říct ... Přijela za mnou má druhá láska Dunne z Teplic a udělali jsme si krásnou chvilku... co chvilku , skoro celé odpoledne :-) Přišel jsem, nakryl jsem, zvítězil jsem ... a musím říct že si cením obrovské trpělivosti mám partnerky Dunne, ale nakonec jsme se rozloučili oba ve vší spokojenosti :-)

14.11.2010 - hopsa hejsa do Prahy a zase zpět...tak jsme byli na klubové výstavě a já jsem si tam střihnul kategorii veterán kde jsem dosáhl na bednu takže V3 :-) paráda. A ten můj kluk Albert ten tedy zabodoval... nikdo jsme to nečekali ale získal titul Klubový šampion práce a to poprvé za 40 let existence Dalmatin klubu... tak to se tedy cení... mám z toho velkou radost ... takže co lidí... zapařímeeeeee !!! :-)

31.10.2010 - tak jsme opět byly v Kralupech nad Vltavou. Tentokrát na prvních Bertíkových závodech v coursingu. Moc se to klukovi povedlo, jsem na něj pyšný. Já jsem to jen sledoval a držel palce, pro mě už holt závodění skončilo, ale nevadí, občas si dám nějaký ten trénink a budu spokojenej :-)

12.9.2010 - Coursing v Kralupech nad Vltavou. Už hodně dlouho jsem si nezaběhal a tak nám panička udělala radost. Jsem jak blázen, jak vidím střapec natažený přes louku, nemůžu se ovládnout a řvu a řvu a tahám a musím prostě běžet... užil jsem si to, ještě k tomu nám vyšlo parádně počasí a tak to byl suprový výlet i se zábavou. Byl jsem se synkem Bertíkem a jeho sestřenicí Bájou. Oba dva si začali dělat licenci. Bája doběhla oba společné běhy ale Bertík se bohužel ve druhém společném běhu zranil (výron na přední pacce) a tak druhý běh nedokončil. Musí tedy běžet ještě jeden společný běh a jeden solo běh. Ale to není problém hlavně aby byl zdravý a v plné síle. Vypadá to že pojedeme do Kralup ještě jednou 2.10. a tak zase bude sranda a vzrůšo :-)

 

 

 

11.9.2010 - se konala v Liberci krajská výstavapsů. Zúčastnil jsem jako veterán. Dostal jsem V1, VT. Což je dostačující a uspokojující. Synek Bertík na tom byl lépe ten byl ve třídě pracovní a má V1, VT, krajský vítěz. Parádně jsme to oslavili hovězí šlachou po večeři.

 17.7.2010 - tak se nám to na NV v Mladé Boleslavi moc povedlo. Já sem získal V2 ve třídě veterán a Albert/synek/ dostal V1, CAC ve třídě pracovní. Musím říct že to byla velmi zdařilá výstava. Ráno černé nebe nad hlavami, pak malá přeprška a než začalo samotné posuzování tak se krásně vyčasilo a všechno nad očekávání dobře dopadlo :-) 

 

17.7.2010 - to je datum kdy budeme vystavovat svá těla na NV v Mladé Boleslavi. Kdo máte chuť a čas, přijeďte se podívat. Náááás tam budeeéé :-) Já ve třídě veterán a "mladej" Albert ve třídě pracovní. Držte palce a hlavně ať nám vyjde počásko.

26.6.2010 - jsem byl s paničkou asynkem Albertem, na lesních zkouškách , které ten můj šikula složil v I.ceně s počtem bodů 216, což je plný počet. Co tomu říkáte? Mám obrovskou radost. Sice jsem z toho moc neměl, musel jsem čekat na základně, ale výborná parta lidí se o mě dobře postarala a pak už jsem si vychutnával ocenění společně se synkem :-)

Mám strašně šikovné děti z prvního vrhu "A" s Candy Kimberly z Pískové Lhoty. Albert je lovecky veden a má doposud dobré výsledky a plní zkoušky. Argo to je velký krasavec ten kudy jezdí tudy sbírá tituly. Tento víken získal na Slovensku 2xCAC, CACIB a BOB. Jsou šikulové mám z nich radost :-)

26.5.2010 - Tak přesně za měsíc se chystámě s mojím synkem Albertem na zkoušky a to tentokrát na "lesní zkoušky". Konají se v krásném prostření za Ještědem v Hamru na Jezeře, tak nám držte palce ať se to tomu klukovi povede :-)

9.5.2010 - jsme konečně zajeli na dlouho očekávanou akci - zkoušky vloh " Memoriál Vančury" v Čelákovicích u Prahy, s našimi přáteli ohaři - Bretaňský ohař-CID, Pointr-SNIP a Maďarský ohař-Jack.Všem se výborně zadařilo a zkoušky vloh splnili. Bylo to super. Počasí vyšlo na jedničku, spi si to užili stejně jako my takže není co dodat. Gratulace všem :-) 

Ahojky tam nám začíná jaro... doufám že se nám tento rok vydaří a budeme absolvovat nějaké to ztávodění, výstavy a cvičení... přeju vám všem krásné jaro a užívejte si sluníčka a tepla :-) 

12.12.2009 - velmi významné datum pro paničku a mého synka Alberta. Byl pozván na hon do Žlunice u Jičína.... hon byl na zajíce a na bažanty. Musím vám říct že ten kluk makal jak o život... hledal, vyháněl, nosil, no prostě tak jak se sluší a patří na :-) dalmatina ???  No prostě mu sto šlo . Jsem moc rád že nám neudělal ostudu. Uvidíme co nám přinese nový rok ... snad to nebylo naposledy.  Ale pozor já taky nědám pokroky, už nosím kachnu :-) hele...

 

 

 

29.6.2009 - Byli jsme se podívat na "Lesních zkouškách ohařů" ve Stráži pod Ralskem, bylo to moooc zajímavé. On se totiž ten můj klučina Albert bude chystat na "Barvářské zkoušky", takže to byl užitečný poznávací výlet... Hodně jsme tam okoukali a tak můžeme pěkně začít cvičit... co já ale hlavně Bertik.. já tam působím spíš jako dozor a rodinná podpora :-) Mám z kluka radost, protože to bych fakt nečekal že se takhle vytáhne... strašně rád cvičí, aportuje, hledá, přináší... no prostě zatím nemá problém. Jediné čeho se obáváme je tak trochu dost VODA.. k té máme oba vrozený odpor a na některých zkouškách se jí opravdu nevyhne. Ani já sám ho nenaučím vodu milovat, protože jsem na tom stejně... NERAD :-) no bude si s ním muset poradit panička  :-)

 

 

 

16.5.2009 - Tak si ro představte, ten můj kluk Albert po absolvování svodu loveckých psů , se účastnil Zkoušek vloh ve Svijanech a absolvoval úspěšně  ze 13 psů jako 5 nejlepší pes. Jsem fakt hrdej :-) Počasí bylo úplně strašlivý, pršelo, zataženo, zima a přesto se na to tak těšil, že šel do pole s obrovským nadšením a pracoval jako ďáblík.  Jediné kde máme ještě problém a musí se to dopilovat je vodění na řemeni. Je to prostě čmuchálek a čmuchá a čmuchá a nemyslí na to že má jít u nohy. Ale nevadí , je to i tak velký úspěch a určitě se bude chystat na další Podzimní zkoušky, které už budou náročnější. Tak držte palce :-)

15.3.2009  jsem borééééc - nechci se chvástat, ale dnes v noci , den po té co se nám narodila štěňátka ve Wroclawi, se nám narodila společně s Dunne štěňátka a to hnedle 9 kousků v poměru 7/2 ...  7 feneček a 2 pejsánci... no prostě co bych si přál víc... hlavně aby byla všechna zdravá a silná... Já z těch oslav prostě nevyjdu... to se musí zajíst a nebo zapít :-) no něco s tím provedu... každopádne JUPÍII :-) ja su tak ščasnééé.

14.3.2009Tak aje to tady, když se daří,tak se daří... jsem opět tááááta. V noci na 14.3.2009 se mi narodili v Polsku ve Wroclavi, potomci a to v poměru 7 feneček a 1 pejsek (pravděpodobně hrdina :-) ). To je paráda co? Původně bylo na světě 7 kousků , ale po několika hodinách se ještě narodila jedna holčička, je malinká a slabá, ale podle veterináře to zvládne a určitě vše dožene :-) Jsem moc rád a opravdu šťastný. Takže kdyby se našel někdo kdo shání krásné zdravé štěňátko, klidně se na mě obraťte a já vám ho svěřím společně s maminkou Okarynou do péče :-) Paráda.... jdu slavit !!! Jupí !!! 

13.1.2009 jsem nakýval fenečku jménem OKARYNA z Polska/Wroclawi, a ejhle dnes 10.2.2009 jsem se dozvěděl že se mi to věřte, nevěřte povedlo a Okaryna čeká štěňátka. Je fakt, že jsme si padli do oka a já jsem se opravdu pochlapil. Jupíííí :) Podle ultrazvuku to vypadá na 5-7 malých ďáblíků, tak uvidíme jestli to vyjde nebo jich bude víc ??? 

12.1.2009 mě potkalo velké štěstí a radost nakrýt fenečku jménem DUNNE z Teplic. Jsem celý nedočkavý jak to všechno dopadlo a jestli to taky vyšlo a budu i v tomto případě otcem. První náznaky ze strany  paničky Jarky  a nevěsty samotné jsou takové jako že by "JO" ale ultrazvuk bude 11.2.2009 večer, tak se nechám překvapit. Rád bych se samozřejmě pyšnil i v tomto případě... . Nebojte se  určitě to v každém případě zveřejním!

 

 

 

 

Kdyby měl někdo zájem klidně se neostýchejte a kontaktujte nás na webu  www.teckovanypritel.webnode.cz , rezervujte si štěňátko, bude to pto vás opravdová radost.

14.1.2009 nás panička vyvedla na docela pěkný výlet do lesa  kousek od Liberce a to na Fojtku. Byl čerstvě napadlý sníh tak jsme se pěkně vyřádili. 

 

 

 

Obrazek 

 

 

  

 

 

já                                                                 Albert

Doufám, že zimním radovánkám není ještě konec... vypadá to, že si sněhu ještě užijem tak už se těším na další prochajdu...

 

Obrazek          Obrazek

schválně s čím jsme si s tím mým klukem podobní

Obrazek

 

13.1.2009  tak už je to tady. Já a  Dunne budeme mít malé puntíkaté rošťáky... tak to jsem fak moc rád, že ani v tomto případě jsem nezklamal. Už se těším na ty malé rošťáky a roštěnky :D)

 

Obrazek

 

Obrazek

 

p1000561.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář