Krejčíř tvrdí, že po Beekově rodině žádá 480 000 randů (asi 1,2 miliónu korun) za svůj podíl ve firmě CDS. Beeka firmu založil spolu s bezpečnostním poradcem Bradem Woodem.Krejčíř tvrdí, že Woodův podíl, který činil 51 procent, odkoupil za 480 000 randů.

Firma nakoupila zbraně, které měly být dopraveny do Mosambiku a měly být použity k boji proti pirátům operujícím u afrického pobřeží. Teď má prý zbraně jedna bezpečnostní firma v Johannesburgu.

Smrt Beeka nebyla ještě objasněna 

Beeka chtěl zřídit základnu CDS v Mosambiku, protože tamní zákony jsou údajně mírnější než ty jihoafrické. Jeho smrt nebyla dosud objasněna a kromě Krejčíře se v souvislosti s ní hovoří také o údajném vůdci gangu Sexy Boys Jeromovi Booysenovi. Beeka v minulosti kontroloval bezpečnost klubů v Kapském Městě a před smrtí byl vyšetřován kvůli drogám.

"Chtěli jsme zajišťovat lodím plujícím podél pobřeží ochranu před piráty. Právě jsme se snažili opatřit si lodě. Chtěli jsme koupit tři, jednu z Německa," citoval Krejčíře jihoafrický server. CDS prý nakoupila také 50 kusů zbraní. K výhrůžkám Edwardovi Beekovi Krejčíř řekl, že je to jen další pomluva. Edward prý loni v listopadu Krejčířovi písemně stvrdil, že podíl z firmy zaplatí do začátku tohoto měsíce, což se nestalo. Teď se prý Krejčíř začal obracet na vdovu po bývalém společníkovi Soniu.

Wood tvrdí, že podíl v CDS získal za 380 000 randů. Prodal ho, když byl obviněn z vraždy spáchané v dole Aurora v Benoni. Byl ale omilostněn.

Krejčíř se zodpovídá z ozbrojené loupeže 

Krejčíře a další dva muže, Veselina Laganina a vyhazovače Jasona Dominguese, podezřívá jihoafrická policie z říjnové ozbrojené loupeže v pretorijském obchodě s elektronikou. 

Z vazby byl Krejčíř propuštěn v polovině února po složení kauce. Podle něj jeho zatčení bylo „pomstou“. Jeho právník už dříve spojil zatčení s Krejčířovou výzvou, aby byla zatčena ministryně vnitra Nkosazana Dlaminiová-Zumová.

Zdroje blízké vyšetřování krátce po loupeži uváděly, že lupiči šli do obchodu vymáhat peníze, které majitel údajně známému Krejčíře dlužil.