Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 3. 2016

Zimní tábor mladých hasičů 

Chata Šajtava ( Zdobnice )  13.-20.2.2016

 

img_1895.jpg  

Od 13. února do 20. února 2016 se konal na chatě Šajtava ve Zdobnici tradiční zimní hasičský tábor, který pořádalo několik spřátelených sborů SDH Slatina nad Zdobnicí, SDH Čestice, SDH Rybná nad Zdobnicí a SDH Doudleby nad Orlicí. S Čestickými dětmi jela jako vedoucí paní Jana Novotná a celkem se tábora zúčastnilo 32 dětí a 8 dospělých.

 

   img_1843-1-.jpg I přes nepříznivé počasí posledních dní jsme doufali, že na Šajtavě nějaký sníh zbude. Po příjezdu jsme zjostili, že sníh téměř všechen roztál, vlek nejezdil a předpovědi taky moc důvodu k radosti nedávaly. Musel nastoupi náhradní program, kterého měli vedoucí připraveno dost.
V neděli odpoledne jsme se vydali na procházku, ze které se vyklubal tříhodinový výlet. V rozbředlém sněhu se šlo docela špatně, hlavně těm menším dětem. O to více chutnala večeře. Druhý den jsme vzali jen ty větší děti a šli jsme přes Podolí na zámeček Pádolí, kde jsme se posilnili a pokračovali na chatu.
Oba výlety byly zhruba 10 km dlouhé. Naštěstí trochu přimrzlo, takže jsme mohli na zbytku sněhu vedle sjezdovky zkusit lyže a sowboardy, sice se muselo šlapat nahoru pěšky, ale ani to děti neodradilo. Ty menší bohatě využívali pekáče a sáňky. 
V čase stráveném na chalupě jsme hráli různé hry, dvakrát jsme měli diskotéku, takže se děti nenudily. 
I přes to, že podmínky nebyly nijak dobré, dětem se domů nechtělo, klidně by na horách ještě týden vydržely.

Fotografie na našich stránkách.

nebo 

více fotek ZDE ....