Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocourek Roger /dnes Jerry/

16. 7. 2007

Je to milé, veselé stvořeníčko, nebojí se velkých koček a kocourů, spíše je provokuje ke hrám. Běhá po bytě a objevuje všemožná zákoutí, prohání balonky a myšičky, rád se mazlí.

Dobře papá a vzorně používá záchůdek - zkrátka je to takové malé neposedné sluníčko......a pokud chcete, aby toto sluníčko zasvítilo i u vás, spěchejte navštívit kocourka Rogera.

Narozen květen 2007, odčerven. 

Za péči o kocourka děkuji paní Taylorové s manželem.

16. 7. 2007

Roger se v inzerci ani neohřál :-) Dnes odešel do nového domova. Dostal jméno Jerry.

20. 9. 2007

Další fotky z domova.

27. 5. 2008

Kocourek Jerry posílá další pozdrav z domova.

15. 8. 2008

Z domova kocourka Jerryho dorazily další fotografie. Vyrostl z něj krasavec.

24. 9. 2008

Nová fota z domova kocourka Jerryho.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jerry

(Karla, 21. 11. 2008 12:58)

Tak zase přesně po roce pár slov o našem mazlíčkovi. Vyrostl do krásy a sebedůvěra mu nechybí. Díky němu jsem objevila krásu a zvláštnosti koček a k jeho velké radosti jsem mu časem ještě pořídila dva další kamarády. Jerry je ovšem největší mazel a samozřejmě téměř každý večer porušujeme pravidlo č.7 - kočka nesmí do postele. Jerry většinou přesně ví, kdy je ta nejvhodnější doba jít předehřívat peřinu. Hodiny má zabudované v hlavě a jakmile je něco jinak, tak mi to "hlásí". Samozřejmě se to týká nejčastěji plnění misek, případně zavřených dveří (s čímž absolutně nesouhlasí, obzvláště těch do ložnice). Jinak všechno, co je o něm napsáno nahoře, souhlasí. Je to ten nejumazlenější kluk z ulice (vlastně z Boskovic) a jsme rádi, že ho máme. Zdravím za nás všechny další nové majitele případně zájemce o opuštěné kočky a potvrzuji, že vzít si Jerryho, bylo okamžité, ale správné rozhodnutí. Přeji všem za celou naší smečku krásné Vánoce a hodně správných rozhodnutí.

Jerry

(Alka, 2. 6. 2008 6:06)

S paničkou Jerryho jsem si psala, ale přesto mi to nedá: s Jerryho vyrostl opravdu nádherný kocour a našel báječný domov. Z celkem 8 koťat mám pravidelné zprávy už jen o Vilíkovi (Delonek)a jejich tatínkovi.

stranky

(vasek, 30. 4. 2008 8:35)

mrkni www.border-colie.estranky.cz

Jerry

(Karla, 23. 11. 2007 12:32)

Dnes jenom krátce o Jerrym. Má už 6 měsíců a prospívá skvěle. Roste do pořádného kocoura a zvědavost mu zůstala, stejně jako mléčný krok. U krmení musí být první a potom jde ještě vyluxovat granule psům. Jenom z ložnice musí na noc pryč, jinak se nevyspím a ráno jsem ožužlaná jako od Draculy. Snad se o vánocích podaří nějaké fotečky, tak je pak pošleme.

Jerry

(Karla, 23. 11. 2007 12:25)

Jerry

(Dita Taylorová, 25. 9. 2007 21:10)

Zdravíme Jerryho! Je vidět, že se u vás má malý čertík dobře. Měl štěstí na dobrý domov a "smečku".

Ti hezouni

(Markéta, 25. 9. 2007 14:32)

to mají prostě o něco snažší :-)

Jerry

(Karla - Vladimír, 25. 9. 2007 10:52)

Tak to jste mě potěšila. Jenom ty holky mu budeme muset někdy v lednu "vyhnat z hlavy". Cizí kočky ženou naši psi pryč ze dvora a hlídají si území. Uznávají pouze naše kocoury.

Jerry

(Dana Dydowiczova, 25. 9. 2007 8:09)

ale to vite ze je videt jak vyrostl, vzdyt uz je ho plne kreslo, za chvili vam zacne behat za holkama. A je videt jak se ma dobre

náš Jerry

(Karla - Vladimír, 25. 9. 2007 7:55)

Děkujeme za umístění nových fotek. Bohužel na nich není vidět, jak moc už vyrostl, ale pořídit fotky, kde by nebyl jako rozmazaný flek, je problém. Jinak řečeno - je velmi živý, vždycky počká, až zmačknu spoušť a je fuč. No zkrátka je to zdravý, čilý a miloučký macek. Chuť k jídlu má neustále a lítá jako drak. Kde se něco děje, tam nemůže chybět, co kdyby mu něco uteklo.. Když je venku, neustále na něco "číhá", všechno prozkoumává. V posteli se pak mění na něžného mazlíčka a přede jako o život.

Jerryho bratři

(Karla - Vladimír, 25. 7. 2007 9:18)

Tak to nás opravdu moc těší a přejeme jim jenom ten nejhezčí a spokojený kočičí život. Jejich bráška si ho užívá plnými hrstmi, má zajištěný plný komfort a všechno se kolem něj točí.Neustále nám pískají pod nohama jeho hračky, borderka mu bere jeho chlupaté balonky (balonky miluje, tak je přece nemůže mít ještě i ten prcek)a dnes ráno mě probudil svým něžným (jako struhadlo) olizováním. Vůbec jsem nevěděla, že ho máme v posteli. Baští jako o závod, protože musí neustále doplňovat energii, kterou vylítá. Na váze má (když se nevrtí) 1190g.

Jerryho bratri

(Dana Dydowiczova, 25. 7. 2007 8:14)

Faustik a Krystufek - jeryho bratri uz taky nasli domov. Je fajn ze odesli spolu

Kastrace koček

(Karla, 24. 7. 2007 14:33)

No, snad se mi to časem podaří uskutečnit, až přijdou na ruku. O dr.Horském jsem slyšela. Zkusím, co půjde.

odpovědi

(Elen Maňasová, 24. 7. 2007 12:29)

1/ Léčba očí se odvíjí od toho, jaký je problém. Kotě může mít zánět spojivek, herpes, obojí nebo dokonce rohovkový vřed. Proto je vždy lepší navštívit veterináře než léčit "na slepo". Zvláště v případě rohovkového vředu jde o čas. Ophtal je jen na mírnou dezinfekci oka. Specialistou na problémy očí je MVDr.Trnková v Brně na Lesné.
2/ Kočky u souseda zvykejte na sebe, ať se dají chytit. Po kastraci je mohu mít u sebe. Kočku Vám vrátím za deset dní. Vypuštení druhý den po kastraci v žádném případě nedoporučuji. To si můžete dovolit u kocoura. U kočky může dojít k vytažení stehů z rány či v případě vstřebatelného šití k tomu, že se vstřebá dříve než se rána uzavře. Také je dobré druhý den sledovat, zda se kočka po kastraci chová normálně a jak vypadá rána po kastraci během prvních dní. Nejde jen o to, vzít kastrací kočce možnost reprodukce, ale vypustit ji ve stavu, kdy víte, že už se nemůže nic stát a že je kočka v pořádku.
3/ Koťata od souseda jsou nekonečným koloběhem, pokud se neprovede kastrace koček matek. Ne, že bych nechtěla pomoci, ale tato koťata budou zachraňována na úkor těch, která se pohybují v ulicích Brna či jinde bez pomoci, v ohrožení života a později, když přežijí, vytvoří kolonie koček, které mohou být kdykoliv zlikvidovány deratizační službou.

kastrace

(DanaD, 24. 7. 2007 12:11)

vim ze v Rajhrade je doktor Horsky - znami k nemu chodili s kockama a byli moc spokojeni, dela i kastrace

Kastrace koček

(Alena Jindrova, 24. 7. 2007 10:17)

V malých městech se cena za kastraci pohybuje kolem 500-600 Kč. A co jsem se dozvěděla, tak se může provádět i v první polovině březosti.

Kastrace koček

(Karla, 24. 7. 2007 10:06)

Hm, tak to by šlo, bylo by to rychlé. Musím ještě sehnat nějakého místního veterináře, a domluvit se na postupu a na ceně. Ale budu muset počkat po koťatech a odstavu.

Kastrace koček

(Alena Jindrová, 24. 7. 2007 9:02)

Zrovna zítra povezu první kočičku ke kastraci (tedy jestli si mi ji dnes odpoledne podaří odchytit). Byl mi doporučen následující postup: dopoledne se kočka-kocour vykastruje - veterinář ale musí použít vstřebatelné stehy vnitřní i vnější, dát antibiotika a léky proti bolesti, přes noc ji nechám ve sklepě a druhý den se může vypustit.

sousedovy kočky

(Karla, 24. 7. 2007 8:25)

Kastrace by určitě byla lepší, ale zatím přijde jen kocour, kočky se chytit nenechají - prsknou a zdrhnou. A nechat kastrovat kocoura, když další je hned v domku vedle a naproti a všude kolem, mi připadá zbytečné. Kocourů jak natřískaných. Radši se budu snažit odlovit ty kočky. Jak dlouho se kočka hojí, než se dají vyndat stehy? Musím nějak vyřešit ještě problém, kam je dám, stejně to bude muset být postupně, koček je skutečně víc a nic jiného než garáž k dispozici nemám.

Jerry

(Dita Taylorova, 23. 7. 2007 22:59)

Dnes jsem byla take u pani veterinarky - dobre si na maleho lumpika pamatuje!
Co se kotatek tyka, zkuste mazat othalmo-framykoinem 3-4xdenne, jestli ho doma mate, jinak je jen na predpis. Nejlepsi by bylo vzit kotata, nebo alespon jedno z nich k veterinari, aby urcil pravou pricinu a dal spravny lek - pricin muze byt mnoho a kazda reaguje na jinou lecbu.Do budoucna se priklanim k nazoru pani Dany, nic nez kastrace problem dlouhodobe nevyresi.Kratkodobe se da kocickam podat ctvrtka leku Androcur100 (pokud mate v rodine nekoho leciciho se na prostatu) - oddali to dalsi mrouskani o cca 6 mesicu. Ovsem je to chemie a dlouhodobe to delat nelze. Je to jen pomucka z nejhorsiho, nez se sezenou potrebne finance (predpokladam, ze kocek je vice). Na druhou stranu, ceny kastraci u Rajhradu budou asi priznivejsi nez v Brne.