Jdi na obsah Jdi na menu
 


Září 2014

30. 9. 2014

1. 9.  

bartik_2014_09_01_dscn0599.jpg

Bártík na fotu tuší akci injekce a rychle prchá. Přidal se i průjem a tak má kombinaci antibiotik, ta by měla postihnout i zánět močových cest, + podpůrné prostředky na akutní průjem, uropet a další. Dostává stříkačkou z/d dietu a moc mu nechutná. Situace v této skupině není dobrá, Bártík teplotu a silnou rýmu nemá, ty se drží u Cvrčka. Ten leží, sem tam přejde, trochu zobne jídla a tak jej krmím. Samotnému mu chutná jen kočičí puding, darem od paní Fiuráškové, a tak zítra musíme koupit. Cvrček průjem nemá, ale jinak se mi na něm nelíbí nic. Zítra jedeme na veterinu, krev + sono + vyšetření. Je mi ouzko. Noc byla neklidná, tato skupina hodně zvracela a tak jsem běhala s cerenií po kuchyni, utírala zvratky a podávala injekce. K ránu jsem pokusy o spaní vzdala. Honily se mi hlavou starosti, vše co jsme nestihla a nejhorší varianty problémů, které se na nás valí. Měla jsem pocit, že se mi každá buňka v těle chvěje nad nějakým děsivým obrázkem a tak jsem raději vstala. Kočky akci přivítaly - misky byly totiž prázdné. 

Mlaďucha navzdory léčbě je silně zahleněná a velmi špatně dýchá. Díky zahlenění v noci dost zvracela. 
 
Dárci, roferon A : 
Bartlová Ivica, 500 Kč
Legátová Andrea, 200 Kč
Šuteková Eva, 300 Kč
Mrkvanová Silvie, 500 Kč
Surmař Michal, 500 Kč
Janáčková Jana, 150 Kč
Volfová Alena, 500 Kč
Sedla? Kateřina, 200 Kč
Paseka Vlastimil, 1000 Kč
Podivínová Karla, 100 Kč
Konečný Lukáš, 500 Kč
Adámková Kateřina, 500 Kč
Odehnalová Petra, 150 Kč
Celkem: 5 100 Kč
Cena léku: 4455 Kč
Rozdíl: 645 Kč, bude použit na zítřejší vyšetření Cvrčka a Elišky.
Moc děkuji všem dárcům, že nemocným pomohli!!  
 
Tak změna. Místo Elišky pojede zítra Felix. Našla jsem jej uvztekaného u záchodku, vrčel a útočil na kočky, lekla jsem se, že je ucpaný a nemůže čůrat, ale vypadá to na problém s tlamičkou. Pokusila jsem se do ní kouknout a bylo zle, řve jako pardál, spolupráce na nule. Je to typ jako Sisi, parádník se vznáší depozitem, ale jak po něm něco chcete, konec, je z něj lítá šelma. Zítra tedy, doufám, že jej dostanu do přepravky, bude v narkoze ošetřen. Díky jeho povaze ani nejsem sto zjistit, co má za problém. 
 
4. 9. 

bucli_2014_09_04_dscn0002.jpg

Cvrček byl v úterý vyšetřen, odebrána krev a provedlo se sono. Vyšetření ukázala hodně velké uzliny na krku, zvětšeny jsou i ty, které běžně nebývají /testy po karateně FeLV a FIV negativní/ . Vetka mi během vyšetření vyprávěla o dítěti, které si díky zvětšeným uzlinám začala dusit a tak jsem dostala instrukce i pro Cvrčka, díky uzlinám má problémy polykat. Poprskal celou ordinaci a pak si nechal s hrůzou v očích oholit břicho. Na sonu žádná voda v těle nenalezena. Kdyby to šlo, radostí bych vetku objala :-) Má posunuté jaterní enzymy, Cvrček ne veterinářka. 
Cvrčka krmím, dostává antibiotika, roferon, ketofen, vitamíny, dnes snad v balíku ze zoohitu bude i jeho oblíbený puding pro kočky. Zrzík Felix měl z cesty do Brna očička převeliká. Jeho strachu se podařilo na počátku vyšetření využít, že se nechal vyšetřit při vědomí. V tlamičce má zánět, hodně zubů bude muset ven, ale má i zánět hrtanu, zvětšené uzliny. Vetka doporučila nasadit antibiotika a počkat, zda se situace s uzlinami zlepší. Pak narkoza a vytrhání zubů. Chtěli jsme i odebrat krev, ale Felix  naznal, že už byl trpělivý dost a přešel do útoku. Kousal vztekle do všeho, co měl u tlamky, začal vyskakovat. Uspávat jej jen na odběr, to jsme nechtěli, zvláště když si myslíme, že prodělává virozu. A tak jsem jej rychle zmátla ručníkem a byl v přepravce!
Zhoršil se stav Myc. Ačkoliv byla v posledních dnech celkem vitální, přestala jíst, začala zvracet a včera jsem zjistila průjem. Dostala tedy léky, podpůrné prostředky a krmím ji stříkačkou. Totéž bych mohla napsat o Mlaďuše. Každá má svůj hrneček se svým jídlem. Každého pomalu krmím, všichni špatně polykají. Felix se krmit nenechá a tak v jeho skupině dávám paštiky, ty zvládá. Mikloš musí taky dostávat antibiotika, zvracení již bylo neúnosné. Každé ráno hned rozdávám injekce cerenie, pečlivě nachlazené z lednice, pak aplikace méně bolí. Bez cerenie bychom nebyli. Léky jen letí, včera zaplacená objednávka nás vyšla na 7 tisíc :-(
Dráček je veselý a aktivní, ale bohužel se mu vrací rýma a kašel :-( Je stále v karanteně, přesto se nám jej nedaří z problémů dostal. Už jsem myslela na jeho očkování a vypuštění mezi kočky, tedy až se přeženou rýmy ve spodní části domu, ale tohle není dobré. 
Další nemocní, Petřík /ledviny/, Bucli /ledvina  a srdce/, Sisi /horní cesty dýchací/, Pussi /ledviny+srdce/ , Oskar /chronický průjem/, Otylka /ledviny+ štítná žláza/, Babi /porucha rovnovážného centra/, Nitka /rýma/, Komínek /srdce+ horní cesty/, Zrzík /nárůsty v tlamce/, Pišta /FIV/, Lucie /FIV + srdce/, Píďa /FIV/, Micánek /zvracení s krví + průjem/, Ami /selhání ledvin+ FIV/ se drží, no rozhodně jsem na někoho ještě zapomněla. Já musela kvůli svým ledvinám taky k doktorovi, proto to zpoždění info.
 
9. 9. 
Mezi kočičkami se navzdory očkování potuluje infekce. Některé mají teplotu a kašlou, jiné rýmu a více polehávají, některé průjmy. 
Myc, naše babička /*1999/ jí jen velmi málo sama, spíš tak za vrabce a tak ji krmím dietou. Dle krve má silný zánět, 31 tisíc leukocytů /norma do 19,5 tisíc/ a tak jsme v pohotovosti. Má silný průjem. Zítra budu konzultovat její výsledky krve, budu vědět více. Dnes je po cestě unavená, ale zvládla ji velmi dobře. Paní doktorka naši stařenku pochválila, kladla mi na srdce ať hlídám její hodně špatné plíce. Myc tedy krmím, do jídla dávám trávicí enzymy, vodu pije sama. Má kombinaci antibiotik, léky proti zvracení a na ochranu žaludku + léky na ledviny + oxyphyllin. 
Eliška mne potěšil. Jednak přibral na 4,8 kg a jednak se mu stav leukocytů v krvi zvedl z 2 a 4 tisíc leukocytů na 9 tisíc. Myslím, že můžeme očkovat a pak by mohl do dočasky. Tedy pokud jej furt nikdo nechce na trvalo......... Problémy s močovým ustrojím nemá a potěším zájemce - je ochoten i baštit dietu. Stehy po operaci má pěkné, vše zahojeno, žádný problém. Povahou pohodář, mazel a hrozná kecka :-) 
Dráček se dnes byl také ukázat, kašel a prskání jsou zpět, ne sic tak silně, ale nevím, jak s očkováním a pobytem v karanetě, už by potřeboval rozlet, má fůru nevyužité energie. A je moc pěkný. Pro ty, kteří stejně jako já mají spadeno na mourky :-) Hodlal se vyřádit v ordinaci a tak lezl nejprve po mě, pak to taťkovi a pak i po paní doktorce. Jako malý skaut, vše musel prozkoumat. Paní doktorka pak konstatovala, že máme být trpěliví, cpát do něj prostředky na podporu imunity a počkat. 
Radost mám z Čórta. Pokud si pamatujete, dříve Mikeš, venkovní, černý kocourek. Bez svým záznamů vám neřeknu, kdy přesně byl u nás přijat, myslím tak tři měsíce zpět, pak měl pauzu venku a pak zpět u nás. To vše pro hubnutí, skoro kilo mínus za dva měsíce, a chronický průjem. Neustálé odblešování a odčervování + antibiotika + dieta slaví úspěch - dnes jsem vyklízela za záchodku ukázkový bobek. Totéž mohu říci o Punťovi, dříve Ťapka. Musím probrat s vetkou očkování obou kluků. 
A teď jsme dostala pusinu od Elišky!! Máte co závidět :-) Sedím u PC během dezinfekce, když krmím v karanteně, uklidíte jedné míce a nakrmíte a pak se musíte i s umyvadlem dezinfikovat než přejdete k další micině. No a tak je chvile času na psaní. Teď se bude dezinfikovat celá vana, byly v ní umyty věci od FIV kočiček a musím se vrhnout na negativní, mají špinavé misky a vodu. 
Pussi byla po léčbě a oddělení vypuštěna mezi svoji skupinu. Prospělo jí to. Předtím byla v depresi a málo jedla, teď je v dobré náladě, čeká již na jídlo, co přinesu dobrého. Musím ji opět naučit na tajné jídlo bokem, stejně jako to dělám s Nitkou. Nakrmíte skupinu a když všichni po po jídle spokojeně ulehnou, dáte tajně něco do pelíšku té které kočičce. Pussi už na to byla zvyklá, čekala ve své kukani a Nitka sedává na své budce a dělá na mne oči. 
Eliška mhouří slastně očiska - je po jídle, dnes dostal za cestu na veterinu něco dobrého. 
Bártík již nemá krev v moči průjem trvá, ale už začal více jíst sám. Z mého krmení stříkačkou není nijak nadšený, tváří se, že je to pod jeho úroveň. Na truc pak čurá mimo záchodek, možná soupeří s Miklošem, kdo bude lepší. A já pak dělám oběma klukům uklízečku :-) Hlavně se modlím, aby jeho konečník vydržel, v mládí si jej natrhl během těžké infekce a tak každý takový problém může u něj nabýt jiný rozměr. Dnes ležel na okně a smažil si záda.  
myc_2014_09_09_dscn0083.jpg 
Během víkendu jsme si všimla, že má Otylka problémy při námaze. Přiběhla k jídlu, když je vařené kuře tak na mne skoro řve, ale pak si lehla a oddychovala. V jejím věku a stavu dostává srdce zabrat, musela dostat injekci furonu. Na veterinu ji nikdo nedoveze, nezvládla by už cestu je jako věchýtek  atak na kontrolu ledvin a hlavně štítné žlázy musíme pozvat vetku sem. Bude to příležitost o pro Pusii, Buclítka, i pro Rostíka, kde budeme muset naplánovat kastraci. Před dvěma dny Rostík spadl za malé průlezky a viděla jsem, jak chvíli balancuje, nemůže si srovnat nohy a jakoby se mu točila hlava. Dal se po chvíli do kupy, ale u něj člověk neví  a nelíbí se mi to. Hormony, které dostal před dvěma lety, kdy nebyl schopen přepravy, ty už přestávají účinkovat  a tak Rostík přesměroval zájmy a více hubne a čurá, kde to jde. Trénovali jsme přechod do jiného pokoje, zda začne mít problémy, ale cesta na veterinu, to je přeci jiná káva.   
Pokračovaní zítra, léky a kočičky čekají :-) Omlouvám se. 
 
11. 9. 
Jak jsem včera podala krátkou zprávu - Mínka přestala chodit na přední nožky. Paní doktorka ji dlouho vyšetřovala, našla i trochu krve u nosíku a tak máme podezření, že Mínka někde spadla. Omezení v kloubech odpovídá jejímu věku, bolestivě reaguje na páteř. Zlomenina žádná, neurologické problémy také žádné. Doma Mína omezila nechození na levou přední. Sledujeme ji, to kvůli možnému úrazu a komplikacím, které by mohly nastat a dostala léky. Dnes zhoršení, krvácení ani žádné další příznaky nevidím a tak nám držte palce. Při případných problémech neurologických už by pak připadalo v úvahu jen CT. Hodně mne vystrašila, mňoukala a svalila se na bok. 
Jinak a hlavně bojujeme s infekcí. Do léčby jsme musela přidat Čůsťu, začal zvracet. Je FIV pozitivní a tak to není žádná sranda, musím jen hlídat. Má antibiotika, léky na ochranu žaludku a ranital + cerenii. Chystám na něj ještě odčervení a odblešení. Injekci dostala i Dobby, má vysoké množství leukocytů, selhání ledvin a léčbu značně komplikuje její povaha. Budu se muset pokusit chytit Křižíka, slzí, má ucpaný noc a ráno zvracel. Jak na něj, to musím vymyslet, je i po 14 ti letech nechytitelný, je ve skupině Bucli a spol. a tak odchyt na klec taky moc nepřipadá v úvahu. Musím dát dohromady fikaný plán, Křižík má jednu vlastnost, které se dá využít a to je zvědavost. U Noxe zvažuji zapůjčení foukačky, jinak jej bez rizika jeho zranění asi chytím těžko. Je velmi agresivní a mě už dochází trpělivost. 
Pralinka byla dnes vypuštěna do skupiny Mazli a spol. snad se tam adaptuje dobře. Kryšpínovi sic vedle pupíku z pravidelné stravy narostlo i sebevědomí a tak si sem tam dovoluje, ale kočky jako Dáša a Růža jej rychle postaví do latě.   
V léčbě jsme museli přitvrdit u Micánka, v průjmu byla krev :-( , přestala jíst. Krmím tedy vedle Myc, Bártíka, Cvrčka také Micánka a dnes bude muset i Petříka, sleduji, že se k jídlu nemá, zlobí asi jeho špatné ledviny. Teď mne a kočky čekají injekce, to je práce tak na hodnu a půl. Budu muset přiobjednat ranital, na cestě je cerenie. Dráček stále kašle a Cvrček také. Podporuji imunitu a doufám, že se snad pomalu infekce zbavíme. Mne dnes mimo jiné čeká čištění boxů v karanteně i mimo ni. První box jsme zakoupili v roce 2003, kdy mi umírala kočička s FIP. Byla umístěna, ale její majitelé se nebyli sto o ni v nemoci starat a tak poslední čas byla u nás. Tehdy jsme pomáhala kočkám jako soukromá osoba a divoké kočky po kastraci jsem musela nechávat na veterině, což stálo nemalé peníze. To vedlo taky k tomu, že jsme vždy půl roku pomáhali a druhou půlku roku byli bez peněz a čekali, jak se zase našetří. S koupí boxu se každá kastrace podstatně zlevnila a tak jsme během let pořídili boxů 18. Dnes je používám jak v karanteně, tak na krátkodobý pobyt koček ve skupinách. Třeba, když jde kočička na vyšetření a nemůže jíst, dá se do boxu a nemusí být kvůli ní hladem celá skupina koček. Nebo na krátké přeléčení. Ono, když máte skupinu dvaceti koček a vetka se zeptá, zda má ta nemocná průjem, tak bez jejího oddělení nevíte nic, což vlastně ohrozí její stav a její léčbu. Prima jsou na podávání infuzí, vždy se tak s kočičkou na chvílí zavřete :-) Plastové boxy mají také výhodu, že moc divoké kočky můžete v nich převážet na veterinu. Jejich dezinfekce je jednoduchá, já vždy zatáhnu box do vany a tak se s ním zavřu :-) vymývání boxů bez pořádné sprchy ve vaně mne moc neuspokojí, vědomí, že někde něco přehlédnu a do boxu po pozitivní kočičce dám novou, to bych si nedovolila. S tím největším boxem ale už s věkem mám celkem co dělat. 

minka_2014_09_10_dscn0047.jpg

14. 9. 

Nestíhám, nestíhám, nestíhám, omlouvám se. Včera jsem po vývozu do ekodvora a obstarání kočiček měla velmi dobrý mezičas :-), doufala jsem, že večer bude rezerva. Po nákupu v Globusu začalo zlobit auto, do místa krmení jsme ještě dojeli, ale pak už auto ani nehleslo. A tak jsme dorazili domů až kolem 22.hodiny a opět krmení a léky a injekce a už času nezbylo. Na kutě kolem 3 ráno. Mlaďuchu a Myc jsem musela začít trochu podkožně zavodňovat, zvláště Mlaďucha nepije, jak by měla. Myc se nechá kapat na okně při spaní, to je ideální. Mladucha nedrží, musí se mnou do boxíku. Já ji hladím, udělám ji přednášku o prospěšnosti takové akce a ještě dostává něco na zub. Vždy tak 30 - 45 minut a pak pauza a po čase znovu.  Včera jsme jí dávala piluli na sto pokusů. Tabletu nelze do jídla, je hořká a tak musíme do krku. 

Myc mi udělala velkou radost, kolem druhé v noci vyrobila na WC bobek, žádný průjem. Oba jsme s taťkou stáli a ani nedutali a čekali na výrobek :-) Myc bude muset být dost dobře pozorovaná, vetka doporučuje časté kontroly, leukocyty jí opakovaně lezou k výšinám a nevíme proč. Dnes dostane po poradě s vetkou jiná antibiotika. Myc bude jistě ráda, denní injekce noroclavu do svalu hodně bolí, ona stále leží, neběhá a tak si myslím, že ji musí za těch deset dní zadní nožky z injekcí hodně bolet. Strany aplikace střídám, vedu si záznamy nejen o tom, co komu, ale i kam. 
Micánek jak zvracela s krví, tak pak přišel průjem s krví. Tam se zdá, že s léčba také chytá, začíná trochu sama jíst, jinak krmím. Taktéž Bártík. Krev v moči již není, stolice trochu lepší, jak říká vetka "točená zmrzlina" :-) , snad se i u něj dočkáme opět bobku. Konečník hlídám, zatím to vypadá i přes průjem dobře. Rozhodně bude třeba kontrolní krev a možná i rentgen. 
Čůsťa a Dobby mají taky antibiotika, u Čůstíka již nesleduji takové zvracení jako bylo, zvracel pravidelně a hodně. Musíme přeléčit Amálku, pozitivita se hlásí, kašle, má zanícené jedno očičko. Pišta a Píďa se drží, pozitivní kočičky trochu kýchají, ale zatím nic dramatického. Včera jsem sledovala, jak Píďa s Čůstíkem svorně sedí na okně a pozorují veselici u sousedů. Jsem ráda, že se Piďa zabydlel a že byl kolektivem přijat. Lucii se slabým srdcem čeká další dávka antibiotik, musíme dávat pozor na edém plic, ve skupině stále někdo kýchá, bohužel FIV dělá své a tak ji musíme chránit. Potřebovala by taky zhubnout, ale to je asi bohužel nemožné. 
Pralinka byla vypuštěna mezi skupinu Mazli a spol. Ke mě má absolutní nedůvěru, ale dnes ráno jsem ji již viděla sedět s Kryšpínem na okně :-)našla si dvě boudičky na spaní, které střídá, dle toho, ke které se přiblížím :-) Škoda, taková krásná černá micina a plachá děsně plachá. Ani já bych ji teď neměla moc šanci chytit. Kdyby jí šlo o život, tak ano. Zase potrvá měsíce než ji pohladím u krmení. 
Jsem smutná ze svého okolí. V týdnu jsem si brzo ráno všimla, že na pozemku nedaleko nás se provádí postřik. Pozemek patří soukromému vlastníku, ale není oplocen, je přístupný lidem z okolí. Nechápu, proč chemie, plevel zde nerostl, nízká tráva. Jak vypadá dnes? Celá plocha má okrovou barvu :-(, okolní malé zahrádky jiných majitelů jsou krásně zelené. Opravdu nechápu proč chemie, čeho se lidé bojí, proč chemie na obyčejný trávník. Sledovala jsem nedávno v noci dokument, jak v Německu mají včelaři problém, že jim díky pesticidům hynou včely a tak se stahují do měst, kde ale bohužel i drobní zahrádkáři začínají používat chemii. Je mu smutno z toho, jak bezmyšlenkovitě sahají lidé po tak brutálním řešení. Na svým zahrádkách pěstují zeleninu a ovoce pro své vnuky a na druhé straně jim takhle otravují prostředí. Mnohé luční květiny mého mládí dnes už nikde nevidím. Kam to jdeme, když naši sousedi považují jitrocel a žebříček za plevel hodný vyhubení?   

zahrada_2014_09_28_dscn0105.jpg

Mezi krmením, zavodňováním a injekcemi jsem se dnes kromě záchodků snažila umýt okna. Nejde o zářivou čistotu, ale o umytí soplíků a míst, kam některá čuňátka kočičí načurají. Zrovna Vlaďka v pátek obdivovala kompletně zasoplené okno do zahrady. No již je čisté, ale ne na dlouho. Zase píši, neboť si musím dezinfikovat ruce a tak je chvilka na pár řádek. Vysát by bylo třeba, chlupy jsou všude a hodně. Včera jsem kolem jedné v noci vysávala dolní část domu, chvála Bohu za tichý vysavač a nová okna, myslím, že ven nebylo nic slyšet. Chce to také vysát pelíšky, aby se mohly oprat. 

Myslela jsme, že stihnu nafotit lepší fotky kočiček do inzerce, ale v domě byla tma, pro focení nevhodné. Ani na stránky jsme nestihla nic doplnit.....a že by to bylo třeba! Večer jsem se pokusila o odchyt, bohužel se nezdařil. Ale přinesla jsem si cenné poznatky o kočkách v místě. 
U krmení v Brně máme nováčky. Jedno seznámení proběhlo netradičně. V noci nosím na hlavě čelovku, mám tak ruce volné a mohu si svítit na práci. Výhodou je, že vidíte kočky již na velkou vzdálenost -  svítí jim očiska. Zdánlivě mrtvá a temná plocha před vámi se tam po slabém začičání rozsvítí dvojicemi světélek. Přicházela jsem úzkým koridorem ke krmícímu místu, shodou okolností tam, kde nám zloději prostříhali plot. Svítila jsem si hodně do okolí a na podezřelá místa a hodně v dálce přeběhla bludička. A náhle se k ní přidalo dvojče.... Slabé čičí z mé strany udělalo divy - velkým tryskem ke mě přibíhala kočička. Nikdo z našich se tak nechová a u mých nohou zabrzdil krásný dlouhosrstý mourek. Okamžitě jej zajímalo, co servíruji a tak jsem toto využila k mazlení a prohlídce. Mladý, zdravý kluk. Doufám, že má majitele a je na toulkách, že není vyhozený. Ale to brzo poznáme a uvidíme.   
Druhým nováčkem je černý kocourek, mladík, tak rok dva starý. Ten je velmi plachý, udržuje si bezpečnou vzdálenost. 
Včera se mi poprvé podařilo pohladit Maxe horolezce. Možná si pamatujete, krásný mladý kousek, šedomodrý, ale vztekloun. Odchycen v dubnu, přeléčen, kastrován, vrácen zpět. Kluk se má dobře, konstitucí jako Twigi, ale před zimou začal přibírat na váze. Konečně včera plaše svolil a mohla jsem jej pohladit. To jeho sestru se nám zatím vůbec ani odchytit nepodařilo. Má povahu své matky, tu jsme odchytávali několik let. Když byla šance, tak většinou v období, kdy měla venku koťata a nebylo možné ji odnést. Ale ono se nám jednou zadaří, jen vydržet, holce ošetření a kastrace přijde k duhu - je moc hubená a i to, že nám nevyvedla žádné kotě, to nesvědčí i ničem dobrém. že kojila, to vím, bylo to na ní zřejmé. 
A večer přinesl další pokrok - Kačenka v depozitu se nechala vzít do náručí a lačně mne opusinkovala. To Kuře zajímá jen jídlo a hry, na mne kašle :-)  Káča by se ostatně dobře vyjímala vedle Cvrčka - ona modrobílá, on šedomodrý........ Nevím, co mne to napadlo :-) Možná proto, že zajímavě zbarvené kočičky máme zřídka. Jinak klid, Káča je kastrovaná, to aby někoho nenapadlo, že množím koťata, na netu je dnes možné vše. I kdyby byla koťata pozlacená, něco takového u nás nepřipadá v úvahu. 
 
18. 9. 
Tak jsme si noc prima užili :-( Kolem druhé se udělalo špatně Mlaďuše, její dýchání bylo hodně špatné. Usadila jsem se s ní u okna do zahrady, tam byl nejvíce studený vzduch a aplikovala jsem postupně injekce, po dvě hodiny, do zlepšení. Mezitím kolek třetí dorazil taťka, vážné problémy v práci, a tak tam teď skoro i spí. Ulehli jsme do postele zapůjčené kočkami kolem páté, ale o spánku nebylo moc řeči, kočky si udělaly mejdan. Když slítla Myc mému muži na hlavu, seděli jsme oba na posteli s přáním, že další noc jdeme spát do hotelu. Život v podnájmu u takové smečky je těžký, musíte mít hodně srovnané priority a díky nim zvládnout i situace, když už všeho fakt máte někdy plné zuby. 
Ráno bylo Mlaďuše lépe, přišla k jídlu, pomazlila se, asi mi odpustila tu kupu injekcí v noci. 
Eliška, zdá se, je po očkování zatím v pořádku. 

dobby_2014_09_18_dscn0229.jpg

 
Před časem jsem si povzdechla nad zloději u skladu Maxe a u krmících míst. Před 14 dny provedli další akci, k ránu. V tu dobu je ale již zahlédl jistý občan, napsal si SPZ auta a volal policii. Zloději se prostříhali skrz tři soukromé pozemky a hodlali odvézt co hrdlo ráčí. S lupem byli chyceni policií na odjezdu z místa. A tak doufám, že to byli ti, kteří nás tam od počátku roku stále trápili. 
 
25. 9. 
Před chvílí jsem zažila šok. Přišla sousedka, že našla ráno na zahradě dvě koťata v igelitovém pytlíku. Byla dle ní již mrtvá, hodila je tedy do popelnice. Popeláři již vyváželi. 
Někdo si spletl jejich dům a náš, hodil nechtěná koťata na jejich pozemek. Musela být živá, jinak by nebyl důvod se jich takto zbavovat.  
 
30. 9. 
Dnes je to dva měsíce, co auto zabilo Maťu, sousedovic kocourka. Není dne kdy bych na něj nemyslela.

mata_2013_10_17_1010068.jpg

Maťa, 17/10/2013