Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočička Eliška

13. 12. 2013

Kočička Eliška se k nám dostala ze sociálně slabší rodiny, která nebyla sto se dobře starat o zvířata, která si její členové nanosili domů. Kočky si o pravidelné stravě a lepších hygienických podmínkách mohly nechat zdát. Po odebrání byla zvířata prohlédnuta, u Elišky zjištěno selhání ledvin a FIV pozitivita. Byla zahájena léčba, pokus o stabilizaci kočičky a ona pomoc ochotně přijala. Stav se stabilizoval. Eliška se pak na jaře zhoršila, nedobré byly výsledky a ukazovaly na postižení jater, ale díky léčbě a síle Elišky, došlo opět k uklidnění. Je sice hubená až se člověk zalekne, ale aktivní, první u misky s jídlem, už za malou prodlevu mne vyhubuje!

 

eliska_2014_01_25_1010039.jpg

 eliska_2014_02_04_1010184.jpg

mourka_2012_12_05_1010327.jpg

eliska_2014_04_24_dscn2659.jpg

Virtuální adopce znamená, že posíláte každý měsíc adoptované kočičce finanční částku na náš účet. Nejlépe trvalým příkazem. Tyto prostředky jsou použity pro zajištění základních potřeb kočičky, pro veterinu, pokud je nutná. Jsme vděční za každou podporu. Můžete kočičku podpořit sebemenší částkou, na druhé straně budeme rádi, když kočička najde více adoptivních rodičů, neboť náklady na trvalou péči o nemocnou kočičku, jsou moc vysoké.
Kolik stojí kočička? Pro ilustraci, když počítáme, že sní tak jednu konzervu denně a vezmeme tak průměrnou cenu konzervy 15 Kč/ks, pak jen jídlo pro ni stojí 450,-Kč. U nemocných jde o dietu a nevíc musí dostávat léky. K tomu podpůrné prostředky a někdy injekce. To bychom se ale dopracovali k velkému číslu a tím vás nechci odradit :-) Je to na vaší úvaze a možnostech a my moc děkujeme.

Vámi darovaná částka se sečte za jeden kalendářní rok, my vám vystavíme potvrzení o daru vy můžete toto potvrzení použít pro snížení daně z příjmů.Jen nám pro tuto věc pak pošlete svoji trvalou adresu, ta je uvedena ve smlouvě o daru.
Micinu samozřejmě můžete navštívit.
Výpis mi chodí jednou za měsíc, většinou 5. a tak bych vám pak dala vědět, zda částka pro vámi zvolenou kočičku dorazila. Samozřejmě bude vaše jméno /odkaz na Vaše stránky/ uvedeno u adoptované kočičky na našich stránkách s poděkováním za tuto pomoc a podporu.

Č. ú.: 2019755103/0800

Variabilní symbol v případě pravidelného či jednorázového příspěvku je pro Elišku 5527.

Mínku podporuje paní Jana Sommerová částkou 200 měsíčně, převelice děkujeme!

Za každou pomoc velice děkujeme.

Moc děkujeme za důvěru a pomoc. 

 

25. 6. 2014

Bohužel přináším smutnou zprávu. Eliška odešla, odešla za Modřecem. Byla FIV pozitivní, trpěla problémy s játry a selháním ledvin. Tato drobná kočičky bojovala s nemocí mimořádně, o to hůře se mi zpráva píše. Měla velkou chuť žít a vůli k životu, nemoc ji však již přemohla. Musela jsem rozhodnout o jejím odchodu, aby netrpěla. Ležela v pelíšku, hladila jsem ji, držela za packu do chvíle než mi zůstala bezvládně v ruce. Odešla. 
Děkuji všem, kteří na ni mysleli, sledovali její boj a pomáhali nám.