Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vypínač do knyplu

 img_1879a.jpgimg_1867b.jpg

 

 

 

 

 

Jak svépomocně a levně osadit vysílač doplňkovými prvky jsem se již zmínil a popsal v této sekci. K dalšímu vylepšení a sice osazení vypínače přímo do knyplu vysílače MC-22s mě inspiroval na svých stránkách "zz". Ono pořízení této vymoženosti přímo u prodejce přijde finančně velmi nákladně (1600Kč/knypl). Jelikož nevlastním soustruh a "zz" byl ochoten pomoci a vysoustružit do knyplů potřebné díry, bylo pak už celkem jednoduché knypl osadit žádaným prvkem.

img_1834a.jpg img_1884a.jpg

 

 

 

 

 

Nejprve nutno odšroubovat vlastní hliníkový knypl a to tak, že se povolí vnitřní imbus a pak se knypl vyšroubuje. Zůstane nám v masivu křížového ovládače jen závitová tyč M4, která je zde nalisovaná na tisícihranu. Tuto tyčinku demontujeme stylem stahováku tak, že nasadíme podložku, pak patřičně dlouhou vymezovací trubičku a matičkou začneme dotahovat až vyjede tyčinka z masivu. Jde to lehce.

img_1838b.jpg img_1825b.jpg

Dírou masivu křížového ovladače prostrčíme připravené dva vodiče (licnu) na jejichž konec jsme naletovali upravený vypínač a provlékli provrtaným knyplem a rovněž provrtanou závitovou tyčinkou. Tu pak zatlačíme a zalepíme do masivu ovládače, použil jsem vteřinové lepidlo. Na tyčinku našroubujeme vlastní knypl (pojistíme vteřinovým lepidlem) a zasuče potahováním až sedne vypínač do díry knyplu. č nasuneme krycí kroužek a zalepíme. K zalepení vypínače můžeme použít Pure
img_1860a.jpg

 

 

 

 

 

 

 

originál konektor), zasmrštímojíme ke konektoru na určené místo ve vysílači. 

Vlastní vypínač upravíme zbroušením hran a zkrácením kontaktů:

img_1812a.jpg 

 

 

 

 

 


Poznatek: I u originálního řešení provedeném v autorizovaném servisu se vyskytl projev samovolného přepínání stavu vypínače on - off, který je možno pozorovat i na displeji vysílače. Děje se tak vlivem indukce v rozepnutém stavu vypínače při dotyku knyplu rukou. Tuto zvláštnost lze odstranit zapojením keramického kondenzátoru 100k na kontakty konektoru.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář