Jdi na obsah Jdi na menu
 


OHLÉDNUTÍ ZA ZIMNÍ BĚŽECKOU SEZÓNOU

1. 4. 2019

Družstvo žactva Hančova sportovního klubu v zimě nezahálelo. Účastnilo se závodů „Poháru Libereckého kraje“. Z pěti závodů se 
započítávaly čtyři nejlepší pro ročníky 2010 a starší. Závody se konaly v Jablonci, na Benecku, ve Vysokém nad Jizerou, Josefově Dole a v Bedřichově, kde místní pořadatelé uspořádali zajímavý skicross.
Mezi nejlepší umístění našich sportovců v poháru patří vynikající 5. místo Vendy Holubce, 13. místo Davida Fantíka, 14.m. Vendulky Mohvaldové, 15.m. Lindy Buštové, 19.m. Blanky Jindřiškové. Gratulujeme také Anežce Mohvaldové, která stála na stupních vítězů téměř v každém závodě, její kategorie bude do poháru zařazena až příští rok, takže se máme na co těšit.

Pro žactvo ročníku 2004-2006 se konaly republikové závody. V Jablonci n.N. to byly  26. – 27.1. závody ČP. Výborného výsledku dosáhla v sobotním sprintu volnou technikou Linda Buštová. Nechala za sebou téměř všechna děvčata z celé republiky a obsadila 2. místo! GRATULUJEME!!

Dalším důležitým závodem bylo MČR ve Vrchlabí 8. – 10.2. 2019. Závodilo se ve sprintu klasicky, volnou technikou intervalově a  v neděli ve štafetách. V těchto dnech se Linda Buštová umístila na 17.místě  ze 62 závodnic ve sprintu, na 14. místě volnou technikou a ve štafetách společně s děvčaty ze Semil a Vysokého obsadila vynikající 5.místo ze 39 štafet. Fanda Holubec  byl ve sprintu  50., druhý den skončil 46. a ve štafetách se s chlapci z Jeseníku umístil na 31.místě.

Posledním velkým závodem byl závod „Hledáme nové talenty“ v Novém Městě na Moravě 2. – 3.3.2019. Za účasti žactva z celé České republiky se závodilo v team sprintu klasickou technikou a v neděli intervalově volnou technikou na tratích 2 – 4 km. Linda Buštová obsadila společně s Klárou Lengyelovou ze Semil v team sprintu 11. místo ze 36 a v sobotu skončila na 35.místě. Fanda Holubec v team sprintu skončil 27. a v neděli 54.

Poslední závody zimní sezóny žactva a vyhlášení „Poháru Libereckého kraje„  se konalo  na Benecku. Pořádala je SKI Jilemnice v termínu 23.-24.3. Děti  HSK  Benecko zde dosáhly hezkých výsledků a stály i na stupních vítězů.

Reprezentovali – Adriana Šírová, Vojta Šochovský, Anežka a Vendy Mohvaldovy, Ela Zengin, Filip a Dominik Trýznovi, Dominik Erlebach, Blanka Jindřišková, Zuzka Mrázová, Anička Holmanová, David Fantík, Matyas Diaz, Venda Holubec, Fanda Holubec a Linda Buštová.

Všem našim závodníkům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci Hančova sportovního klubu a panu Holmanovi za skvělý servis lyží.

Přejeme všem, ať se daří i na suchu!!!
                                                                                Šírová Eva a Pravečková Petra