Jdi na obsah Jdi na menu
 

Přepravní boxy, přepravní klece, skládací boxy, tašky 

 

 

Do velkého kufru auta se vejde 1 až 2 přepravní boxy, které chrání psy před zraněním.Chrání také auto před poblinkáním a chlupy. Jsou nejvhodnější volbou pro malá plemena psů a štěňata. Při výběru auta proto berte na svého/své miláčka/y ohled!

Přepravní boxumisťujeme vždy příčně, až na doraz k zadní stěně opěradel sedadel, přepravní box připoutáme tak, aby se nemohl pohybovat. Velikost schrány musí respektovat velikost zvířete - jinak se pro změnu vystavujete riziku postihu za týrání zvířat.

 

Přepravní boxy se dají koupit pevné plastové nebo levnější látkové, které se hodí hlavně pro menší psy a kočky.

 

Jejich cena by neměla přesáhnout dva tisíce korun. Na větší psí plemena pak počítejte s boxem, za který můžete utratit pět i více tisíc.

 

"Když to nejde v kufru, je nejlepší ho vozit za sedadly, případně na zadním sedadle. Tam je ještě lepší box přichytit bezpečnostním pásem,“doporučuje veterinář Jiří Zajíček.

 

Přepravka by určitě neměla být vpředu na místě spolujezdce, kde může explodovat airbag!

 

POZOR! Pokud máte přepravní box na podlaze vozu v prostoru mezi předními a zadními sedačkami musí být box připoutaný k sedačce! 

 

 

Přepravní klece jsou ideálním řešením pro přepravu nebo pobyt psa v průběhu výstavy. Klece se vyrábějí v různých velikostech a jsou určeny pro všechny plemena psů. 

 

Skládací boxy jsou skládací domečky pro psy, kočky a jiná malá domácí zvířata. Poskytují komfort, bezpečí a soukromí pro psy různých plemen. Jsou velmi skladné, lehké a dají se přenášet jako běžná batožina. Složení a rozložení trvá jen několik málo chvil a ve složeném stavu zaberou jen velmi malý prostor. Boxy jsou dostupné v různých typech, velikostech a barvách. 

 

Praktická přepravní taška je určena pro přepravu psů malých plemen, koček i ostatních domácích miláčků. Je ideální do všech dopravních prostředků a to i do letadla, auta, na dovolenou apod. 

 

 

Umístění zvířete v zavazadlovém prostoru  

 

 

Pes má svůj prostor, vidí ven, pelíšek můžete přizpůsobovat a celý prostor můžete oddělit kombinací sítě a kovové mříže, která se dá bez problémů nainstalovat mezi zavazadlový prostor a zadní sedačky nebo mezi přední a zadní sedačky. Cena tohoto zařízení se pohybuje mezi 1500 - 3000 Kč a seženete jej buď v chovatelských potřebách nebo u veterinářů.

 

Nejsnazší to mají majitelé automobilů kategorie kombi. Ti mohou dát psa do zavazadlového prostoru, který je oddělený pevnou mřížovou přepážkou, případně sítí.

 

První varianta je samozřejmě dražší. Například do Škody Fabia stojí pevná mříž včetně práce devatenáct tisíc korun.

 

Na pořízení sítě, která splní stejný účel, stačí tisícikoruna. Chce to však hledat mezi univerzálními výrobky.

 

Značková síť například pro Peugeot 307 SW stojí 3885 korun.

 

Při přepravě psa v kufru kombíku je potřeba myslet na to, že tam nesmí být žádné volně položené věci, které by ho mohly zranit! I zde je nutné myslet na jednu drobnou avšak zásadní věc. V zavazadlovém prostoru by se psem neměly být žádné volně uložené předměty. Je fajn, když se pes nezraní při autonehodě na přední sedačce, ale je smůla, když ho umlátí montážní klíč, hever, baterka nebo kovový podstavec trojúhelníku.  

 

„Všechno musí být pevně uchyceno a pes by měl mít dost místa, aby si mohl lehnout,“radí cvičitelka psů Jaroslava Eisertová.


Za nejdokonalejší zabezpečovací zařízení považuji bezpečnostní pás pro psy


Speciální pásy určené k zajištění psa

 

 

Stejně jako lidé, tak i psi mohou mít bezpečností pás. Jde o speciální popruh, který se připne k běžnému bezpečnostnímu pásu v autě. Jeho cena se v závislosti na velikosti psa pohybuje od 150 až po 650 korun.  

Zvíře pak může sedět či ležet na zadním sedadle, aniž hrozí, že při krizovém brzdění bude létat uvnitř vozu. Pes se tak může pohybovat pouze na zadním sedadle, kde nikoho neohrozí.

Pásy mohou používat psi od 2,5 kg do 44 kg. Pásy jsou v citlivých místech, což znamená na hrudi a na břiše, polstrované. Větší psi nad 45 kg na sedadlo nepatří. Pásy instalujte pouze na zadní sedadla, nikdy ne na místo vedle řidiče. A jak mu znechutit místo na sedadle smrti (přední sedadlo)? Zkuste kuličkové potahy, které jsou pro psa prostě nepohodlné. Po čase si pes sám začne vybírat zadní sedačku J.

Bezpečnostní pás, který se navléká na bezpečnostní pás v autě- pozor, musí mít atest, jinak hrozí uškrcení psa. Psa nesmí nikde škrtit, dřít či tlačit.

 

  

Závěsné lůžko

 

 

Poslední možností je závěsné ochranné lůžko na zadní sedadlo, které je nejlepší v kombinaci se sítí.  

Díky ní a lůžku z nepromokavého a odolného materiálu nehrozí, že by pes znečistil sedadla, může v něm spát, a zároveň se nedostane k řidiči. Dvousedadlové závěsné lůžko se prodává za 850, jednosedadlové za 600 korun. 

POZOR! Při umístění lůžka, tzv. plachty upevněné mezi přední a zadní sedačky,  vystavujeme se pokutě - pes by musel být i v tomto případě připoutaný tak, aby se po prostoru nemohl pohybovat. 

 

 

 

 Zpět