Saláty
Balkánský salát |
|
|
Čočkový salát
Ingredience: 250 g čočky, 100 g cibule, 100 g uzeniny, 100 g sladkokyselé okurky, 1 červená paprika, 3 natvrdo uvařená vejce, 2 rajčata, sůl, pepř, olej, citrónová šťáva
Postup přípravy: Namočenou čočku uvaříme a necháme vychladit. Do mísy zamícháme na kostičky nakrájená vejce (natvrdo uvařená), papriku, rajčata, okurky, cibulku, osmaženou uzeninu a vmícháme čočku. Zakápneme olejem, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Dle chuti je možno do salátu místo oleje vmíchat majonézu.
Ingredience: vařené kuřecí maso (asi 4 kuřecí prsní řízky) - nakrájet na malé kousky, kyselé houby, majolka
Nálev: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce octa, 2 lžíce ostré hořčice, 1 lžíce bílého dezertního vína, špetka glutasolu a pepře - smícháme dohromady a přidáme červený olej (osmahneme 2 lžíce oleje s trochou pálivé papriky)