Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

ÚDOLÍ POD PŘEHRADOU - nový film

Připravujeme natáčení nového filmu  na léto 2010.

 

MELODIE PODLE IWONY - PŘIPRAVENO K NAZKOUŠENÍ

 

Napsala: Silvie Wichová

Hudba a texty písní: František Pokorný

YWONY je ženská hudbní kapela z 30.let.

 MELLITA, kapelnice - basa                     

AUGUSTA (GIGI), členka kapely – saxofon, zpěv
RUFFINA, členka kapely - kytara
ANNY, členka kapely, piano
EMIL POHOŘELSKÝ, provozní hotelu
DOMINIK, malíř
VIKTOR, hudebník – piano
PRODAVAČ NOVIN

 

 TAJEMNÝ LES ŠVABIŇÁK - PŘIPRAVENO K NAZKOUŠENÍ


Napsala – Silvie Wichová
Hudba a texty písní – František Pokorný

Pohádkový příběh z podivného království krále Soběmora IV, plného rozličných a divoce vypadajících rostlin, vypráví o umanuté princezně Saskii. Princezna nade vše miluje být středem pozornosti a všechny kolem sebe zatahuje do svých hloupých her a výmyslů. Nejčastěji však své dvě dvorní dámy Jindřišku a Emilku. Tyto roztodivné hrátky káravě sleduje především Teta Tereza, která si na princeznu často i králi stěžuje. Svět kolem princezny se mění příchodem dvou muzikantů Robina a Vendy do království. Rázem se pozornost přesouvá na sympatické návštěvníky. To se Saskii samozřejmě nelíbí. Protože svou osamělost a umanutost nedokáže zvládnout, rozhodne se, že to s muzikanty vyřeší po svém……………..
Strašlivý loupežník Zubojed, naštěstí pro princeznu i pro muzikanty, nedostojí své pověsti lotra a vše dopadne dobře. Princezna si také uvědomí, že ublížit někomu jinému ve svůj vlastní prospěch nepřináší radost, ba co víc, jaké se to začnou dít divy, když si poprvé uvědomí jak je krásné někoho milovat ………………….

 

 

Tam kde hudba zní a
písně zpívají lidé po staletí,
tam ptáci z not se narodí
a do širého světa vyletí.

 

 

KAŠNA (premiéra byla 6.6.2009 v 6hodin)

Autorská divadelní hra se zpěvy. Napsala: Silvie Wichová, hudba a texty písní: František Pokorný, scéna a kulisy: Marek Králík, Pavlína Jeřábková, kostýmy: Silvie Wichová a Pavlína Jeřábková
Zkoušíme každý pátek v divadle. Přijďte se podívat.
Na fotky z připravované nové hry DS KOZA se můžete podívat zde.


 

 

Fontáno oslavená
hleď padám tu na kolena
poustevník za láskou
jež je mi vyvolená

 

 

Příběhem by se mohla Kašna odehrávat kdekoliv a časově kdykoliv. Může se nám zdát, že dnes už podobné věci neexistují. Jenže ono to není zas až tak pravda. Existují, jen je na ně pohlíženo poněkud jinak. Zázraky, pokud je jsme vůbec ochotni připustit, se dnes už nedějí a na co si rozum nesáhne, tomu neuvěříme. Lidé jsou už přeci daleko „rozumnější“ než dříve. Dříve se nechali kdekým oklamat a podlehli mámení zlata a peněz, ne jako dnes. A pokud někomu ublížili, tak se o tom nemluvilo. Nebo se to při nejbližší příležitosti „hodilo“ na někoho, kdo stál nejblíže. Zvláštní doba to minulo. Nebo to platí stále?. Pokud ano, dokážeme si i dnes obhájit svou víru v lásku a čistotu navzdory všem křivým obviněním jako hrdinové naší Kašny? Anebo, už je to opravdu jen minulo?

 

Náhledy fotografií ze složky MELODIE PODLE IWONY