Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Obrazek

 

IMPERIUM ČLOVĚKA

 

Je věk temnoty a pověr. Impérium člověka vládne největší hvězdné říši, jakou kdy galaxie viděla. Její výspy se rozpínají v milionech světů; jejími zákony a krédy se řídí více duší, než lze spočítat. Je Věk Impéria – konečný osud Lidstva.

 

Čtyři sta století uplynulo od doby, kdy člověk vstoupil do chladného vesmíru. Čtyřicet tisíc let. Věk tak dlouhý, že téměř celá historie leží zahalená v mýtech. Kdo ví, jak se Lidstvo rozeselo mezi miliony různorodých světů? Kdo si pamatuje války, které otřásaly Zemí a stáhly lidstvo na úroveň brutálních bestií? Kdo by rozeznal jména pradávných ruin na Zemi, padlých národů a lidí, kteří se dávno rozpadli v prach? To jsou otázky, na které neexistují odpovědi. Samotné otázky odumřely na rtech mužů před desítkami tisíc let. Z těch časů přichází jen šepot hrůzy a smrti, šepot o Temném věku technologie, o Říši noci, o Krvavém císařství a o neuvěřitelně dlouhých staletích Věku svárů.

Nyní je čas Císaře, věk Impéria. Je to věk války trvající již deset tisíc let. V této válce je prosté přežití oslavováno jako vítězství. Prohra může vést jen k definitivnímu konci lidstva a ke zničení samotného přediva vesmíru. Je to válka vedená napříč galaxií, v temnotě vesmíru, na milionech světů a uvnitř lidských duší. Nemůže mít nějaký myslitelný konec. Žádný mír, jen ticho zapomnění.

 

CÍSAŘ

 

Dokonce ani pradávné záznamy historitorů z Adeptus Administratum neříkají, jak se stal Císař vládcem Impéria. Před jedním stem století usedl Velký a Šlechetný Císař Lidstva na Zlatý trůn Země. Legendy se matně rozpomínají na děsivé války Horova kacířství, na bitvy, které řádily po celé galaxii, na konečné vítězství Císaře

nad třikrát prokletým Horem a nad silami Chaosu. Pravda leží ukrytá v tisíciletích pověr, utopená v mýtech a uzamčená za adamantiovými dveřmi zapečetěnými pradávnými runami moci. Jediný člověk, který si může pamatovat tyto dávno minulé dny, je samotný Císař, a nikdo nedokáže uhodnout, jaké myšlenky se odvíjí v jeho neumírající lebce. Před deseti tisíci lety Císař dýchal a žil jako smrtelný muž, ale jeho fyzický život dávno skončil, byl rozdrcen Horem, Velkým nepřítelem, při konečné bitvě o Zemi. Dnes, jako po dobu posledních deseti tisíc let, žije Císař jen díky nezměřitelné síle své nadpozemské vůle. Jeho rozlámané a tlející tělo je uchováno díky stázi a psi-fúzním polím ve Zlatém trůnu. Jeho obrovská mysl přežívá uvnitř tlejícího těla, udržovaná při životě záhadami pradávné technologie. Jeho nezměrné psychické síly sahají od Zlatého trůnu a obklopují a chrání lidstvo po celé galaxii. Jeho vědomí bloudí prostorem Warpu, válčí s démony, kteří jej obývají a drží zavřené dveře mezi tímto a tím druhým světem. Pokud Císař selže, pak démoni Chaosu zaplaví Galaxii. Každý živý člověk se stane branou pro zničení lidstva. Nakonec bude samotná galaxie pohlcená hmotou Warpu a všechen život skončí. Nebude již fyzická hmota. Nebude prostor. Nebude čas. Jen Chaos.

 

ADEPTUS TERRA

 

Od okamžiku, kdy byl Císař uvězněn v záhadném mechanismu svého Zlatého trůnu, nepromluvil jediné slovo, ani se nepohnul. Jeho materiální tělo je podle všech známek mrtvé a jeho psychická mysl je plně pohlcená bojem ve Warpu ve věčné bitvě o zachování Lidstva. Vše, co zbylo z Císaře, je vědomí oddělené od materiálního světa, mysl neschopná běžné komunikace s miliardami svých oddaných služebníků. V Císařově jménu vládne Impériu nespočetně velké

Adeptus Terra, pradávný řád kněžích Země. Jejich pány jsou Vysocí Páni Terry. Adeptus Terra čítá jen na samotné

Zemi miliardy a miliardy členů. Jeho kanceláře se rozpínají po galaxii a jeho moc sahá na každý lidský svět. Žádný

člověk neunikne jeho vlivu nebo předpisům, kterými vládne. Císař se stal bohem a spasitelem rozrůstajícího se Lidstva. Pověry a dogmata se staly uctívanými rituály. Adeptus Terra je obrovská organizace s mnoha tvářemi. Je rozdělená do myriád podružných organizací, milionů úřadů v každé z nich, s ohromnou mocí nad životem prostého člověka. Ve skutečnosti je Adeptus Terra tak rozlehlé, že nikdo přesně neví, kolik divizí pracuje pod jeho záštitou nebo jaký mají všechny účel. Deset tisíc let úsilí vystavělo kolos, který vrostl do srdce lidské společnosti. Sbírají se informace; kumulují se fakta; vybírají se daně. Jako prastarý a těžkopádný mechanismus se soukolí byrokracie pomalu otáčí kupředu, unášené vlastní setrvačností, bez nějakého plánu. Jen velice málo těch nejdůležitějších organizací je uvedeno v záznamech – existuje mnohem více dalších a jen málokdo zná plný rozsah moci Adeptus Terra. Impérium Lidstva se rozprostírá po celé galaxii a skládá se z milionů světů. I když je to obrovské množství planet, je to nic v porovnání s ohromnou rozlohou samotné galaxie. Impérium je v prostoru rozložené velice řídce – jeho světy jsou rozsypány napříč prázdnotou a oddělené

 

Armády lidí

Imperiální velitel má k ruce mnoho různých organizací, které mu umožňují vykonávat vůli Císaře, a každá z vojenských sil Impéria má svou vlastní taktickou specializaci v nekonečném koloběhu války. Některé organizace, jako například zbožné bojovné sestry Adepta Sororitas, neochvějná Imperiální Garda nebo hrdinní Vesmírní mariňáci, jsou zobrazované jako spasitelé a o jejich zásluhách se pějí mezi prostým lidem chvalozpěvy. Jiní, jako jsou ve stínu pracující agenti Officia Assassinora, dlí v temnotách a prosazují a provozují temnější dovednosti. Impérium má obrovskou výhodu v neuvěřitelně obrovské lidské síle, kterou může disponovat. Impérium ale také těží ze síly strojů a záhadné technologie. Mocní Titáni Adeptus Mechanicus kráčí po popelu a blátě sežehnutých světů jako adamantiové kolosy. Lodě Imperiální flotily přepravují armády mezi hvězdami od jedné válečné zóny k druhé a účastní se apokalyptických střetů v hlubokém vesmíru. Je bez pochyby, že rozmanitost vojenských sil Impéria je jeho největší silou. I když je sil Impéria bezpočet, dohromady pracují na společném cíli: prosadit vůli Císaře a tak zajistit přežití lidstva.

rovozují temnější dovednosti. Impérium má obrovskou výhodu v neuvěřitelně obrovské lidské síle, kterou může disponovat. Impérium ale také těží ze síly strojů a záhadné technologie. Mocní Titáni Adeptus Mechanicus kráčí po popelu a blátě sežehnutých světů jako adamantiové kolosy. Lodě Imperiální flotily přepravují armády mezi hvězdami od jedné válečné zóny k druhé a účastní se apokalyptických střetů v hlubokém vesmíru. Je bez pochyby, že rozmanitost vojenských sil Impéria je jeho největší silou. I když je sil Impéria bezpočet, dohromady pracují na společném cíli: prosadit vůli Císaře a tak zajistit přežití lidstva.

 

 

VESMÍRNÍ MARIŇÁCI

 

Legie Adeptus Astartes jsou nejsilnějšími a nejvíce obávanými ze všech lidských válečníků. V mnoha ohledech nejsou vlastně skutečně lidmi, ale nadlidskými tvory vykovanými z obyčejných mužů pomocí genetických modifikací, úmorného výcviku a přísné disciplíny. Vyzbrojeni strach budícími boltry jsou Vesmírní mariňáci ztělesněním císařovy vůle.

 

TISÍC KAPITUL

 

Vesmírní mariňáci jsou organizovaní do malých nezávislých armád, zvaných Kapituly, kterých je po celé galaxii rozprostřeno asi tisíc. Každá Kapitula má své vlastní lodě, heraldické uniformy a svou vlastní identitu a tradice. Většina Kapitul operuje z Kapitulní planety – světa v rámci Impéria, který patří a kterému vládnou Vesmírní mariňáci, kteří tam udržují svou základnu. Některé Kapituly ale na planetu nejsou vůbec vázané – jejich operační základnou je obrovská vesmírná flotila, orbitální asteroid nebo vesmírná stanice. Mistři Kapitul Vesmírných mariňáků nejsou jen jejími hlavními vojevůdci, ale také řídí její ostatní záležitosti. Mistr Kapituly Vesmírných mariňáků tedy také musí působit jako hlava vlády, nejen jako velitel jedinečné vojenské síly.

ObrazekPOVINNOST, ČEST, VÍRA

 

Všichni Vesmírní mariňáci všech Kapitul mají svůj kult válečníka. V mnoha případech tyto válečnické kulty uchovávají a ochraňují tradice a praktiky, které se datují k nejranějším dobám vlády Císaře. Vesmírní mariňáci z jedné Kapituly jsou tedy duševními bratry, nejen bratry ve zbrani. Tato dvojí existence jako válečníků ducha i těla je to, co z Vesmírných mariňáků vytepává tak odhodlané a oddané vojáky. V porovnání s miliardovými masami lidstva je Vesmírných

mariňáků málo. Je méně než jeden Vesmírný mariňák na každou planetu Impéria. Vesmírní mariňáci, příliš roztroušení, než aby utvořili jedinou bojovou sílu Lidstva, představují elitními válečníky Impéria, jádro z vysoce mobilních úderných jednotek trénovaných pro boj ve všechprostředích.

Vesmírní mariňáci provádějí ty nejnebezpečnější a nejdůležitější útoky, jako jsou bleskové nájezdy za nepřátelské linie, infiltrace a uchvácení životně důležitých pozic a útoky tunely a obsazování nepřítelem držených měst. I když většinou stojí proti Vesmírným mariňákům převaha zbraní i vojáků, jejich síla, odvaha a víra jim umožňují vyjít vítězně i z těch nejhorších situací. Jsou to Andělé smrti a nikdo se jim nedokáže postavit.

 

 

Náhledy fotografií ze složky My army - Black Templars

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář