Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč kastrujeme?

10. 1. 2012

Takže proč to "trápení"?

V podstatě z prevence. Feny nemáme na chov, alespoň nepořizujeme je na chov, s pečlivým uvážením (nikdy neříkej nikdy ;)), ale primárně hledáme parťačky na sport, zábavu, na procházky, vyjížďky, na mazlení  a jiné trávení společného času...
Jelikož nás naše malamutka opustila v 11 letech na následky rakoviny mléčné žlázy, už jsme to nechtěli zažít. Proto kastrujeme, abychom toto riziko snížili na minimum, abychom se vyhnuli zánětům dělohy, případným faleškám, nechtěnému nakrytí, dalším hormonálním změnám... Ze všech těchto zdravotních důvodů (za předpokladu, že štěňata neplánujeme) a z větší pohodlnosti jsme se tak opět rozhodli.

img_0712.jpg


Oproti Elbince jsme však na doporučení zvolili kastraci až po hormonálním i fyzickém dospění Dobky, tedy po prvním hárání v jejich 13 měsících.

Kastrace Dobinky 6. 1. 2012:
MVDr. Galko a zbytek personálu odvedli dobrou práci, byli příjemní, milí, a přesně pro tento přístup jsem se rozhodla jít tam, tedy jinam, než k našemu očkujícímu veterináři. Tuto vet. kliniku v Olomouci doporučuju všem. Po vyšetření a nachystání na operaci Dobby usnula (pro mě ty nejhorší okamžiky!!! ) a šla na to po 9. hodině ráno. Nechali si ji tam na kontrolování stavu a jestli je vše ok až do 4 hodin odpoledne, kdy jsme si pro prcka přijeli. Většinu času po cely 3 následující dny prospala a po 4 dnech už chytá zpátky blbou a dělá, že jí nic není . Antibiotika a léky od bolesti dostala na 5 dní, 2x denně. Je pořád vidět, že má chvilky, kdy jí to ještě dost bolí a jizva i oholená místa ji svědí. Nosí trička a každým dnem se lepší. Mám radost, že je všecko relativně v pohodě. Stehy jí vytáhnou 17. 1.

img_0713.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář