Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dotace od MŠMT 1

Dotace od MŠMT

Na základě naší žádosti obdržela naše Tělocvičná jednota Sokol Svatobořice, pod kterou patří i náš oddíl boxu, dotaci od Ministerstva školství a tělovýchovy.

Jedná se o dotaci pro podporu sportu dětí a mládeže do 18 let, kterou jsme využili především na nákup materiálu pro oddíl boxu.

Finanční prostředky byly použity na nákup boxovacích pytlů, boxerských rukavic pro mládež, dalšího drobného materiálu a v neposlední řadě byla část použita pro zvýšení  trenérské kvalifikace.

 

Závěrečná zpráva k dotaci MŠMT – rozhodnutí č. 502017-8-3083

Po schválení naší žádosti o dotaci jsme obdrželi v měsíci září dotaci v celkové výši 39.000,-- Kč na podporu organizace sportu ve sportovních klubech. Dotace směřovala na podporu sportování dětí a mládeže.

V oddílu boxu máme v roce 2017 registrováno 13 členů a v oddílu stolního tenisu 27 členů dětí a mládeže do 18 let. Mladí mají zájem o sportování a tak jsme celou dotaci směřovali na podporu jejich výcviku. Dotaci jsme použili na nákup kvalitního materiálového vybavení pro tréninky. Oddíl boxu např. na činky, stopky, tréninková trička, boxovací pytle, boxerské rukavice. Část dotace byla použita na zlepšení tréninků a to na kurz pro trenéra III. Tř. Patrika Koblihu, mladého nadějného boxera, který se chce věnovat a zlepšovat trénink mladých borců.

Oddíl stolního tenisu se těší velké pozornosti dětí a mládeže z naší obce. Trénují 2krát až 3 krát týdně a mimo to chodí na společné vycházky a výlety do přírody, kde si upevňují nejen fyzičku, ale i vzájemné vztahy mezi s sebou, vztah k trenérům, k rodičům, kteří aktivně trenérům pomáhají. Příprava stolů, zábran ke stolům, nošení vhodné obuvi do tělocvičny, úklidu sokolovny po tréninku je  i záležitostí rodičů dětí.

Z dotace byly zakoupeny kvalitní potahy na rakety, míčky, počitadla skóre, zábrany ke stolům a také k zakoupení triček, které budou vybaveny označením oddílu, aby při různých akcích a to nejen při soutěži ve st. tenise, ale i při ostatních akcích, které pořádá Sokolská župa Slovácká Hodonín, na cvičení v přírodě- aby bylo zřejmé ke komu patří a koho reprezentují.

Dotací jsme opravdu velmi vylepšili podmínky pro sportování mládeže v T. J. Sokol Svatobořice.

Činnost T. j. Sokol Svatobořice je možné sledovat na e stránkách

www.tjsokolsvatoborice.estranky.cz. Oddíl boxu s názvem Boxclub Mistřín má navíc své vlastní stránky

www.boxclub-mistrin.estranky.cz.

Oddíl stolního tenisu uvažuje o svých vlastních stránkách, ale potřebovali by najít ochotného příznivce, který by jim se stránkami pomáhal. Trenéři i ostatní členové oddílu stolního tenisu jsou opravdu velmi vytížení tréninky dětí, ale i vlastním tréninky, protože jsou to aktivní sportovci soutěžící v okresních soutěžích stolního tenisu.

Svatobořice-Mistřín 6. 2. 2018

Varmužová Marie, Hospodářka T. J. Sokol Svatobořice

 
 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 149998
Měsíc: 2042
Den: 97