Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ústecký deník: Fotbalisty Vaňova povede opět Václav Strádal

19. 7. 2011

 

Vaňov – Poslední místo v 1.B třídě znamenalo pro vaňovské fotbalisty sestup do okresních soutěží, kam je nakonec doprovodily i Chabařovice a Union Děčín.


 

20110719_fotbaliste_vanov_tahal_denik_clanek_solo.jpg

Trmický Tahal (na zemi) se snaží zastavit pronikajícího Martinů v derby 1.B třídy. V dalším ročníku se už oba soupeři neutkají, neboť Vaňov bude hrát okresní přebor. Autor: DENÍK/Rudolf Hoffmann
Vaňov pouze třikrát v sezoně zvítězil, dvakrát na podzim doma s celky Povrlů a Chlumce a v odvetách porazil pouze opět na domácím hřišti Svádov. Získal dvanáct bodů a v šestadvaceti utkáních inkasoval 98 (!) branek.
„Přišel jsem čerstvě po složení zkoušek a měl samozřejmě určité představy. Ale vše se vyvinulo úplně jinak,“ říká po sezoně vaňovský kouč Václav Strádal.
Sezona se nevydařila. Ve kterém z utkání vás hráči nejvíce potěšili?
Bylo to hned v prvním jarním kole na Unionu Děčín. Sice jsme v utkání nešťastně podlehli, ale mužstvo makalo a pralo se až do závěrečného hvizdu rozhodčího o výsledek. A potom duel ve Velkém Březně. Přijeli jsme v improvizované sestavě, ale soupeř nás zlomil až v závěrečných dvaceti minutách zápasu.
A naopak, kdy vás vaši svěřenci nejvíce zklamali?
Těch zápasů bylo mnoho. Když prohráváte v poločase vysokým rozdílem a vidíte, že hráči na hřišti neodvádějí to, co by měli, tak to není dobré.
I přes zklamání, které jste v sezoně zažil, zůstáváte u mužstva i v následujícím ročníku?
Možná to dost lidí nepochopí, ale když vidím podporu vedení, rozhodl jsme se, že budu pokračovat. Z boje tedy neutíkám, ale vše záleží na letní přípravě. Pokud si hráči sáhnou do svědomí a budou chodit trénovat. Bez toho to prostě nejde.
Zrušili jste rezervní tým?
Ano, béčko už nemáme. Předtím jsme lepili sestavy v obou týmech a teď jsme se rozhodli, že hrát budou ti hráči, kteří budou chodit trénovat a budou mít zaplacené členské příspěvky.
Kdy začíná Vaňov s přípravou na novou sezonu?
První trénink na mužstvo čeká v úterý 19.července. Měli bychom trénovat třikrát v týdnu, ale na našem hřišti zatím nemůžeme, to momentálně prochází rekonstrukcí.
S kým se v přípravě utkáte?
V sobotu nás čeká utkání na hřišti Kladrub s rezervním týmem Krupky a v srpnu se představíme na turnaji v Libochovicích na Litoměřicku. O dalších zápasech se musíme ještě domluvit. Ovšem na našem hřišti to nepůjde.
Dají se očekávat změny v kádru?
Chtěli jsme posílit o několik hráčů, aby i ostatní hráči dostali náboj, poprat se o místo v mužstvu. Ale víme v jaké je Vaňov ekonomické situaci. Vystačíme si tak s tím, co máme, ať kluci ukážou, co v nich je.
V úvodním kole okresního přeboru přivítáte Sebuzín...
O soupeři toho příliš nevím, ale chtěl jsem začínat na domácím hřišti. Doufám, že se atmosféra uklidní a i v okresním přeboru nechá každý pro Vaňov na hřišti vše.