Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z nové trávy v Chuderove jsme si odvezli cenný bod za remízu 1:1

24. 8. 2008
Chuderov - Vaňov 1:1 (0:0)

sestava
(1)Kalina - (2)Bouša, (3)Bárta, (4)Protschke, (7)Vaňkát - (5)Houda (46.(16)Zikmund), (8)Jelínek, (10)Machek, (6)Příhoda - (9)Dvořák J. (71.(15)Martinů), (11)Rytíř
střídačka - (12)Sibal Petr, (13)Brabec Jiří, (14)Caninec

foto ze zápasu zde

Obrazek     Den 22.8.2008 si zapíší v Chuderove jako den D. Místní fotbalový klub otvírá nové travnaté hřiště. Mizí tedy v celém okrese poslední škvárové hřiště. Což vítají všichni fotbalisté i fandové kopané. K této příležitosti předal symbolicky náš nově zvolený kapitán, Dvořák Jaroslav, těsně před výkopem, kapitánovi domácích, stříbrnou salátovou mísu s věnováním od TJ Vaňov.
     Přišla i očekávaná návštěva, počasí ideální pro hráče i pro diváky. Co více si přát. Hřiště výborné a kvalitně připravené. Nic tedy nebránilo tomu, aby hlavní rozhodčí Michálek pískl do píšťalky a zahájil tím zápas.
     My, hosté z Vaňova, jsme nasotupili s novou posilou z Ravelu na levém beku - Martin Protschke - a ve střední záloze nastoupil zkušený matador Luboš Jelínek. Na stoperu se představil navrátilec Bárta.
     Domácí byli vyhecovaní publikem, změnou prostředí a také na první zápas po 2 měsíční letní pauze, kdy určitě také nabrali plno sil jako my. Proto na nás celkem vlítli, ale žádnou vyloženou šanci si nevypracovali. Hned v 11. minutě obdržel žlutou kartu náš kapitán Dvořák Jaroslav za zbytečný faul na půlce. Od té doby jsmeObrazek hráli velmi disciplinovaně. Hráči se spíše oťukávali, byl to spíše boj. Největší šanci jsme měli my, a to ve 41. minutě.  Po chybě domácího gólmana Ondrky se odrazil míč k Machkovi, ten se bohužel ukvapil a lobem branku netrefil. Více se toho v prvním poločase neodehrálo.
     Zato ve druhém poločase se děly věci. Diváci ani nedopili poločasové pivečko a nedojedli klobásku a už se ve 47. minutě vlnila síť. Bohužel za zády našeho brankáře Kaliny. Domácí útoční Guttman byl vyslán krásnou uličkou středem obrany a prostřelil Kalinu. 49. minuta - opět chyboval domácí brankář, Ondrka kdy napálil při výkopu Rytíře, ten vsítil do prázdné branky, prozhodčí ale zapískal ruku našeho útočníka. Zřejmě byla, protože se Rytíř ani nedohadoval. Dvě minuty na to, 51. minuta, Rytíř jasně podtržen ve vápně, penalta se nepíská. Což se nelíbilo početným Vaňovským fanouškům. Rytířovi hodně prospělo přesunutí z útoku  na kraj zálohy. Poté jsme si vybrali hluché místo a hosté dvakrát zahrozili hlavou z rohu, naštěstí mířili vedle. 
  Obrazek  V 62. minutě střílel Bouša nad při přituknutí Zikmunda. O dvě minuty později se měla pískat druhá penalta, kdy domácí obránce, lěžící, zahrál jasně ve vápně rukou, rozhodčí opět nereaguje. Za chvíli na to Jelínek z přímého kopu mířil nad branku. Dvořák J. po přiťuknutí od Pířhody sám na penaltě a míříl přesně do náruče domácího brankáře. Hosté se také snažili, jejich šance končili nezdarem. V 72. minutě jsme se dočkali. Po krásné akci a rychlém brejku Ziki vyslal na levo Příhodu, ten střílenou nahrávkou našel ve vápně Rytíře, který se do střely nádherně položil a vyrovnává na 1:1.
Po chvíli na to střílí Příhoda z přímého kopu do tyče. V poslední čtvrthodině se hra vyrovnala, domácí přitvrdili a vypracovali si několik závarů u naší branky, naše obrana všechny útoky odrazila. V 89. minutě mohl rozhodnout Jelínek, který se ocitl ve stejné pozici jako Dvořák J. Na penaltě, sám před gólmanem, míří do jeho náručí. Škoda, byly by to skvělé 3 body do tabulky I.B třídy nového ročníku.
Konečný hvizd rozhodčí, stav je po 90 minutách 1:1

    Pro diváky, kterých přišel možná ke třístovce, to byl aktraktivní zápas. Nový areál je velice pěkný a některé týmy mohou jen tiše závidět. Pro nás důležitý bod ze hřiště soupeře, pro domácí trochu ztráta. Určitě počítali se 3 body a velkou oslavou. Teď jen potrvdit získaný bod doma s Chlumcem....


copyright by Drtikol