Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč právě Pentax?

5. 5. 2009

Pentax ...a každé světlo bude dobré!

   Možná se vám bude zdát, že v dnešní době, kdy nás ze všech stran masírují reklamy všech možných výrobců fototechniky, jako Canon, Nikon, Olympus, Sony, Kodak, Panasonic, Samsung a podobně, jsou fotoaparáty značky Pentax nějaká neznámá a druhořadá technika? Omyl! Pentax je mezi profesionály hodně známá a vyhlášená značka. Bohužel se nějak vytratila z reklamy, takže se o ní mezi obyčejnými lidmi příliš neví.

   Pentax vedle klasických a digitálních kompaktů a SDL zrcadlovek vyrábí i profesionální přístroje na střední formát (Pentax 645 a Pentax 67). Velice vyhlášenou věcí jsou i objektivy s nepřekonatelnými SMC vrstvami, proti vnitřnímu odrazu světla. Navíc cenová relace v kombinaci s výkonem všech fotoaparátů, je hodně dobrá.Obrazek V posledních letech se při vývoji digitálních přístrojů Pentax kooperativně spojil s firmou Samsung, což samo o sobě je zárukou dost velké kvality  a rozvoje do budoucna.

   Já osobně nyní používám fotoaparát Pentax K-10 D v kombinaci hlavně s objektivem SMC Pentax 18-55 DA  a musím říct, že jsem s ním nad míru spokojen. Navíc pro všechny digitální zrcadlovky od Pentaxu lze použít i veškeré objektivy, které Pentax kdy vyrobil, tedy i ty se závitem 49!

   Možná teď sklidím posměch všech Canonářů, Nikonistů a fotografů, používajících jiné, lepší, dokonalejší a dražšší fotoaparáty, ale Pentax je pro mě prostě srdeční záležitost...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář