Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jan Pleva vítězem turnaje ml.žáků

 

Titul z duchcovského turnaje mladších žáků vybojoval
Jan Pleva.
Do tenisového turnaje mladších žáků, který se konal o uplynulém víkendu se přihlásilo 18 hráčů. První nasazený hráč Tomáš Maxa z domácího klubu se probojoval do semifinále, kde podlehl Michaeli Čechovi z TK Viamont Teplice 4:6 a 4:6. Druhý nasazený Jan Pleva z duchcovského klubu přehrál 6:4,6:4 Honzu Šilhavého z TK Viamont Teplice.
Finále bylo jak houpačka, když Honza Pleva otočil v prvním setu ze stavu 2:5 na 7:6. Druhý set byl v režii Čecha 6:0. Rozhodující supertaibreak vyhrál poměrně jasně domácí Jan Pleva 10:3 a připsal si druhé turnajové vítězství v tenisové sezóně 2012.
Ve finále čtyřhry se střetl první nasazený pár Maxa,Pleva s dvojicí Zapský,Kozelnický (TK Lázně Evžénie). Domácí hráči nepotvrdili žebříčkové postavení a po prvním jasně vyhraném setu začali převažovat nevynucené chyby. A tak si poháry za vítězství odvezli hráči z Lázní Evžénie 2:6,7:6 a 10:4.
Dobrý výkon předvedl i další duchcovský hráč Petr Kraus, který ve čtvrtfinále dvouhry prohrál s vítězem turnaje a ve čtyřhře spolu Vítězslavem Adamem s TK Jirkov prohráli v semifinále 4:6 a 0:6 s prvním nasazeným párem.
Další tenisovou akcí duchcovského klubu je vánoční turnaj ve čtyřhře 17.12 a turnaj dorostenek kategorie „B“ v termínu 27-29. 12. 2011