Dobrý den,
jmenuji se Michal Kolb a jsem fanouškem Vašeho pořadu Ano,šéfe! Společně s jednou slečnou jsme založili na serveru lide.cz diskuzní fórum ano,šéfe,kde se snažíme diskutovat o problému gastronomie v naší republice. Váš pořad je snad jedinou,nebojím se použít výraz,reality show,která se dotýká snad všech občanů naší republiky.Ukažte mi jediného běžného člověka,který nikdy neposnídal,nepoobědval,či nepovečeřel v nějaké restauraci.Já osobně takového člověka neznám.
Po návštěvě stránek TV Prima jsem se dozvěděl,že je možno do pořadu Ano,šéfe! „nominovat“ restauraci,se kterou jsem jako host nebyl spokojen. O dovolené jsme se po cestě z Berouna do Rokycan s přítelkyní zastavili na oběd v restauraci a hotelu Bouchalka v Újezdu u Cerhovic. Při vstupu do prostor restaurace přes maličkou terásku jsme zajásali nad vcelku příjemném prostředí restaurace. Nacházeli jsme se ovšem v nekuřácké části,oba jsme kuřáci a tak jsme hledali prostor,kde je kouření povoleno a nebudeme tak cigaretami obtěžovat další „strávníky“,kterých tedy mimochodem uvnitř moc nebylo. Kuřácké oddělení sice nebylo extra vábné,ale to by nám až tolik nevadilo.Obsluha se zprvu zdála příjemná,i když mladý číšník,zřejmě brigádník posedával u stolu a se zájmem sledoval běžící pořad v tv. Paní vrchní se zdála též příjemná,než nás zaskočila dotazem,jestli čirou náhodou nemáme v autě nabíječku na mobilní telefon Sony Ericsson,že má vybitou baterii... Toto jsem gentlemansky a s úsměvem přehrál ve vtip a objednali jsme si nealkoholické pivo a 2dcl červeného vína.Nealko pivo v lahvy bylo bez problémů,správně vychlezené,ovšem červeným vínem jsme byli sklamáni.Jako snad v každé české restauraci bylo vytažené z chladničky...Tuto skutečnost prostě považuji za velký zádrhel a problém většiny českých restaurací. Červené víno přeci nemá být podáváno chlazené... Po „prozkoumání“ jídelního lístku jsme se rozhodli pro objednání pokrmu z kuřecího masa pod názvem Pikantní kuřecí plátek zapečený s nivou,resp. něco podobného,přesný název si nepamatuji,s hranolkami.Doobjednali jsme si k tomu tatarskou omáčku a já sojovou omáčku na pokapání hranolků.Toto mé počínání se sojovou omáčkou se sice může někomu zdát,jako barbarské,ale mě to tak chutná. Byli jsme velice překvapeni rychlostí přípravy těchto dvou porcí.Ovšem po naservírování na stůl nám tatarská a sojová omáčka jaksi chyběli,tak jsme se o ně připomněli,chvíli to trvalo,než jsme je dostali,ale povedlo se.Nepozastavím se nad tím,kdyby byla restaurace naplněna k prasknutí,ale krom nás zde bylo zhruba jen 5lidí...Ale k samotnému k jídlu... Cena nebyla nějak přemrštěná,cca 80Kč i s přílohou je krása. Na první pohled se zdálo,že se za rozumnou cenu i dobře najíme.Já nejsem zastánce velikých obloh,ale tady děkuji,že byla a hned vysvětlím proč. Hranolky nebyli špatné,ovšem kuřecí maso s plátkem nivy už bylo o poznání horší. Maso mě,jako lajkovi již od pohledu moc právě připravené kuřecí nepřipomínalo no a chuťově to byla katastrofa!Maso bylo zřejmě jen lehce osolené a pro oko opepřené,totálně bez chuti.Nebýt nivy na jeho povrchu,tak by příchuť nebyla vůbec žádná... Takto si rozhodně pikantní kuřecí plátek určitě nepředstavuji... Tatarská omáčka dle našeho názoru nebyla vůbec tatarskou omáčkou,s přítelkyní jsme se shodli,že šlo zřejmě o majonézu,do které byla nejspíš přistrouhána kyselá okurka,aby se neřeklo a tak zřejmě vzniklo to,co oni nazývají „tatarkou“...Zároveň nám u tohoto jídla chyběl i nějaký „sosík“,resp. nějakým zůsobem dochucený výpek s přípravy masa.Došli jsme k názoru,že tyto dvě porce,které jsme si objednali byli již dávno „uvařené“ a po položení plátku nivy na maso proběhly mikrovlnou troubou a po přidání hranolků a oblohy vesele putovaly na náš stůl. Nebýt na talíři zeleninové oblohy složené z dvou hromádek červeného a bílého sterilovaného zelí,kousku rajčete a salátové okurky,netuším,čím bychom si alespoň trochu dobré chuti přivodili... Pochvalu mohu dát snad jen za bleskurychlé uklizení ze stolu po ukončení konzumace. Měl jsem již dávno dopité nealko pivo,ale dotazu,zdali si objednám ještě další jsem se nedočkal.A tak jsem si u stolu do doby,než přítelkyně dopila svoji „dvojku“červeného poseděl „na suchu“.K naší oblíbené kávičce po obědě jsme se pro jistotu již neodhodlali,jelikož tak odvážní zřejmě nejsme. Rozhodli jsme se tedy zaplatit. Z kabelky přítelkyně jsem vyndal peněženku,položil ji na stůl a v okamžiku,kdy se někdo z obsluhy (vrchní servírka) objevili u výčepu jsem s ní na obsluhu pokynul,na znamení,že hodláme zaplatit.Toto se ovšem obešlo bez odezvy,i když se na mě servírka přímo dívala,počkal jsem tedy na další příležitost a polohlasně,i když jasně jsem se „domáhal“ zaplacení,bohužel opět zbytečně.Servírka i mladý číšník někam zmizeli.Číšník do útrob restaurace a servírka kamsi ven mimo objekt.Mezi tím ještě číšník stihl dosti hlasitě poznamenat,že absolutně netuší,jak to tam ještě 5 hodin vydrží a zmizel. Po cca dalších min. 10ti minutáchse konečně servírka vrátila ze své venkovní vycházky. Tak jsem ji již dosti hlasitě,tentokrát po třetí,požádal o účet. Tentokrát to vyšlo. Zaplatili jsme a s velkou úlevou opouštěli toto zařízení.Po dosední do auta jsme s přítelkyní oba se zjevnou nechutí zalitovali peněz vydaných za takto „připravené“ jídlo. Tato restaurace nejspíš razí heslo,že hladovějící člověk sní všechno...A zjevně jim to zatím vychází. Po konzumaci tohoto „oběda“ si snad ani nedokážu představit,jak to v této kuchyni musí vypadat... Byl jsem velice rád,že jsem si neobjednal něco dražšího. A právě po této mé osobní zkušenosti si myslím,že by tato restaurace byla velice vhodným kandidátem pro návštěvu právě pana Zdeňka Pohlreicha a pořadu Ano,šéfe! Personál tohoto zařízení by se jistě velice divil,až by na ně pan Pohlreich „naběhl“.
Pokud by se Vám můj návrh na jednu z českých restaurací,kde by zjevně bylo potřeba „zasáhnout“, líbil a rozhodli by jste se pro natáčení právě na Bouchalce v Újezdu u Cerhovic,byl bych rád,kdybych se o tomto mohl dozvědět.
Zároveň bych měl ještě menší návrh na,myslím si,lehké divácké zatraktivnění tohoto pořadu. Pokud by docházelo k natáčení v restauracích podle tipů diváků,bylo by zajímavé,aby ten,kdo na to jisté zařízení podá návrh,se s panem Pohlreichem zůčastnil prvního dne natáčení,tj. seznámení se s restaurací a problémů v ní. Tento nespokojený host by jistě vnesl do pořadu nové oživení svým vlastním laickým názorem. Já osobně bych „do toho šel“.
S pozdravem a díkem za Vaši případnou odpověď
Michal Kolb
Komentáře
Přehled komentářů
Dobrý den p.Pohlreichu,
jsem šokován posledním dílem Vašeho pořadu "Ano šéfe"...kde jste si vybral provozovnu,ve které je "šéfem" člověk s kriminální minulostí a neváhá před zraky svého 5 letého syna se zbraní v ruce popravit holuba střelou do hlavy !!! Odporné...nelidské..šokující...!!
Pracoval jsem celý život v gastronomii - váš pořad mi byl velmi blízký, plný humoru a vašich kuchařských odborností - ale jsem naprosto šokován,že dopustíte ve svém pořadu odvysílat takový způsob popravy zvířete !!
Už jste na Primě pro mně přestal existovat...
Schlichts
(Luboš, 24. 4. 2023 9:40)Vážený pane Pohlreichu, docela chápu Vaše přesvědčení, že italské rizoto se dělá pouze z určitého druhu rýže a jinak by se tomu nemělo říkat rizoto, protože "klasický recept je neměnný". Nechápu pak ovšem, že jste schopen mluvit o tataráku z lososa nebo třeba z červené řepy, když klasický recept je jasný. Klasický tatarák je pouze ze zadního hovězího masa (někdo trvrdí, že pouze z hovězí panenky). A jen tak pro zpestření "klasické české školní rizoto" jsem měl jako kluk rád a chutná mi dodnes, ale italské rizoto nějak nemusím. Už esteticky ve mě nevzbuzuje chuť. Ale to je, myslím podle starého, známého : "Proti gustu, není mustru.". Mějte se fajn. Váš pořad se mi moc líbí a i ty ostatní jsou dóóóst dobré. A jestli se to někomu nelíbí, tak ať jde do "pihele tmavýho" jak říkala dr.Fastová ve slavném Dietlově seriálu.
pro zdenka poloraicha
(marketa, 22. 9. 2011 21:56)umite taky neco ineho nez jen kazdyho urazet a mluvit sproste myslimze ani ne moc inteligentni asi nejste inak byste umel ric veci aj inak nez jen sproste co se vam nelibi.chtela bych videt restauraci kde precujete vi urcite tam taky nemate tak cistoo jak zesebe delate.ale nic vezlim nemyslim jen ze porad mluvite sproste a to je nejhorsi :-)decka se maj od keho ucit sprosty slova iank dobre mno
zapomenutá kuchařka
(dagmara, 25. 5. 2010 18:25)dobrý den, nevím kam se mám obráti,tak to zkusím na těchto stránkách,třeba budu mít štěstí.při natáčení pořadu ,,ano šéfe" v jihlavské radniční restauraci jsem nechala známé servírce kuchařku p.polreicha, aby jí dla podepsat autorovi osobně.ten si knížku odvezl,nevím proč,s tím, že jí pošle zpět.bohužel od té doby je kuchařka nezvěstná. radniční restaurace skončila a já nevím, kam se mám obrátit?publikace jsem dostala jako dárek a proto mě to dost mrzí. prosím, ráda bych knihu dostala nazpět,poštovné si samozřejmně uhradí. panu polreichovi předem moc děkuji, nebo bych ráda aspoň nějaký kontakt přímo na něj.vím,že někomu to bude připadat jako banalita, ale věřte, že mě to opravdu dost mrzí, zvláštˇ,když pořad ano šéfe patří k mým oblíbeným. kontakt d.puldova@seznam.cz
absolutní dehonestace vašeho pořadu Ano šéfe...!!
(Rostislav Rajnoch, 14. 3. 2024 11:47)