Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuli kuli

 Vkládám zde, po mnoha vašich dotazech nadělenou stravu podle Lenky Kořínkové 

SKUPINA ROSTLINNÁ

Brambory, rýže (všechny druhy), bezvaječné těstoviny, knedlíky v prášku, mouka – všechny druhy světlé i tmavé, všechny druhy chleba, všechny druhy tmavého pečiva, kukuřice, popcorn, vločky a musli nepřislazované cukrem, všechny ostatní druhy obilovin, všechny druhy semínek, soja a sojové výrobky, sojové maso a všechny výrobky z něj, sojové mléko, sojová majonéza, tofu, sojové paštiky (pokud neobsahují vejce), všechny druhy luštěnin (sojové boby, hrách, čočka, fazole, cizrna), kroupy, krupice, droždí, glukóza

SKUPINA ŽIVOČIŠNÁ

Všechny druhy masa, uzeniny, salámy, paštiky, drůbež, ryby, všechny druhy konzervovaných ryb, sýry – nejlépe do 45%, bílý jogurt, bílý tvaroh, mléko živočišné – čerstvé i sušené, šlehačka, smetana, majonéza, majolka, tatarská omáčka, vejce, živočišné máslo, sádlo

ZELENINA

Zelenina čerstvá, mražená i nakládaná (kromě zeleniny smíchané s kukuřicí a luštěninami), houby čerstvé i nakládané, kečup, všechny druhy tomatovo-zeleninových směsí

OVOCE

Veškeré druhy čerstvého ovoce, veškeré druhy sušeného ovoce nepřislazovaného, ovocný cukr neboli frutóza, dextróza (hroznový cukr), všechny 100% džusy (tj. nepřislazované), všechny džemy slazené uměle, fruktózou, dextrózou nebo medem

SKUPINA NEUTRÁLNÍ

Rostlinné máslo a rostlinné oleje (s rostlinnou skupinou pouze minimálně), kokos a kokosové mléko, všechny druhy ořechů kromě burských, koření všeho druhu, sojová omáčka, všechny dresinky bez živočišných přísad a vajec, sušená vejce, vaječný žloutek, hořčice, kakao, karob, všechny druhy čajů včetně ovocných, káva, uměle slazené limonády, med, všechny druhy umělých sladidel, rozpustné vitaminy bez cukru

ZÁSADNĚ NE!!!!!!!!

Rafinovaný cukr, řepný cukr, výrobek nazývaný přírodní cukr, bílé pečivo, burské oříšky, alkohol v kombinaci se živočišnou skupinou, příliš mnoho tuku zejména s rostlinnou skupinou

Základní graf – nesmí se kombinovat rostlinná a živočišná strava, ovoce a zelenina, živočišná strava a ovoce
- je určen pro každého, kdo se chce zbavit nadbytečných kilogramů razantně a rovněž se pořádně pročistit

Volnější graf – nesmí se kombinovat rostlinná a živočišná strava, ovoce a zelenina ve dni se skupinou živočišnou, ovoce a skupina živočišná
- je určen pro ty, kteří chtějí hubnout rychleji, ale absolutní striktnost základního grafu jim nevyhovuje

Nejvolnější graf – nesmí se kombinovat rostlinná a živočišná strava
- jeho přednost spočívá v tom, že můžete volně kombinovat ovoce a zeleninu nejen mezi sebou, ale i s oběma základními skupinami, což dává vašemu jídelníčku větší variabilitu

 

http://www.omlazeni.cz/wiki/delena-strava.html

Skupina: neutrál
Čokoláda z nepraženého kakaa bio 80% cacao, čokoláda obsahuje pouze kakaové součásti vyrobené z nepražených kakaových bobů. Kakové boby mají významně vysoký obsah antioxidantů, jsou skvělým zdrojem hořčíku, organické síry, B vitaminů a dalších hodnotných látek, které se i ve své nepražené podobě uchovávají všechny nedotčené a nejlépe vstřebatelné. Tento produkt a veškeré jeho ingredience byly zpracovány při teplotě nižší než 45 stupňů, veškeré výživné hodnoty jsou tak zachovány. 100% bez živočišných produktů, bez mléčných a sojových přísad a bez přidaného cukru. Slazeno raw sirupem z agáve, tepelně neupravovaným rostlinným sladidlem s nízkým glykemickým indexem. Produkt je tak přijatelný pro diabetiky. Neobsahuje žádné emulgátory, pojiva, přídavné ani jiné chemické látky. Vyrobeno z přírodně bezlepkových surovin. Ruční výroba. Složení: kakaová hmota bio, kakaové máslo, bio - obsah sušiny nejméně 80%, sirup z agáve bio, mletá vanilka bio.
Sehnala jsem ji přímo ve zdravé výživě.

 

 

 

Vafle medové bio
Složení: sirup z pšeničného sladu, celozrnná pšeničná mouka, neztužený rostlinný tuk, med, emulgátor sojvý lecitin, sojová mouka, prášek do pečiva (natriumbikarbonát), sůl, skořice
Neobsahuje přídavek cukru.
Mají je v koutcích zdravé výživy v Tescu a také v drogerii DM.

 

Tady nakupuji kytičky i zvířátka:
Pokud mohu zde i doporučit, třeba pro ty, co to mají do zdravé výživy daleko, nakupuji zde: 
http://www.zdravavyzivahronov.com/IO/index.php?p=p _2&sName=Uvod

KYTIČKY
Sójové mléko s příchutí cappucinno: 
http://www.zdravavyzivahronov.com/IO/index.php?p=p roductsMore&iProduct=24&sName=Soja-milk-cappuccino -(350-g)
Sušený instantní sojový nápoj s příchutí cappuccino. Použití: k přípravě nápojů, kokterjů, k pití jako náhrada kravského mléka. Bal. 350 g - připravíme 3,5 l nápoje. Vyrobeno z geneticky nemodifikovaných surovin. Složení: sójový olej, sójový lecitin, upravená sója, kukuřičný sirup, přírodní barvivo betakaroten, stabilizátor fosforečnan draselný, ovocný cukr, emulgátor E471, cappuccino aroma.

NEUTRÁL
Mléko kokosové:
http://www.zdravavyzivahronov.com/IO/index.php?p=p roductsMore&iProduct=780&sName=Kokos-milk-(400-g) 
emný a lahodný rostlinný produkt bez cholesterolu snadná příprava tropická kokosová příchuť bez lepku Hmotnost: 400 g = 4 litry nápoje Složení: sušený glukozový sirup, kokosový olej, lecitin, přírodní barvivo - betakaroten, stabilizátor fosforečnan draselný, přírodní identické aroma.

Skupina: kytičky
Tyčinky špaldové sypané lněným semínkem BIO 60g
Složení: pšeničná celozrnná mouka BIO, špaldová celozrnná mouka BIO 43%, droždí, lněné semínko BIO 18%, palmový tuk BIO, sůl jedlá s jódem, zlepšující přípravek BIO, kypřidlo (uhličitan sodný), zásada (hydroxid sodný).
Mají je v drogerii DM a v Tescu, Bille i Intersparu taky.

Skupina: kytičky
Amarantové lupínky rajče a bazalka
složení: kukuřičná mouka, amarantová mouka 17%, rostlinný olej, bramborová mouka, kukuřičný škrob, amarantová vláknina 3%, kukuřičná vláknina, sušená rajčata 2%, bazalka, oregano, sušený česnek, mořská sůl 1%
Sehnala jsem v drogerii DM.

Neutrál-kytičky
Marmeládky slazené frukózou z Lidlu,ještě mají jahodovou.

Zvířátka - nanukový dort
Našla jsem ještě uložený obrázek nanukáče od Nestle - jahodovo-vanilkový. Snad nebude vadit jeho načatost.

 

Skupina: kytičky
ALA - SÓJOVÝ DEZERT 
lahodný a jemný sójový dezert s viacerými príchuťami: broskyňa, marhuľa, čučoriedka, jahoda
Zloženie: sójové mlieko, ovocná zložka podľa druhu (jahoda, marhuľa, broskyňa, čučoriedka) fruktóza, glukóza, aroma, kukuričný škrob, rastlinný olej
čokoláda
Zloženie: sójové mlieko, čokoláda, aroma, kukuričný škrob, rastlinný olej

K dostání ve zdravé výživě.

 

 

Receptík na nepomotanou vánočku:

350g hladké a 250g hrubé mouky, 90g fruktózy, 100 g oliv.olej, 5 žloutků, 100ml soj. mléka, nastrouhaná vanilka a kůra z velkého citrónu, 50g droždí a to čerstvého, 100g rozinek a kolem 50g strouhaných mandlí, 10g soli, žloutek na potření a sekané mandle na posypání
Mléko nejprve zahřejte a poté do něho vmíchejte část fruktózy a trochu mouky, sůl a droždí a vše nechte přikryté vzkypět.
V rendlíku vymíchejte ol.olej se zbylou fruktózou, citrónovou kůrou a vanilkou do pěny, pak zašlehejte žloutky.
Do dvou třetin prosáté mouky vmíchejte kvásek a tuk se žloutky a fruktózou a míchejte do řidšího těsta. Pak postupně dosypávejte mouku až vznikne hladké a vláčné těsto. Když se přestane lepit na stěny zadělávací nádoby, vmíchejte rozinky, semleté mandle a nechte těsto přikryté utěrkou vykynout.
Vykynuté pak opět důkladně prohněťte a rozdělte na několik stejných částí. Z nich vyválejte dlouhé prameny, ty spleťte jako cop či pletenku. Tu pak vložte na pečící plech, potřete rozšlehaným žloutkem, posypte posekanými mandlemi a nechte opět vykynout. Vykynutou vánočku pečte při 180 stupních asi 40 – 45 minut.
Zda je vánočka pečená vám prozradí šikmo zapíchnutá špejle. Pokud ji vytáhnete suchou, nelepivou je hotová.
Podle toho v jaké troubě či peci pečete přikryjte případně vánočku shora papírem aby se nespálila.

 

VELIKONOČNÍ BERÁNEK
500 g polohr. mouky
200 g rostlinného tuku /doporučuji použít ol. olej - dejte ho méně tak 130 g,/
120 g Glukapuru
40 g droždí
350 ml. sój. mléka
4 žloutky
1/2 lžičky sušené citr. kůry nebo čerstvá z 1 celého menšího citrónu,
2 hrsti mandlí, rozinky na zdobení /očička/
rostlinný tuk na vymazání a strouhanka /kokos/ na vysápání formy
rozpočet je na 1 velkého nebo 2 malé beránky

Připravte kvásek. Dále utřete žloutky s Glukapurem /ne s fruktózou/, přidáte citron.kůru, kvásek,špetku soli, mouku a zbytek sójového mléka.Oloupané mandle rozemelte a přidejte do těsta. Do vysypané formy dájte těsto a nechte vykynout.Až je forma úplně plná vykynutého těsta, přikryjete jí druhou polovinou formy. Pečeme při 150 stupních. Po 25 minutách berana obrátíte a po dalších 25 min. by měl být beránek upečený

recept lze použít i na bábovku

Domácí pribináček
1,5 odtučněného tvarohu ve vaničce, 1 šlehačka (30%), fruktóza a kakao dle chuti.
Vše smícháme dohromady a mixérem šleháme do požadované hustoty.

 

Řecké smažené banány s medem
4 banány, 1/2 hrnku mouky, 1/2 hrnku mouky z rýže, 1/2 lžičky prášku do pečiva, med, olej na smažení, sezamová semínka (nebo jakékoliv oříšky), voda

Smícháme mouky s práškem do pečiva (přidáme 1 lžíci medu a 1/2 hrnku vody), promícháme, až je z toho husté těstíčko. Necháme asi 30 minut odpočinout v ledničce. Mezitím oloupeme banány, nakrájíme na silná kolečka, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpálenem olivovém oleji do zlatova. Podáváme polité medem a posypané sezamovými semínky (nebo různě jemně pomletými oříšky).

Sojové masíčko dle Marčeliny
Sojové kostky namočíme do vody se zeleninovým vývarem.Nakrájíme si 2 velké cibule na půlměsíčky a 7 stroužků česneku na plátky.Rozpálíme nejlépe na pánvi wok olivový olej,přidáme cibuli.Jakmile začne zlátnout přidáme česnek.chvíli smažíme a nakonec vyždímané sojové kostky.Vše opékáme a nakonec přídáme koření co dům dal.Já mám nejraději kombinaci vegety,grilovacího koření,gurmán(nemusí být),kari,gyros,sladká paprika.Podávám s pečenýma bramborama.

 

slané kytičkové omeletky 
1/2 litru vody nebo sojového mléka, 1 cibule, 1 zelená paprika, koření gyros nebo jaké máte rádi,sůl, pepř,2-3 žloutky polohrubá mouka, uzené nastrouhané tofu

Z uvedených surovin uděláme těsto řídké asi jako na sladké palačinky a smažíme na olivovém oleji, potřeme kečupem nebo hořčicí a podáváme se zeleninovým salátem

 

 

 

 

 Pekingské sojové maso na kari

Pekingské nebo sojové nudličky namočíme do zeleninového bujonu,vyždímáme,obalíme ve škrobu a zprudka opečeme na olivovém oleji,přidáme na kolečka nakrájený pórek,na proužky nakrájené tak dvě papriky,jedno jaké a opékáme.Přidáme kari koření,zalejeme sojovou smetanou a zálivkou z 1dcl vody,4lžic sojové omáčky,1dcl bílého vína,lžičky ovocného cukru a 1lžíce škrobu.Jakmile začne houstnout povaříme asi 2min.Podáváme s rýží.

 

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Ingredience: 1 porce bezvaječných těstovin - , mražený sekaný špenát, tofu, žloutek, trochu soj.mléka, sůl(bylinková), uzená mozzarela nebo tofu, 1 stroužek česneku, kousek cibule

Postup přípravy: Uvaříme těstoviny. Podusíme špenát s nakrájenou cibulí a rozdrceným česnekem. Uvařené těstoviny smícháme s nakrájeným tofu, solí, event. bylinkami a špenátem. Přendáme do zapékací nádoby a zalejeme vejcem rozšlehaným s trochou mléka. Dáme zapéct do trouby, chvíli před dopečením posypeme nastrouhanou mozzarellou. Doporučuji podávat se zeleninovým salátem

 

Chřest po starodávnu
1kg chřestu,4l vody, 2lžičky soli, 1lžička uměl.sladidla nebo fruktózy, šťáva z citrónu...rostliný tuk na vymazání.

Omáčka. 2 lžíce rostl.tuku, 2 lžíce hl.mouky,1/4 l sój.mléka 1dl sój.smetany, sůl, pepř,muškátový oříšek, 1 lžička citr.šťávy....

Chřest oloupeme, dřevnaté části odkrojíme.Po té zeleninu opláchneme a rozdělíme na 4 porce,které svážeme nití. Vodu v hrnci osolíme, přidáme fruktózu a citr.šťávu. Vložíme chřest a půl hodiny vaříme. Mezitím si připravíme omáčku. Rozehřejeme rostl.tuk, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Tu pak zalijeme sój.mlékem a smetanou, osolíme, okořeníme a zakapeme citr.šťávou. Povaříme až omáčka mírně zhoustne.Pak zapékací mísu vymastíme tukem, rozložíme vařený chřest, přelijeme ho omáčkou a zapékáme v troubě 10 - 15 minut. Pokud chceme omáčku vydatnější - před zapékáním do uvařené omáčky zašleháme 2 žloutky.Omáčku se žloutky už nevaříme.

 

ROZPEČENÝ HERMELÍN:

Na alobal pomazaný olejem položíme podélně rozkrojený Hermelín a klademe na něj podušené houby, nadrobno nakrájenou šunku, kostičky rajčat, papriky a jemně nakrájenou cibuli. Osolíme. Alobal zabalíme a dáme do vyhřáté trouby na 6-8 minut zapéct. Vyjmeme z trouby, necháme chvíli odstát, aby sýr trochu ztuhl a lépe se přenesl na talíř.

 

Plněné kuličky NIVA:

100 g sýra Niva, 1/2 balíčku žervé nebo Lučiny, 80 g másla, hrstka ořechů. 
Máslo utřeme s Lučinou, přidáme nastrouhanou Nivu. Necháme chvíli v chladu ztuhnout, pak tvarujeme kuličky, do středu vmáčkneme čtvrtku vlašského ořechu nebo lískový oříšek a obalíme v mletých oříškách. Ozdobíme kouskem kapie, okurky a připíchneme bodlem. Před podáváním uložíme do chladničky.

 

Zapečený květák se šunkou

1 květák, 60 g másla, 100 ml kysané smetany, 3 vejce, 150 g šunky, 100 g sýra eidam, 40 g másla, sůl
Postup
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom jej rozložíme do ohnivzdorné mísy vymazané máslem a poklademe plátky šunky, zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali celá vejce a posypeme strouhaným tvrdým sýrem nebo oštěpkem. Připravený květák vložíme do dobře vyhřáté trouby a za občasného pokropení rozpuštěným máslem upečeme do růžova.

 

Bramborové placky se zelím

Suroviny:
500 g uvařených brambor, 3-4 lžíce hrubé mouky, cibule, sul, vařené zelí, rostlinný olej 
Postup:
Vařené brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, cibuli, sul a zpracujeme těsto. Rozkrojíme ho na několik větších kousku, které rozválíme na tenké placky, které smažíme na rozpáleném oleji,

 

 Granatýrmarš - kytičky 

Brambory oloupat, nakrájet a na pánvi na oliv. oleji trochu opéct, spolu s cibulkou přidat čerstvé nakrájené papriky a taky trochu orestovat, když máš žampiony přidej po té ,(žampiony se dělají rychle, tak je tam dej až naposledy. Posypej červenou paprikou, podlej trochou horké vody, přidej česnek a pod pokličkou chvilku podus. Mezitím uvař bezvaječné těstoviny, slej je a prolej ve studené vodě. Guláš pak ještě dochuť majoránkou, pokud je tam málo vody - přidej horkou a zamíchej do něj těstoviny a vypni. Posyp pokud máš čerstvou petrželkou, pažitkou nebo dobrý je i zelenou natí z cibulky.

 

MANDARINKOVO - POMERANČOVÝ DORT - ZVÍŘÁTKA (od Antarie)
6 vajec
100 až 120g fruktozy
80g sušeného mléka
80g kokosové moučky
30g rostlinného oleje
5 mandarinek

Máslový krém: 150-200g fruktozy, 100g másla, 200ml mléka, 2 žloutky, 100ml štávy z pomeranče, 50g želatiny, 1 lžíce citronové štavy, meruňková marmeláda

Utřeme žloutky s polovinou množství fruktozy. Z bílků ušleháte sníh a vmícháte druhou polovinu fruktozy. Sladký sníh potom vmícháte do žloutkové pěny, přisypete sušené mléko a kokos a olej. Dortovou formu vymažete máslem, vysypete ořechy a naplníte těstem. Troubu zahřejete na 150°C a pečeme asi 45 minut. Prvních 10 minut neotvírat troubu!!
Studený dort rozkrojíte vodorovně na 3 pláty. V kastrůlku si povaříte mléko s fruktozou a pak do něj přidáte pomerančovou štavu spolu s želatinou. Tekutina se nesmí vařit. Vypnete plamen, želatina chladnutím pomalu houstne, přidáte do ní máslo, směs promícháte, pak přidáte citronovou štavu, žloutky, opět promícháte a tím je krém hotov. Kastrůlek s krémem posadíte na větší kastrol, který naplníte vodou tak, aby sahala až k menšímu kastrolku, prostě musí být ponořen. Vodu zahřejete k bodu varu a pomocí vodní lázně udržujete krém teplý. Spodní plát dortu vrátíte zpátky na dno dortové formy, potřete ho marmeládou a krémem, posadíte na něj druhý plát, opět ho potřete marmeládou a krémem a posadíte na něj třetí plát. Takto ho necháte ztuhnout v lednici asi 3 hodiny. Z tuhého dortu sundáte oddělovací stěny dortové formy a boky potřete zbytkem krému. Ten je mimo jiné třeba udržovat ve vodní lázni ve vlažné teplotě, aby se s ním dobře pracovalo. Pak oloupete mandarinky, rozdělíte je na měsíčky a ozdobíte celou plochu dortu. Mandarinkovo-pomerančový dort

 

Žloutkové Řezy- kytičky (od GARFFY(
Suroviny:
Korpus: 1 balíček listového těsta
Krém: 500ml sojového mléka, 2 vanilkové pudinky, 100g fruktózy, 200 až 250g rostlinného tuku, 1 až 2 polévkové lžíce rumu
Poleva: 6 polévkových lžic glukopuru, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžíce vody
a ještě na namazání jahodovou marmeládu (slazenou fruktózou, medem či uměle)

Postup:
I u žloutkových řezů platí, že upečete-li je přesně dle receptu S.P.L.K. a budete je konzumovat pouze v kombinaci se skupinou kytičkovou, nemůže se vám stát, že byste po nich tloustli. Je ovšem naprosto nutné, abyste při koupi listového těsta dbali na to, aby bylo vyrobeno z rostlinného tuku, nikoli ze sádla. Stačí číst složení surovin na obalu výrobku. Bylo by ideální používat listové těsto bezvaječné, ale mám sama na svém organismu vyzkoušeno, že ani listové těsto, které obsahuje vejce mi neublíží. Kdybyc si ovšem koupila těsto s přídavkem sádla, to už by byla jiná záležitost. 
Těsto vyválíte na dva stejně veliké pláty o výšce asi 5mm. Než dáte pláty péct, musíte je propíchat vidličkou, to proto, aby se vám na nich netvořily při pečení boule. Troubu rozehřejte na 200 až 250 stupňů a pláty v ní pečete 8 - 15 minut. Osm minut stačí tehdy, pečete-li těsto na 250 stupňů. Při teplotě nižší ho pečete déle což je celkem logické. A teď už může přijít na řadu výroba vlastních řezů:
Listové pláty naplníte krémem a to sice tak, že na jeden plát natřete krém, druhý plát otočíte vzhůru nohama, tedy tak aby byla spodní (rovnější) plocha nahoře a položíte ho na plát spodní. jeho plochu potřete jahodovou marmeládou. A ted přichází čas na vyrobení polevy....to určitě není třeba rozepisovat. Vzniklou polevou potřete horní plochu obou plátů, necháte jí stuhnout. Pláty nakrájíte podélně na silnější pruhy které rozkrájíte příčně na jednostlivé řezy. Velikost řezů si můžete zvolit sami - čím jsou řezy uleženější, tím jako by byly chuťově lepší, plnější. Ale nechat je uležet příliš dlouho se vám stejně nepovede, protože vás budou neodolatelně lákat. Chutnají totiž báječně. A tak - dřív než stačí uležet uplně nejvíc, budou nejspíš spapané

Pohankové karbanátky - kytičky (o Alal)
150 g pohanky
žloutek
Půl cibule
stroužek česneku
mouka 
sůl
majoránka pepř olej
Pohanku vležíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka . Scedíme , přidáme žloutek ,pepř , česnek a na jemno nakrájenou cibuli . Placičky obalujeme ve trojobalu a smažíme /jen žloutek /

Více smajlíků ke stažení

 Čistící den by měl dodržovat každý, kdo chce zůstat zdravý. I lékaři dnes radí : půst jeden den v týdnu a jeden týden v roce. Pro týdenní půst je nejvhodnější březen nebo listopad. Pozor, na týdenní půst musí být člověk náležitě připravený.

Snídaně: Citrusové ovoce K snídani si dáme jakékoli citrusové plody, nejlépe několik druhů. Citrusy jsou „tukožroutské“ a diuretické (tj. močopudné), a kunzumujeme-li je ráno, pomohou tělu vyloučit všechno špatné, co jsme předešlý den snědli. Pozor – jíme i blány na jeho dílcích. 
Přesnídávka: Zapečený banán Banán podélně rozkrojíme, položíme na rošt do rozehřáté, nicméně otevřené trouby ( to proto, aby se nám nepřepekl ) nebo na gril a necháme zapéct. Banán můžeme zapéct i v mikrovlnce, není však tak chutný. 
Oběd: Zeleninová polévka Připravíme ji z jakékoli zeleniny, např. kořenové, můžeme přidat i rajče, papriku, salátovou okurku, žampiony, zelí apod. Polévku mírně osolíme a dochutíme kečupem. Můžeme ji okořenit i kmínem. Pozor – polévku nezahušťujeme, nepřidáváme žádné nakrájené pečivo ani brambory, kukuřici nebo luštěniny!! 
Svačina: Hroznové víno. Další skvělé „tukožroutské“ ovoce. Hroznové víno navíc obsahuje bór, který pomáhá udržovat vyšší hladinu estrogenu v krvi, což zmírňuje vedlejší účinky antikoncepce, problémy v menopauze a je rovněž prevencí proti osteoporóze. 
Večeře: Pařený chřest K dočištění organismu není nic vhodnějšího než chřest. Obsahuje tzv. steroidní glykosidy, které mají protizánětlivé vlastnosti. Chřest rovněž obsahuje velké množství kyseliny listové, která je prevencí např. proti vzniku nádorů děložního čípku, tlustého střeva a konečníku. Dále je chřest ohromnou zásobárnou vitamínu C, draslíku a rovněž beta-karotenu, který je účinnou prevencí proti vedlejším účinkům letního slunění. Nám chřest poslouží zejména jako přírodní diuretikum, které zabraňuje zadržování vody v těle a podporuje hubnutí. Pokud neseženeme čerstvý chřest, použijeme sterilovaný a připravíme si z něj salát. Pozor – salát ochutíme pouze nakrájenou cibulkou, v čistícím dnu nepřidáváme ani vlastnoručně připravený dresink!

Pokud neuděláme chybu, měl by být hubnoucí a čistící efekt patrný již druhý den. Pokud budete mít obtíže, např. průjem či bolest hlavy, pamatujte, že je to v tomto případě dobré znamení – tělo se zbavuje nečistot. V žádném případě nejsou tyto projevy důvodem k přerušení čistícího dne! Nečistoty, tedy toxiny v organismu způsobují nejen zdravotní komplikace, ale také brzdí hubnutí, neboť se na ně v těle váže tuk. 
Při čistícím dnu je nutné dodržovat zvláště přísný pitný režim. Množství vypitých tekutin by v letních měsících mělo dosahovat 3-4 litrů vody. Nepijte mléko, kávu ani žádní čaje. Kuřačky musí počítat s tím, že čistící den pro ně nebude mít žádný efekt, neboť nikotin zabraňuje detoxikaci organismu. 
V tomto dnu je do jídelníčku zařazena i dopolední přesnídávka a odpolední svačina, a to proto, abyste nepociťovali příliš velký hlad. Čistící den absolvujeme jednou v týdnu, pokud však na hubnutí spěcháte, můžete zařadit až 3 čistící dny po sobě. Výsledek bývá euforický

Obalovaný chléb - kytičky
rozšlehat žloutky a ponořit a nechat nasát krajíc chleba. Na olivovým oleji osmažit. Pak potřít horčicí, na to dát kyselé zelí, čerstvou papriku, kolečko rajčátka a pokapat kečupem.
Když budeme hodně zvrhlý, tak nahoru můžeme ozdobit kromě kečupu ještě zojanézou. Krajíc chleba by měl být opravdu krajíc, alespoň 1 cm - 1,5 cm tlustý.

KAPIOVA POMAZANKA - kytičky (od Alal)
čerstvý neochucený tofu sýr nakrájíme na malé kousky , rozmixujeme na kaši , která bude vzpadat jako by byla z malých kuliček . Na požadovanou kaši zředíme hustotu sojovým mlékem . To je základ jakékoli pomazánky . Kapiovou pomazánku dochutíme cibulkou , kapií rozkrájenou na malé kousíčky a kečupem .

 

BÁBOVKA TŘENÁ OŘECHOVÁ - KYTIČKY ( od ANTARIE)
125g rostlinného tuku
3 žloutky
2 šálky fruktozy nebo 1 šálek + 3 lžíce medu
2 šálky polohrubé mouky
1 šálek mletých ořechů
1 prášek do pečiva
100g rozinek
250ml tekutého soj. mléka
kakao (nemusí být)

Ořechy namlet najemno. Rostlinným olejem vymazat pečící formu a vysypat ji ořechy.
Tuk, žloutky a fruktozu ušlehat do jemné pěny. Přidat mouku, ořechy, prašek do pečiva, rozinky a soj. mléko. Promícháme. Těsto by mělo být spíše řidší.
Troubu zahřát na 170°C. Těsto nalít do formy a pečeme zhruba na hodinu.

Pokud budete chtít mramorovou bábovku, tak si dejte stranou trošku těsta, vmíchejte kakao a toto vlijte do formy střídavě se světlým těstem.

Římská cuketa od Bubly
Nakrájet na plátky 3stroužky česneku a osmahnout na oleji s 1 nakrájenou cibulí, přidat na kostičky nakrájené cukety-asi 2, osolit,opepřit, přidat cca 2-3 lžíce rajcatového protlaku, zalít trochou vývaru a dusit do zhoustnutí. Hotové jídlo posypeme sýrem

 

Celerové hranolky
Suroviny:
Celer, olej, sůl

Postup:
Celer oloupáme, nakrájíme na plátky, a z nich uděláme hranolky.Ty spaříme nebo krátce povaříme, anebo usmažíme přímo syrové na oleji.Hotové mírně osolíme.
Je to náhrada za bramborové hranolky k masu.

Rajská omáčka 
osmahnutá cibule na oliv. oleji, na ni rajčatový protlak a šťáva, popřípadě naředit vodou, bobkový list, nové koření, hřebíček, cukr, sůl a poté rozkvrdlat mouku se sojovým mlíčkem a zahustit. Nakonec kápnout trochu octa.
Je dobrá buď s knedlíky, rýží nebo bezvaječnými těstovinami a maso mi k ní vůbrec nechybí.

Domácí majonéza 
Ingredience: 2 žloutky, pepř, sůl, 250 ml olivový olej, lžíce polotučné hořčice, nasekané bylinky (pažitka, petrželka...)
Uvedené suroviny 20 minut šleháme do zhoustnutí.

PIŠKOTY -kytičkové (od Marčeliny)
3žloutky,190 až 210 g fruktozy,8lžic vlažné vody,210g hladké mouky,1 prášek do pečiva,1 lžíce vanilkového pudinku v prášku.
Žloutky s cukrem šleháme a postupně k nim přidáváme vlažnou vodu.Šleháme asi 10min.,aby vznikla světle žlutá nadýchaná řidší hmota.Do ní vpracujeme směs mouky ,prášku do pečiva a pudinkového prášku.Směs dáme do zdobícího pytlíku a tvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem piškoty.Děláme je trochu menší,pečením nabydou.Pečeme při 200 stupních 5 minut

Roláda bez mouky:
5 celých vajíček
2 lžíce kakaa
3 lžíce fruktozy
tvaroh rozdělaný s fruktozou a šlehačkou /nebo šlehačka s fruktozou
Postup: 
Vajíčka s cukrem vyšleháme do opravdu husté pěny. Pak opatrně vmícháme kakao a pěnu vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v horké troubě, pečivo se nejprve hodně nafoukne a až spadne do konečné podoby, je upečeno. Není dobré troubu otevírat, srazí se cca 5-10 minut. Vyndáme roládu a necháme ji vychladnout a pak na pocukrované /pomletá fruktoza/ utěrce smotáme. Po úplném vychladnutí plníme buď rozdělaným tvarohem s fruktozou - jen málo fruktozy, samotná roláda je sladká dost /možno přidat i šlehačku/ nebo pouze s ušlehanou šlehačkou. Tento paplsek se vyloženě vznáší na talířku a perfektně pasuje do živočišného dne - chutná jako bezé roláda.

Dělený mazanec
200ml sojového mléka,100g olivového oleje,500g polohrubé mouky,5lžic medu,1lžička soli,kostka droždí,ořechy,rozinky
Zaděláme si kvásek ze sojového mléka,lžíce medu a kvasnic.Z ostatních surovin a kvásku vytvoříme těsto,jestli je příliš husté ,můžeme doředit mlékem a naopak zahustit moukou.Těsto necháme pořádně vykynout.Uděláme bochánek,který přeneseme na plech vyložený pečícím papírem anecháme ještě tak půl hodiny kynout.Uprostřed nařízneme křížek a potřeme rozšlehaným žloutkem.Pečeme pozvolna,když tak zkusíme špejlí jestli je mazanec hotov.

 

Šlehačková sekaná

1 kg mletého masa /jakékoliv dle chuti/
2 lžíce vegety
1 šlehačka

Vegeta a šlehačka se přidává přímou úměrou k množství masa. Pečeme v troubě, podlité vodou. Žádné jiné ingredience nejsou zapotřebí.

http://www.omlazeni.cz/recepty-pro-delenou-38-6551-0.html

zdroj :recepty jsou z této  stránky

 

 http://www.brydova.cz/recepty/moucniky/854-malovana-rolada